Lapset ja juniorit

Rock’n’Swing Dance Club Comets tarjoaa tanssitunteja lapsille ja junioreille 3-vuotiaista kouluikäisiin. Tunnit pohjautuvat rock- ja swing -tanssilajeihin, kuten boogie woogieen, buggiin ja rock’n’rolliin. Cometsissa tanssijoilla on halutessaan mahdollisuus kilpailla ja esiintyä esimerkiksi seuran tapahtumissa. Tanssia voi kuitenkin harrastaa myös hyvän mielen, kavereiden ja kehittävän liikuntaharrastuksen vuoksi. 

Toimimme Pasilassa ja Pukinmäessä koulujen liikuntatiloissa. Lasten kurssien kevät- ja syyskausi kestävät 12 viikkoa. Koulujen lomaviikoilla ja arkipyhinä ryhmät ovat tauolla.

Tulevat lastentanssi kurssit

Ryhmät

RokkiNaperot (3-4 v.) Lastentanssissa harjoitellaan tanssia leikkien ja pelien avulla sekä opitaan musiikkiliikunnan perusteita. Ryhmä soveltuu erinomaisesti tanssiharrastuksen aloittamiseen, ja lastentanssista lapsi saa tärkeitä motorisia ja rytmillisiä taitoja. Tunneilla liikutaan pääosin musiikin tahdissa joko yksin, parin kanssa tai ryhmässä.

RokkiVekarat (5-6 -v.) Naperoista seuraava askel eteenpäin on Vekarat. Lastentanssissa kehitetään monipuolisesti tanssiliikunnan perustaitoja, kuten motoriikkaa, tasapainoa, kehonhallintaa, rytmitajua, tanssillisuutta ja itseilmaisua. Tunneilla liikutaan pääosin musiikin tahdissa joko yksin, parin kanssa tai ryhmässä.

Rock’n’Swing Juniorit (7-9 -v.) Pääsee liikkumaan musiikin tahtiin ja harjoittelemaan tanssimisen perusteita. Tunneilla luodaan pohjaa lajitaitojen omaksumiselle. Kurssi soveltuu erinomaisesti tanssiharrastuksen aloittamiseen, eikä aiempaa tanssikokemusta tarvita. Tunneilla liikutaan yksin, parin kanssa tai ryhmässä.

Kurssimaksu

Lasten tanssikurssien (12 tanssituntia) kurssimaksu on 99 €. Tämän lisäksi kerran kalenterivuodessa maksetaan seuran jäsenmaksu, joka on 25 €.

Seurassa on käytössä sisaralennus. Sisaralennuksella tarkoitetaan sitä, että perheen vanhin lapsi maksaa normaalit kausikurssimaksut ja muilta saman perheen sisaruksilta vähennetään sisaralennus lasten koko kauden mittaisesta kausikurssimaksusta (-10€).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu myClubissa.

Lasten tanssikursseilla on käytössä yksi ilmainen kokeilukerta. Myös kokeilukerralle ilmoittaudutaan myClubin kurssi-ilmoittautumisen kautta.

Vakuutus

Jäseniä ei ole vakuutettu seuran puolesta. Jäseniä suositellaan hankkimaan oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus tai Tanssiurheiluliiton vakuutuksen sisältävä harrastajalisenssi. Suomen Tanssiurheiluliiton kilpailutoimintaan osallistuville jäsenille voimassa oleva kilpailulisenssi ja vakuutus ovat pakollisia.

Valmentaja on vastuussa kurssin osallistujista vain kurssikuvauksessa ilmoitetun tanssitunnin keston ajan, ei ennen eikä jälkeen tunnin. Odotathan siis lapsesi kanssa tunnin alkamiseen saakka ja olet häntä ajoissa vastassa tunnin päättyessä. 

