Jäsentiedote 13/2021 Members’ letter

(In English below)

Kevätkauden aikataulu on julkaistu ja haku kilpa- ja valmentajaryhmiin on auennut. Kevään kurssi-ilmoittautuminen avautuu keskiviikkona 15.12. porrastetusti klo 21 lähtien. Kevätkausi alkaa 9.1.2022 ja kurssit ovat nyt ensimmäistä kertaa 7 tai 14 kerran pituiset.

Comets ottaa käyttöön koronapassin Helsingin kaupungin ohjeistusten mukaisesti 4.-31.12.2021. Kaikkiin Cometsin tapahtumiin ja kursseille osallistuessa täytyy olla voimassa oleva koronapassi. Tämä koskee myös vapaaharjoittelua. Vapaaharjoittelijoille tehdään pistokoetarkastuksia ja väärinkäytöksistä menettää vapaaharjoitteluoikeuden.

Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.

Muutamme Vuoden Cometslainen -äänestyskonseptia, joten äänestyslomake julkaistaan myöhemmin.

Hyvää Itsenäisyyspäivää ja joulunodotusta!

Cometsin hallitus 2021
Vesa, Hannu, Juha, Kirsi, Milla, Pertti, Susanna ja Suvi-Tuuli
sekä valmennus-, talous-, markkinointi- ja viestintä sekä tapahtumavaliokunnat

Sisältö
1. Puheenjohtajan vuosikatsaus
2. Turvallisuusohjeistus kevätkaudelle
3. Anna palautetta kursseista
4. Pirjo Koivula Vuoden tanssiurheiluvalmentaja
5. Tulevia kursseja ennen kauden aloitusta
6. Tulevia tanssitapahtumia
7. Masi ja Anna boogie woogien maailmanmestareita
8. Tampereen GP-kilpailun tulokset
9. SM-kilpailun tulokset
10. Koulutuksia valmentajille

1. Puheenjohtajan vuosikatsaus

Korona haittasi toimintaamme suuresti tänäkin vuonna. Jouduimme perumaan keväältä etäkursseja lukuun ottamatta kaiken tanssikurssi- ja tapahtumatoiminnan. Normaalien kuvioiden jouduttua tauolle hallitus päätti keskittyä seuran hallinnon kehittämiseen, jotta pystyisimme toimimaan tauon jälkeen entistäkin paremmin jäsentemme yhteisen edun hyväksi. Lähdimme mukaan Olympiakomitean organisoimaan Tähtiseura-projektiin, jonka puitteissa olemme parantaneet koko vuoden ajan toimintatapojamme. STUL:in laatujärjestelmäauditoijat kävivät auditoimassa toimintatapamme ja muutaman pienen parannuksen jälkeen pääsemme mukaan ns. ”Tähtiseurojen” joukkoon, mikä on merkki laadukkaasta seuratoiminnasta.

Yhtenä keskeisenä projektin saavutuksena oli seuran arvojen luominen. Arvojen luontiin osallistui suuri osa seuramme jäseniä mm. arvokyselyyn vastaamisen muodossa. Seuran syyskokous hyväksyi Cometsin arvoiksi seuraavat: hauskuus ja iloisuus, yhteisöllisyys, kehittyminen ja yhdenvertaisuus. Lisätietoja Cometsin arvoista löydät täältä. Näen jatkossa erittäin tärkeänä, että voimme tukeutua kaikessa toiminnassamme jäsentemme hyviksi ja tärkeiksi kokemiin arvoihin.

Vuoden aikana saatiin kokea erittäin poikkeuksellinen asia, sillä Cometsin jäsenet Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk tekivät historiaa ja voittivat ensimmäisinä suomalaisina boogie woogien yleisen luokan maailmanmestaruuden. Hurjasti onnea Annalle ja Masille vielä tämänkin kirjoituksen muodossa!

Syksyllä päästiin onneksi aloittamaan jälleen kurssi- ja biletoiminta. Aktiivisen kurssitoiminnan lisäksi on ollut erityisen mukavaa huomata, että useat lajit ovat aktivoituneet järjestämään tanssibileitä salillamme. Henkilökohtaisesti on ollut todella hienoa päästä jälleen tanssimaan, tapaamaan tuttuja ja näkemään onnellisia kasvoja tanssilattialla!

