Syyskauden tanssikurssit

Jäsentiedote 7/2022 – syyskausi alkaa

Tänä vuonna uutena konseptina on ilmainen kokeiluviikko, joka on parhaillaan käynnissä. Jos haluat auttaa kaveria löytämään hauskan, liikunnallisen ja sosiaalisen harrastuksen, niin voit vihjata tästä mahdollisuudesta. 

Joidenkin kurssien ensimmäiset tunnit on jo pidetty, mutta lähes kaikille kursseille mahtuu vielä mukaan. Muistathan, että rooli ei riipu sukupuolesta, joten kokeile vaikka uutta roolia jos ensisijaisen roolisi paikat ovat täynnä. 

Olemme iloisia siitä, että voimme aloittaa uuden kauden normaaliin tapaan ja ilman rajoituksia näköpiirissä!

Mukavaa syyskauden alkua!

Cometsin hallitus 2022
Susanna, Arto, Juha, Kirsi, Milla, Nicklas, Nina, Pertti, Pinja sekä valmennus-, talous-, markkinointi- ja viestintä sekä tapahtumavaliokunnat

Sisältö

 1. Syyskausi alkaa
 2. Ilmainen kokeiluviikko 29.8 – 4.9.2022
 3. Tilaa kurssit ja tapahtumat kalenteriisi automaattisesti
 4. Seuramme toiminta perustuu vapaaehtoiseen työhön
 5. Comets kisalattialla
 6. Comets in the Park
 7. Lasten tanssikurssit
 8. Tulevat bileet
 9. Tulevat kilpailut
 10. Tulevat valmentajakoulutukset

1. Syyskausi alkaa

Syksyn kursseille ehtii vielä ilmoittautua! Lähes kaikille kursseille mahtuu lisää osallistujia. Kannattaa ilmoittautua jonoon, vaikka haluamallesi roolille ei tällä hetkellä ole tilaa. Jonosta voi päästä sisään kun lisää toisen roolin osallistujia ilmoittautuu. 

Erityisesti seuraaville kursseille mahtuu vielä hyvin lisää osallistujia:

Kertauksena tärkeimmät kohdat ilmoittautumisjärjestelyiden muutoksista:
 
 • Kausikurssit ja tiiviskurssit löytyvät nykyään myClubista Ilmoittautumiset -välilehdeltä.
 • Tapahtumat-välilehdeltä löytyy jatkossa vain yksittäisiä tapahtumia, kuten tanssibileet ja jäsenkokoukset. Tapahtumat-välilehdellä näkyy myös niiden kurssien valmennuskerrat, joille olet ilmoittautunut.
 • Syksyn kursseilla on käytössä normaalit parinvaihtoringit.
 • Kurssipaikat ovat henkilökohtaisia, eli varapareja ei voi enää tuoda kursseille, poislukien kurssit, joissa ei ole käytössä parinvaihtoa esimerkiksi kilparyhmät
 • Kurssi-ilmoittautuminen on heti sitova, eikä sitä voi perua kurssille pääsemisen jälkeen. Jonopaikasta on vielä mahdollista perua ilmoittautuminen.
 • Kurssipaikan vahvistuksen yhteydessä muodostuu automaattisesti lasku kurssille.
 • Kurssien automaattisesti luodut laskut kannattaa maksaa vasta laskun eräpäivänä siltä varalta, että kurssi joudutaan perumaan.
 • Ilmoittautumistapahtumia on yksi per kurssi. Eli myClubissa ei ole enää erillisiä tapahtumia viejille, seuraajille ja pareille.
 • Kaikille paritanssikursseille ilmoittaudutaan aluksi jonoon ja kurssille otetaan osallistujia mukaan jonosta paritasapaino (±2) säilyttäen. Kurssi ei ole siis välttämättä täynnä, vaikka myClub saattaa näyttää niin.
 • Mikäli valitsit alennushinnan ilmoittautumisen yhteydessä, alennustodistus pitää toimittaa ennen kurssin alkamista osoitteeseen alennus@comets.fi

2. Ilmainen kokeiluviikko 29.8-4.9.

Juuri nyt on käynnissä ilmainen alkeiden kokeiluviikko. Vielä pääsee ilmoittautumaan. Kokeile uutta lajia ja kutsu kaikki kaverisi mukaan kokeilemaan rock’n’swing-tansseja! Kokeiluviikon osallistujan ei tarvitse olla seuran jäsen.

3. Tilaa kurssit ja tapahtumat kalenteriisi automaattisesti

Tiesitkö, että voit tilata kalenteritapahtumat kursseista ja tapahtumista, joihin olet ilmoittautunut, näkymään automaattisesti omassa kalenterissasi? 

Luo kalenteritilaus myClub tunnuksillasi täältä.

Lue ohjeet kalenteritilauksen tekoon täältä.

4. Seuramme toiminta perustuu vapaaehtoiseen työhön

Seuramme toiminta toteutetaan pitkälle vapaaehtoisvoimin ja uusille vapaaehtoisille löytyy aina tekemistä. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana kehittämässä Cometsin toimintaa, voit ottaa yhteyttä hallitukseen tai ilmoittaa kiinnostuksesi lomakkeen kautta. Mukaan tarvitaan aina innokkaita tekijöitä jotta seurassa olisi parasta tanssia, iloisimpia harrastajia ja jokaiselle oma paikka harrastaa. Lisäksi pääsee mukaan toimintaan osallistumalla talkoolaisena erilaisten tapahtumien järjestämisessä. 