Lisää tietoa löydät Usein kysytyistä kysymyksistä

Tanssijan polku

RokkiNaperot (3-4 -v.) → RokkiVekarat (5-6 -v.) → Rock’n’Swing Juniorit (7-9 -v.) → jatkotason kurssit → aikuisten rock- ja swing-tanssikurssit

Tanssijan polulle voi hypätä missä vaiheessa vain. Otathan yhteyttä, mikäli kaipaat apua ryhmävalinnassa tai et löydä omalle ikäryhmälle suunnattua kurssia. Jatkotason kursseja järjestetään, mikäli kiinnostuneita osallistujia on riittävästi. 

Kilpaileminen

Rock- ja swing -lajeissa voi kilpailla sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Kansallisella tasolla lasten ja junioreiden kilpailusarjoja on tällä hetkellä boogie woogiessa, rock’n’rollissa, buggissa, lindy hopissa ja fuskussa. Nuorimpien kilpailusarja on alle 10-vuotiaille lapsille. Kotimaassa järjestetään vuoden aikana yleensä muutamat GP-kilpailut sekä ikäkausimestaruuskilpailut SM-kilpailujen yhteydessä keväällä. Lisätietoja kilpailemisesta voi kysellä omalta valmentajalta tai seuran juniorivastaavalta.

Juniorit voivat kilpailla kansainvälisesti boogie woogiessa, buggissa ja rock’n’rollissa. Cometsin junioriparit ovat menestyneet erityisen hyvin boogie woogiessa voittaen muun muassa MM-kultaa ja -hopeaa vuonna 2023

Usein kysytyt kysymykset 

Mitä kurssit maksavat?

  • Lasten tanssikurssien (12 tanssituntia) kurssimaksu on 99 €. Tämän lisäksi kerran kalenterivuodessa maksetaan seuran jäsenmaksu, joka on 25 €.

Mitä varusteita lapsi tarvitsee tunneille?

  • Tunneille puetaan liikunnalliset vaatteet ja sisätossut tai tanssikengät. Ensimmäisillä tunneilla voi liikkua myös paljain varpain. Mukaan on hyvä ottaa nimikoitu juomapullo.

Miten liitän lapsen seuran jäseneksi?

  • Voit liittää lapsen seuran jäseneksi rekisteröimällä hänet myClubissa. Lapsi liittyy automaattisesti jäseneksi, mikäli hänet ilmoitetaan seuran järjestämälle kurssille myClubissa. Lähetämme uusille jäsenille noin kuukauden kuluessa kuluvan vuoden jäsenmaksun.

Miten lapsi voi erota seurasta?

Voiko lapsia osallistua kursseille ilman, että hän on seuran jäsen?

  • Vain seuran jäsenillä on oikeus osallistua seuran tanssikursseille ja toimintaan.

Voinko perua kurssille ilmoittautumisen?

  • Kursseille ilmoittautumiset ovat sitovia ja vahvistettua kurssipaikkaa ei voi perua.

Saako kursseista alennusta, mikäli seuran toimintaan osallistuu useampi lapsi samasta perheestä?

  • Seurassa on käytössä sisaralennus. Sisaralennuksella tarkoitetaan sitä, että perheen vanhin lapsi maksaa normaalit kausikurssimaksut ja muilta saman perheen sisaruksilta vähennetään sisaralennus lasten koko kauden mittaisesta kausikurssimaksusta (-10€).

Voiko kurssimaksuun saada hyvityksen, mikäli lapsi sairastuu?

  • Sairaustapauksessa lasku voidaan poistaa kokonaan vain, jos henkilö sairastuu ennen kurssin alkua. Jos sairastuminen tapahtuu kurssin jo alettua, lasku voidaan puolittaa, jos opetuksesta jäi saamatta 50% tai enemmän. Jos sairastuminen tapahtuu kurssin puolivälin jälkeen, maksua ei hyvitetä.
  • Hyvityksen saamiseksi tulee toimittaa lääkärintodistus seuran talousvaliokunnalle talous@comets.fi. Maksuista myönnetään hyvityksiä vain ajallaan oikeaan paikkaan toimitettua lääkärintodistusta vastaan.