Haluan kiittää sydämellisesti kaikkia seura-aktiivejamme, jotka ovat mahdollistaneet laadukkaan ja vilkkaan toiminnan tänäkin vuonna! Ja tervetuloa uudetkin henkilöt mukaan seuratoimintaan. Comets on mielestäni aivan mahtava seura siinäkin suhteessa, että se tarjoaa yhteisten sääntöjen puitteissa jäsenilleen hyvinkin vapaat mahdollisuudet järjestää juuri sellaista toimintaa, johon jäsenet tuntevat kiinnostusta. Ei muuta kuin ala ideoimaan ja edistämään hyviä kivoja juttuja, jotka kiinnostavat juuri sinua! Todennäköisesti ne kiinnostavat muitakin ja näin syntyy iloista hauskaa yhteistä toimintaa!

Vesa Ojala

Mukavaa joulun odotusta kaikille jäsenillemme! Nähdään ensi vuonnakin tanssilattialla!


Vesa Ojala, puheenjohtaja 2021
Rock’n’Swing Dance Club Comets ry

 

2. Turvallisuusohjeistus kevätkaudelle

Koronaviruksesta johtuvat toimet Comets Clubilla ja kouluilla:

Comets-maskin kanssa voi tanssia
Muutama Comets-kangasmaski vielä jäljellä myClubissa.
  • Tanssitunneille ei saa osallistua, mikäli sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita.
  • Muista hyvä käsihygienia. Kaikilla saleilla on saatavilla käsidesiä ja -saippuaa.
  • Kurssilla on käytössä vapaaehtoinen parinvaihtorinki.
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä yleisissä tiloissa.
  • Varaamme oikeuden ottaa käyttöön koronapassin.

Tarkemmat hygieniaohjeet löytyvät täältä.

Seuraamme ja noudatamme edelleen Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Helsingin kaupungin suosituksia ja ohjeistuksia harrastustoiminnalle.

Saadaksesi ajantasaisimmat tiedot nopeasti, klikkaa itsesi osallistujaksi
Facebookissa Cometsin kevätkausi 2022 -tapahtumaan.

 

3. Anna palautetta

Syyskausi alkaa lähestyä loppuaan ja on aika kerätä palautetta kursseilta: www.comets.fi/palaute

Palaute on meille erittäin arvokasta opetusta ja opettajia varten sekä tulevien kurssien suunnittelun avuksi.

 

4. Pirjo Koivula Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n syyskokouksessa 28.11.2021 Vuoden Tanssiurheiluvalmentajaksi julistettiin rock’n’swing-tanssien monitaituri, lajipäällikkö, valmentajakouluttaja ja Cometsillakin valmentava Pirjo Koivula, joka sai yli 40 prosenttia annetuista äänistä.

Urheilijoiden antamissa perusteluissa Pirjoa kiitettiin mm. kannustavana, osaavana, innostavana, mutta vaativana valmentajana, joka näkee hyvin, mitä kukin pari tarvitsee missäkin vaiheessa ja osaa sen myös kertoa/näyttää niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Häntä pidettiin myös ratkaisukeskeisenä, joka löytää valmennettavalle sopivan tavan tuoda esille asioita, jotka saattavat valmennettavan seuraavalle taitotasolle. Lisäksi Pirjon kerrottiin panostavan paljon motivaation ylläpitoon haastavinakin hetkinä.

Lue koko tiedote Suomen Tanssiurheiluliiton nettisivuilta

Paljon onnea Pirjo!

 

5. Tulevia kursseja ennen kauden aloitusta

Tanssin harrastaja ja rasitusvammat -luentotallenne (Kansallisoopperan hieroja Pasi Lind)

7.-8.12. Lindy hop pika-alkeet (kysy paikkoja april.karkulahti@comets.fi)

9.12. West Coast Swing pika-alkeet (kysy paikkoja hanna-vammeljoki@comets.fi)

13.-14.12. Balboa pika-alkeet – parit / seuraajat / viejät

20.-21.12. Collegiate Shag: pika-alkeet – parit / seuraajat / viejät

28.-29.12. Fuskun pika-alkeet – parit / seuraajat / viejät

3.-4.1. Boogie woogien pika-alkeet – parit / seuraajat / viejät

3.-4.1. Rockabilly pika-alkeet – parit

 

6. Tulevia tanssitapahtumia

7.12. 17:30-19:30 Buggin ja Fuskun kauden päätösbileet Ilmoittautuminen myClubissa

