Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et kuitenkaan löydä vastausta kysymykseesi, lähetä kysymyksesi meille osoitteeseen info@comets.fi.

Kurssien hinnat löytyvät hinnastostamme.

Alkeisiin voi ilmoittautua ilman mitään tanssikokemusta. Tutustu muihin kurssitasoihimme.

Ota tunnille mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet, sisäliikuntaan sopivat kengät ja juomapullo. Ensimmäisellä tanssitunnilla pärjäät myös sukkasillaan.

Tanssiharrastuksen jatkuessa on syytä panostaa tanssikenkiin. Suosittelemme rock’n’swing tansseihin matalia ja luistavapohjaisia kenkiä.

Jäsentemme suosimia tanssikenkiä:

Seuran jäsenetuna saat kengistä 10% alennusta näyttämällä jäsenkorttiasi.

Rekisteröitymällä Cometsin myClubiin liityt samalla seuran jäseneksi. Lähetämme sinulle noin kuukauden kuluessa kuluvan vuoden jäsenmaksun.

Merkitse eropyyntö jäsentietoihisi seuraavasti:

Seuran hallitus käsittelee eropyyntöjä noin kerran kuukaudessa.

Jäsen voidaan myös erottaa tiettyjen ehtojen vallitessa. Yhdistyksen sääntöjen mukaan jäsen voidaan katsoa eronneeksi, jos hän on jättänyt jäsenmaksun maksamatta kalenterivuoden loppuun mennessä.

Vain seuran jäsenillä on oikeus osallistua seuran tanssikursseille ja toimintaan.

Voit ilmoittautua kursseillemme ilman paria tai parin kanssa. Tunneilla vaihdetaan paria säännöllisesti, joten et tarvitse omaa paria osallistuaksesi.

Paritanssissa on yleensä viejiä ja seuraaja. Kuka tahansa voi olla viejä, kuka tahansa voi olla seuraaja. Yleensä viejä aloittaa liikkeen ja seuraaja täydentää sitä. 

Useimmiten viejät ovat miesoletettuja ja seuraajat naisoletettuja. Tanssiroolit eivät ole kuitenkaan sukupuoleen sidottuja, itse asiassa monet osaavat molemmat roolit.

Ilmoittatuessasi paritanssikurssille, sinun tulee valita joko viejän tai seuraajan rooli. Tai jos olet valmis tanssimaan kummassa tahansa roolissa, voit valita ”Kumpi vain”. Kurssin viejien ja seuraajien tasapainosta riippuen saatat joko viedä tai seurata.

Kannustamme kaikkia kokeilemaan toisessa roolissa tanssimista jossain vaiheessa, sillä se kehittää huomattavasti omaa tanssimistasi ja lisää ymmärrystäsi viemisestä ja seuraamisesta.

Alkeiskurssilla aloitetaan aina aivan alkeista. Et tarvitse mitään aikaisempaa tanssikokemusta soolotansseista tai paritansseista.

Kaikki kurssit, joille voi ilmoittautua, löytyvät myClubissa ’Ilmoittautumiset’ -välilehden alta.

Kurssien paritasapainon hyvänä pitämisen takia kurssi ei ole heti avoinna maksimiosallistujamäärälle. Kursseille otetaan osallistujia jonosta sitä mukaan, kun molempiin rooleihin tulee ilmoittautumisia. Kurssin nimeen lisätään [TÄYNNÄ], kun kurssi on oikeasti täynnä.

Voit tarkistaa milloin tahansa myClubista, oletko päässyt jonosta mukaan kurssille. Jos tapahtuman, johon olet ilmoittautunut, kohdalla näkyy vihreä painonappi, jossa lukee ”Osallistun”, olet päässyt mukaan kurssille. Jos et ole vielä päässyt sisään kurssille, näkyy tapahtuman kohdalla monentenako olet sillä hetkellä jonossa. Ilmoittautuminen on heti sitova, kun olet saanut vahvistuksen kurssipaikan saamisesta sekä laskun.

Kursseille ilmoittautumiset ovat sitovia ja vahvistettua kurssipaikkaa ei voi perua. Työmatka, muuttaminen, kiire, motivaatio, valmennuksen tai kurssikavereiden taso yms. syyt eivät ole hyväksyttäviä perusteita maksun palautukselle tai alennukselle.

Seuravalmentajien valmentamilla 12 kerran kursseilla (eli kurssiaikataulussa näkyvillä oransseilla kursseilla) on opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille on mahdollista saada 10 euron alennus kurssihinnasta. Lähetä alennustodistuksesi osoitteeseen alennus@comets.fi ennen kurssin alkamista.

Seuran tanssikursseja ei ole toistaiseksi mahdollista maksaa liikuntaedulla.

Sairaustapauksessa lasku voidaan poistaa kokonaan vain, jos henkilö sairastuu ennen kurssin alkua. Jos sairastuminen tapahtuu kurssin jo alettua, lasku voidaan puolittaa, jos opetuksesta jäi saamatta 50% tai enemmän. Jos sairastuminen tapahtuu kurssin puolivälin jälkeen, maksua ei alenneta.

Kilpailemisen voi aloittaa, kun sinulla on vähintään jatkotason lajitaidot hallussa. Lue lisää kilpailemisesta.

Kurssit toimivat tällä hetkellä normaalisti ilman rajoituksia. Emme tällä hetkellä vaadi koronapassia kursseillamme ja tapahtumissamme. Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja viranomaisten päätöksia. Mikäli tilanne pahenee, otamme käyttöön vaadittavat toimenpiteet, eli hygieniasta tiedottaminen, oman parin kanssa tai pienessä ryhmässä parinvaihto ja mahdolliset tauot kurssituntien väleissä. Koronapassi otetaan käyttöön jos Helsingin kaupunki vaatii. Tunteja voidaan joutua perumaan jos tilanne huononee merkittävästi ja voimaan tulee viranomaisten antamia rajoituksia. Yhdistyksellä ei ole mahdollisuuksia maksaa kurssimaksuja takaisin, varsinkaan jos kurssista on jo puolet käyty mahdollisen sulun tullessa.