Muistathan myös, että kaikki jäsenet voivat järjestää salilla lajiemme tanssibileitä! 

5. Comets kisalattialla

Vuoden alusta Cometsiin liittyneet Ida-Loviisa (14) ja Aaron (13) Koivunen ovat jo kokeneita kisaajia. Tanssiharrastuksen nuoret aloittivat vanhempien kannustuksesta ja vakiotansseja kokeiltiin ensimmäisen kerran yhdessä 4–5-vuotiaina. Valssin ja tangon sijaan menevät lapset löysivät sopivaa meininkiä rock- ja swing-tansseista.

”Osallistuimme ensimmäisiin kilpailuihin vuonna 2015. Kisasimme fuskussa ja boogie woogiessa. Muistan, että fuskua emme ehtineet hirveästi harjoittelemaan tunneilla, joten kävimme vielä lainaamassa kirjastosta CD:n, jossa opetettiin fuskun perusaskel ja rokkipyörähdys-kuvio. Kisoissa perusaskelta tehtiin koko fusku-tanssikilpailu ja kappaleen lopussa lisäksi yksi pyörähdyskuvio. Sillä tanssilla heltisi kultamitalit eli jotakin sittenkin osasimme. Boogie woogiessa rytmi ei ihan pysynyt vielä silloin kasassa, ja olimme silloin neljänsiä. Siitä se meidän kisataival lähti liikkeelle.”

Lue lisää Comets kisalattialla -juttusarjasta. 

6. Comets in the Park

Comets järjesti kesäkauden aikana puistotanssit kaksi kertaa viikossa. Saimme nauttia iloisesta tanssimisesta kauniissa ympäristössä ja tänä vuonna myös sää suosi meitä. Mukana seitsemällä kerralla oli kaksi bändiä useilla eri kokoonpanoilla ilahduttamassa meitä ja lisäksi kuulimme ja näimme upeita esityksiä. Monet illat alkoivat seuramme tarjoamalla ilmaisella tanssinopetuksella. Tanssin ilo välittyi varmasti myös ohikulkijoille ja paikalle tulijoille ja toivottavasti saamme puistotanssien kautta myös uusia harrastajia. Haluamme kiittää kaikkia vapaaehtoisia, mukaan lukien musiikinsoittajia, roudareita, esiintyjiä, valokuvaajia ja opettajia. 

Vapaaehtoisen Comets in the Park osallistumismaksun (10-30 €) voi vielä maksaa myClubissa. Vapaaehtoinen maksu auttaa meitä maksamaan oopperan lavan vuokraa, jotta meillä on jatkossakin varaa järjestää kaikille avoimia puistotansseja. 

Maksa vapaaehtoinen osallistujamaksu täältä.

7. Lasten tanssikurssit

Lasten tanssikursseilla tanssia lähestytään leikinomaisten harjoitusten kautta ja opitaan musiikkiliikunnan perusteita ikätasolle sopivalla tavalla. Ryhmät soveltuvat erinomaisesti tanssiharrastuksen aloittamiseen, ja lastentanssista lapsi saa tärkeitä motorisia ja rytmillisiä taitoja. Hauskoilla tunneilla keskitytään perusliikuntataitoihin, rohkaistaan oman liikkeen kokeilemiseen ja tanssin riemun löytämiseen. Näillä tunneilla lapsi oppii myös ryhmässä toimimisen taitoja. Monipuolisen tanssin lomaan haetaan vaikutteita myös rock- ja swing-tansseista, erityisesti rock’n’roll -tanssilajista.

Valmentaja Milja Vainikka on koulutettu, innostava ja mukaansatempaava ohjaaja.Viime kauden kurssipalautetta: ”Milja huomioi kaikki, tunti oli hyvin suunniteltu, oli läsnä 110%, oli iloinen ja rohkaiseva.”

Lisätiedot: hilla.peromaa@comets.fi

8. Tulevat bileet

9. Tulevat kilpailut

10. Tulevat valmentajakoulutukset

Cometsin seuravalmentaja voi hakea koulutuslupaa STUL:n ja ESLU:n koulutuksiin tämän lomakkeen avulla. 

Koulutuslupa on suositeltavaa hakea viimeistään 3-4 viikkoa ennen koulutusta, jotta valmennusvaliokunta ehtii myöntämään ajoissa luvan kouluttautua seuran tukemana. Yleensä STUL:n koulutuksiin pitää ilmoittautua viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutusta.

Seuraavat valmentajakoulutukset ovat tulossa:

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu (ESLU) 

Suomen Tanssiurheiluliitto (STUL)

Tammikuu 2023 RS Seuraohjaajakoulutus 2 (Huom! Ennakkotehtävä ‘Ryhmän ohjaamisen harjoittelu’)

Anna meille palautetta!

Oletko havainnut puutteen tai haluatko antaa meille anonyymisti palautetta? Mielipiteesi on meille tärkeä ja haluamme kuulla terveisesi. Cometsin hallitus käsittelee kaikki saamamme palautteet.