Vuoden cometslaiset 2021

Vuoden cometslaiset palkitiin seuran sisäisissä maaliskuussa. Lue vuoden kilpailijan, seuravalmentajan ja seura-aktiivin fiilikset sekä seuralaisten ilahduttavat perusteet ehdokkaille. Kenelle palkinto oli yllätys loppuun saakka ja kuka saattoi aavistaa jotakin?

Seura päätti tänä vuonna uudistaa ”vuoden cometslainen” -titteliä ja jakaa yhden sijaan kolme kunniamainintaa. Kategoriat kuvaavat vahvan seuran toimivaa perustaa joista seuratekijä mahdollistaa taustatyön, valmentajat luovat laadukasta ja innostavaa opetusta ja kilpailijat edustavat seuraa ja osoittavat esimerkillään mihin on mahdollista tanssin parissa tavoitella.

Vuoden cometslainen – kilpailija

”Uskomattoman lahjakas pari! <3”

”Esikuva monelle cometslaiselle. Näyttää mitä kovalla määrätietoisella työllä voi saavuttaa.”

 

Historiallinen MM-voitto, pitkäjänteinen työ ja tanssin ilon osoittaminen toivat oikeutetusti vuoden kilpailijatittelin kilpaparille, boogie woogien maailmanmestareille eli Anna Tyutyunyukille ja Masi Saurenille. Periksiantamaton asenne, intohimoinen suhtautuminen tanssiin sekä oman osaamisen jakaminen valmentamalla antavat loistavan esimerkin, kommentoivat seuralaiset.

”Mä olen aina tiennyt että jaetaan vuoden cometslainen pysti. En tiennyt että jaetaan muistakin kuten vuoden valmentaja ja vuoden kisaaja. Aivan mahtavaa tämmöinen konsepti.” kommentoi Masi palkintojen uudistusta.

Masi aavisti mistä on kyse heti kun Balderin salissa kuulutettiin vuoden kilpailijan palkitsemisesta. ”Pysti on makeen näköinen ja tämä merkitsee meille paljon!”

Kova treeni, tiukkaa mentaliteetti auttoi saavuttaman unelman. ”Jokainen pystyy tavoitteisiin. Siihen tarvitaan tahtoa, rakkautta ja intohimoa.”

Lue Annan ja Masin haastattelu MM-kullan jälkeen täältä.

Vuoden cometslainen seuravalmentaja

”Kannustava valmentaja, joka panostaa oppilaiden kehittymiseen.”

”Pirteä, inspiroiva ja taitava ja kannustaa kaikkia lajin pariin osallistumalla aktiivisesti tapahtumiin ja opettamalla kursseilla. Hymyillen tanssii noviisien kanssa luoden positiivista ilmapiiriä ja tanssin iloa!”

Vuoden seuravalmentajana palkittiin Outi Salonen, joka on ehdottajien mukaan osaava, kehitystä tukeva sekä kannustava valmentaja. Outi ei päässyt osallistumaan seuran sisäisiin kisoihin ja hänen pystinsä luovutettiin treenien lomassa. Yllätys säilyi salassa loppuun saakka. ”Olen todella otettu palkinnosta. Sen saaminen oli iloinen yllätys ja ensimmäisenä sanana mieleen tulee: ”kiitos!”

Outi on valmentanut Cometsilla vuodesta 2015, enimmäkseen west coast swingiä.

”West coast swing lajina ja yhteisönä on äärettömän rakas ja enemmän elämäntapa kuin harrastus. Treenaan ja kierrän mahdollisimman paljon kansainvälisissä tapahtumissa hakemassa uusia vaikutteita ja treenattavaa. Toivon, että intohimo ja rakkaus lajiin välittyy myös valmentaessa ja ehkä pieni osa siitä kipinästä voi siirtyä muille tanssijoille.”

Saamiensa kommenttien perusteella Outi on onnistunut erinomaisesti tässä tavoitteessaan.

Vuoden cometslainen seura-aktiivi

”Erittäin tehokas uudistaja, joka tekee hyvällä asenteella!”

”Tuonut Cometsin digiaikaan. Hänen ansiostaan Cometsista tuli Tähtiseura sillä hän toimi projektin alullepanijana, teki mittavimman työn ja veti projektin loppuun saakka.”

Vuoden seura-aktiivina palkittiin ansaitusti Milla Peltoniemi, joka on ahkera, aikaansaava ja tarmokas seurakehittäjä. Millan panoksella on merkittävä osuus Cometsin kulissien takana ja häntä kehuttiin ”positiivisesti uteliaaksi, avuliaaksi ja helposti lähestyttäväksi” joka rohkeasti hoitaa asioita seuran hyväksi yli lajirajojen hallituksessa.

Millan kohdalla ainakin yritettiin kovasti salata loppuun asti kuka palkinnon saa. Vaikka hän saattoikin aavistaa kuinka käy, palkinnon saaminen ilahdutti.

”Tuntui hyvältä, että Cometsin aktiiviset jäsenet arvostavat seuran hyväksi antamaani panosta. Suurin osa tekemistäni asioista on enemmän seuran hallinnon puolella, eivätkä välttämättä näy suoraan rivijäsenille.”

Vaikka Millan merkittävä panos seuran eteen onkin monelle seuralaiselle huomaamattomampaa, kuten päivityksiä MyClubissa, hänet voi bongata myös tanssin pyörteistä esimerkiksi kisalattioilla usean lajin parista.

Onnea vuoden cometslaiset! Seura on teistä kovin ylpeä!