10.12. 18-21:30 Swing-kauden päätösbileet, Comets Club Ilmoittautuminen myClubissa (täynnä)

14.12. 17:15-19:00 Boogie woogien kauden päätösbileet, Pasilan koulu Ilmoittautuminen myClubissa

26.12. 18:30-21 Tapaninpäivän tanssit/kuukausibileet, Comets Club Ilmoittautuminen myClubissa

Tapahtumat löytyvät koottuna myös verkkosivuilla:
www.comets.fi/tapahtumat

Haluaisitko, että Cometsilla järjestetään enemmän tanssibileitä? Tule mukaan järjestämään ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi. Kaikki Cometsilla järjestetyt bileet ovat seuran jäsenten itse järjestämiä ja kaikille jäsenille avoimia.

 

7. Maailmanmestarit Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk

“WE DON’T NEED LUCK, WE NEED CALM”
Kuukausien ja vuosien treenaamisen jälkeen kisoihin mennessä ei toivo pärjäävänsä pelkän onnen varassa. “Tajusimme että kaiken treenaamisen jälkeen, että pään pitäminen kylmänä on se, mitä tarvitsemme tärkeimmällä hetkellä”, sanoivat Anna ja Masi.

Saimme haastatella seuramme maailmanmestariparia ja kuulla heidän ajatuksiaan kilpailemisesta, itsensä kehittämisestä ja tasapainoilusta tärkeiden asioiden välillä.

Lue koko juttu blogista!

Masi ja Anna voittivat myös Boogie woogien Suomen mestaruuden 27.11. ja maailmancupin osakilpailun Prahassa 20.11.

 

8. Tampereen GP-kilpailun tulokset

Comets oli voittoisa jälleen myös Tampereella GP-kisoissa 13.11.2021. Lämpimät onnittelut!

Cometsin jäsenien GP-kilpailujen tulokset 13.11.2021

 

9. SM-kilpailujen tulokset

Rock- ja swing-tanssien suomenmestaruuskilpailut tanssittiin kahden vuoden tauon jälkeen Herttoniemenrannan liikuntahallissa Helsingissä. Kisalattialla nähtiin niin yksilö-, pari- sekä joukkuesuorituksia D-, ikäkausimestaruus- sekä SM-luokissa. Kiitos kaikille Cometsin talkoolaisille ja kisatiimille, kisaajille, tuomareille, toimihenkilöille ja kannustavalle yleisölle!

SM 2021 -kilpailujen tiedote ja tulokset 27.11.2021

Kuvakooste Cometsin Instagram ja Facebook-tileillä.

 

10. Tulevia koulutuksia valmentajille

Olympiakomitean Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on suoritettavissa osoitteessa oppimisareena.fi ja sen kesto on noin 1-1,5h. Verkkokurssi on maksuton 31.12.2021 saakka. Verkkokurssi kustantaa 10 €/henkilö 1.1.2022 lähtien. Kurssin suorittaminen edellyttää rekisteröitymistä Suomisportiin.

18. – 19.12. Bugg-kilpataso, Akaa, Viiala

Valmentajille, jotka ovat suorittaneet RS-seuraohjaajakurssit 1&2 ja vähintään yhden perusteet-lajiosan (tai aiemmasta koulutusputkesta vähintään PT1, PT2 ja PT-lajiosa).
Tällä kurssilla voit aloittaa uuden 2. tason RS-valmentajakoulutuskokonaisuuden. Koulutus antaa lajin edistyneen ja kilpailijatason valmentamisen lajikohtaiset perusvalmiudet.
Lue lisää ja ilmoittaudu

14. – 16.1.2022 RS seuraohjaajakoulutus 1 ja 2

Rock’n’swing seuraohjaajakoulutus 1, Helsinki
Tällä kurssilla voit aloittaa 1. tason rock’n’swing-valmentajakoulutuskokonaisuuden suorittamisen. Koulutus sopii valmennustehtäviin tähtääville, lajin harrastajille ja kilpailijoille sekä valmentajille. Rock- ja swing-tanssien seuraohjaajakoulutus antaa perusvalmiudet alkeiskurssien valmentamiseen rock’n’swing-tanssilajeissa. Lajeista tarkemmin paneudutaan rock’n’rolliin, boogie woogieen, lindy hopiin ja buggiin.

