Rock’n’Swing! – Cometsin nimi päivittyi!

Rock’n Roll Dance Club Comets ry sai alkunsa vuonna 1992. Seuran perustivat Tanssiklubi Star ry:ssä harrastuksen aloittaneet tanssijat ja nimensä mukaisesti Comets perustettiin rock’n’roll -seuraksi. Pian lajeiksi tulivat myös boogie woogie sekä lindy hop. Swing oli tullut jäädäkseen.

Comets sai syyskokoukseen (2021) aloitteen nimenmuutoksesta. Seuran nimenmuutosta Rock’n’Swing Dance Club Comets ry:ksi perusteltiin sillä, että swing-lajeilla sekä niiden suurella harrastajamäärällä on mittava merkitys seuralle. Swingtanssilajeja kuten lindy hop, balboa, blues, jazz roots, collegiate shag sekä west coast swing harrastaa yli puolet seuran jäsenistä. Tämän lisäksi swing-lajien harrastajat ovat myös aktiivisia tapahtumien järjestäjiä.

Myös uusille harrastajille on merkitystä sillä, mikä ensivaikutelma seurasta välittyy jo nimen perusteella. Swing-lajit ovat nousseet yhtä tärkeään rooliin rock’n’roll -lajien rinnalle. Näiden lisäksi Comets tarjoaa seuratanssilajeja buggia ja fuskua säännöllisesti.

Nimenmuutosehdotus hyväksyttiin joka näkyi nopeasti seuran viestinnässä kuten sosiaalisessa mediassa sekä nettisivuilla. Nyt patentti- ja rekisterihallituksen virallisen vahvistuksen myötä Comets on jatkossa:

Rock’n’Swing Dance Club Comets ry.