Rock’n’swing seuraohjaajakoulutus 2, Helsinki
Seuraohjaajakoulutuksen toinen osio syventää valmennusosaamista kertyneiden kokemusten pohjalta ja se antaa valmiuksia eri tasoisten harrasteryhmien ohjaamiseen.

Comets tukee seuravalmentajiensa kouluttautumista. Ota yhteyttä lajivastaavaan, jos haluat kurssille Cometsin tukemana.
Haluaisitko kirjoittaa blogiin lajeistamme tai yleensä tanssista, tai onko sinulla idea, mistä toimituksemme voisi kirjoittaa? Laita viestiä tai anna palautetta: viestinta at comets.fi

Yleinen palautelomake

 


MEMBERS’ LETTER 12/2021

Spring season schedule has been published and the registration for competition and coaches groups has opened. Spring course registration opens on Wednesday 15.12. in stages starting from 9 pm. The spring season begins on January 9, 2022 and the courses are now 7 or 14 times long for the first time.

Comets took in use from 4 to 31 December 2021 the Covid-19 passport according to the instructions of the City of Helsinki. The Covid -19 passport has to be valid for all participants on all courses and events as well as free practice. At the free practice there will be checking occasionally and the rights for the use of club for training can be dismissed.

The Helsinki Metropolitan Area Corona Coordination Group has outlined the tightening of the mask recommendation and returned to the extensive mask recommendation for all 12-year-olds and older, regardless of the level of vaccination protection. The use of a mask is strongly recommended in all public indoor areas where other people are present unless health reasons strictly prevent it. A face mask does not need to be worn when performing exercises.

We are changing the concept of Comets member of the year, so will have a change to give your vote later when the form is published.

Merry Christmas and enjoy the holiday season!

Comets Board 2021
Vesa, Hannu, Juha, Kirsi, Milla, Pertti, Susanna and Suvi-Tuuli
and coaching, finance, marketing and communications and event committees

Contents
1. The Annual Review of the Chair
2. Instructions for starting of the season
3. Give feedback on the courses
4. Pirjo Koivula Dance Sports Coach of the Year
5. Upcoming courses before the start of the season
6. Upcoming dance events
7. Masi and Anna Boogie woogie world champions interview
8. GP competitions in Tampere results
9. Finnish Championship competition results
10. Trainings for coaches

1. The Annual Review of the Chair

Corona severely hampered our operations this year as well. We had to cancel all dance courses and events except for remote online courses in the spring. Since we had a break from normal activities, the board decided to focus on developing the association’s governance so that we could work even better for the common good of our members after the break. We joined the “Tähtiseura” project organized by the Olympic Committee, in the framework of which we have improved our practices throughout the year. STUL’s quality system auditors audited our operations, and after a few small improvements, we will be among the so-called “star clubs”, which is a sign of high-quality club activities.

One of the key achievements of the project was the creation of values. A large part of the members participated in the creation of the values, e.g. in the form of answering a value survey. The autumn meeting of the association approved the following values for Comets: Fun and Joy, Community, Development and Equality. More information about Comets values ​​can be found here. In the future, I consider it very important that we can rely on the values ​​that our members consider to be good and important in all our activities.

During the year, a very exceptional thing was experienced, as Comets members Masi Saurén and Anna Tyutyunyuk made history and were the first Finns to win the boogie woogie world championship. Congratulations to Anna and Masi also in the form of this writing!

Fortunately, in the autumn, courses and parties were resumed. In addition to course activities, it has been especially nice to note that several people have become active in organizing dance parties in our club. Personally, it has been really great to be able to dance again, meet people and see happy faces on the dance floor!

I would like to sincerely thank all our volunteers who have made it possible to have a high-quality and lively activity this year as well! And welcome also new people to join organizing the activities. I think that Comets is a great association and it offers for its members, within the framework of common rules, pretty free opportunities to organize activities that are of interest to them. All you have to do is start brainstorming and promoting good stuff which interests you! That will probably be of interest to others as well and this will create a fun joint activity!

Happy Christmas to all our members! See you also next year on the dance floor!

Vesa Ojala, Chair of the Board 2021, Rock’n’Swing Dance Club Comets ry

2. Safety instructions for spring season

Coronavirus activities at Comets Club and schools:

  • Participate classes, free practice or events only completely healthy.
  • Remember good hand hygiene. There is hand disinfection liquid and soap in the schools and Comets club.
  • Those who will can rotate partners. Please respect those who want to keep a safe distance.
  • We recommend using the mask indoors.
  • We keep the right to take corona passport in use

More detailed hygiene instructions.

We continue following the Southern Finland Regional State Administrative Agency, and the City of Helsinki recommendations and guidelines.

For the most up-to-date information, click to join Facebook event Comets Spring Season 2022

3.Give Feedback

The fall season is coming to an end and it’s time to gather feedback from the courses.

Feedback is very valuable to us and teachers, as well as to help planning future courses.

4. Pirjo Koivula Dance Sports Coach of the Year

At the autumn meeting of the Finnish Dance Sports Federation 28.11.2021 coach Pirjo Koivula, who also coaches at Comets was announced as a Dance Sports Coach of the Year. She received more than 40 percent of the votes cast.

In the arguments given by the voters, Pirjo was praised e.g. as an encouraging, competent, inspiring but demanding coach who sees well what each couple needs at any stage and can also tell / show it to children, young people and adults. She was also considered solution-oriented, finding a suitable way for the trainee to bring up issues that might bring the trainee to the next skill level. In addition, Pirjo was said to invest a lot in maintaining motivation even in challenging moments.

Read the full press release on the website of the Finnish Dance Association

Congratulations Pirjo!

5. Upcoming courses before the start of the season

Dancer and Stress Injury lecture recording

7.-8.12. Lindy hop beginners’ speed course (ask for places april.karkulahti@comets.fi)

9.12. West Coast Swing beginners’ speed course (ask for places hanna-vammeljoki@comets.fi)

13.-14.12. Balboa beginners’ speed course couples / Followers / leaders

20.-21.12. Collegiate Shag beginners’ speed course couples / followers / leaders

28.-29.12. Fusku beginners’ speed course couples / followers / leaders

3.-4.1. Boogie Woogie beginners’ speed course – couples / followers / leaders

3.-4.1. Rockabilly beginners’ speed course

 

6. Upcoming dance events

7.12. 17:30-19:30 Bugg and Fusku season closing party Registration in myClub

10.12. 18-21:30 Swing Season Closing Party, Comets Club Registration in myClub (full)

14.12. 17:15-19:00 Boogie woogie season closing party, Pasila school Registration in myClub

26.12. 18:30-21 Boxing Day Dance / Monthly party, Comets Club Registration in myClub
The events can also be found on the website: www.comets.fi/events

Would you like to see more dance parties at Comets? Join us to organise a dance party by volunteering. All Comets parties are self-organized by the members and open to all members.

7. World champions Masi Saurén and Anna Tyutyunyuk

“WE DON’T NEED LUCK, WE NEED CALM”
After months and years of training by the race, there is no hope of succeeding on her own. “We realized that after all the training, keeping our head cold is what we need at the most important moment,” said Anna and Masi.

We were able to interview our club’s world champion couple and hear their thoughts on competing, self-improvement and balancing between important things.
Read the full story on the blog. Also in English!

Masi and Anna also won the Boogie Woogie Finnish championship on 27.11. and World Cup in Prague 20.11.

8. GP Competition in Tampere results

Comets was successful again in Tampere at the GP competition on November 13, 2021. Warm congratulations!

Results of Comets members in the GP competitions of the 13.11.2021

9. Results of the Finnish Championships

Rock and swing dance Finnish Championships were danced after a two-year break at Herttoniemenranta Sports Hall in Helsinki. On the competition floor, individual, doubles and team performances were seen. Thanks to the competition core team, Comets volunteers, competitors, judges, officials and the cheering audience!

News in Finnish and results of the SM 2021 competitions 27.11.2021

10. Trainings for coaches

18. – 19.12. Bugg, Akaa, Viiala

For competition level coaches who have completed RS trainer courses 1 & 2 and at least one basics training (or at least PT1, PT2 and PT basics dance training from the previous training tube).
Read more and register

14. – 16.1.2022 RS trainers’ training 1 and 2

Rock’n’swing trainers’ training 1, Helsinki

Rock’n’swing trainers’ training 2, Helsinki
Comets supports the training of its volunteer coaches. Contact the responsible of your dance if you want a course sponsored by Comets.

Please ask for more information if needed or give feedback:
viestinta at comets.fi or the training committee responsible for your dance courses.