Jäsentiedote 8/2021 Members’ letter

In English

Syyskauden aikataulun ensimmäinen versio on julkaistu.

Comets järjestää useita kesätapahtumia ulkona: Linnanmäellä Roller Coaster Rock -kisat sekä Oopperan amfilla tiistaisin ja keskiviikkoisin tanssia, tervetuloa!

Kilparyhmien tarkemmat tiedot on julkaistu myClubissa. Hae mukaan 12.7.-29.7.2021.

Kaikkien kurssien kuvaukset julkaistaan viimeistään 2. elokuuta myClubissa ja kursseille ilmoittautuminen alkaa 16.8.
Kutsu uusia tanssijoita Oopperan amfille 25.8. seuraesittelyyn, tansseihin sekä kursseille, jotka alkavat 6.9. lähtien.

Cometsin salia saa käyttää vapaaharjoitteluun nyt enintään 10 jäsentä/sali. Jäsenmaksun maksaneet voivat hakea uudet vapaaharjoitteluoikeudet myClubissa.

Nautinnollisia kesäpäiviä!

Cometsin hallitus 2021
Vesa, Hannu, Juha, Kirsi, Milla, Pertti, Susanna, Suvi-Tuuli ja Virve
sekä valmennus-, talous-, markkinointi- ja viestintä sekä tapahtumavaliokunnat

Sisältö
1. Roller Coaster Rock 13.7.
2. Comets in the Park
3. Cometsin kisamenestystä maailmancupeissa
4. Ilmoittaudu syksyn kilpa- ja valmentajaryhmiin
5. Strategiatiimin terveiset
6. Tanssi kuuluu kaikille -blogi
7. Anna’s Ladies style swing routine

1. Roller Coaster Rock 13.7. klo 16 Linnanmäellä

Rokkitanssikisat 50-luvun tyyliin Linnanmäellä ohjelmalava Estradilla.

Vuoristoradan syntymäpäivän kunniaksi Comets ja Linnanmäki järjestävät nostalgiset tanssikilpailut – Roller Coaster Rock! Jive-taisto eli jiven SM-kilpailut tanssittiin Linnanmäellä vuonna 1954, ja nyt siellä on koko päivän 50-lukuteema autoineen.

Tanssikilpailu on hurmaava ja hauska kisa, jossa tanssitaan kaikki yhdessä omaan tyyliin esimerkiksi rockabillya, fuskua ja boogie woogiea (tai niiden suloista yhdistelmää, musiikista ja tanssijoista riippuen).

Väliajalla ja kisojen jälkeen on tanssiesityksiä ja yleisötanssia, jonka musiikista vastaa Sherwood Tigers -bändi.

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa eikä osallistuminen edellytä tanssiseuran jäsenyyttä. Tapahtuman sisäänpääsy ja kilpaileminen on ilmaista. Kilpailu on mix & match -kisa, eli parit arvotaan ja ilmoittautua voi ilman tanssiparia.

Ilmoittaudu kisaan tästä, mieluiten 11.7. mennessä

2. Comets in the Park

Comets tanssii kesällä kahtena iltana viikossa Oopperan amfilla. Kello 17-20 tiistaisin 24.8. asti Comets in the Park – Lindy Tuesdays tapahtumassa tanssitaan lindy hop, balboa, shag ja jazz roots -musiikkiin. Kello 18-21 keskiviikkoisin 1.9. asti tanssitaan west coast swingiä Comets in the Park – Westie Wednesdays tapahtumassa.

Tarvitsemme vielä roudareita ja musiikinsoittajia tapahtumiin, ilmoittaudu helena.metsa at comets.fi tai susanna.ritala at comets.fi.

Tanssitapahtumat ovat avoimia kaikille. Kunnioitathan niiden toivetta, jotka haluavat tanssia vain oman parin kanssa ja pitää turvaväliä.

Joinakin erikseen ilmoitettuina alkuiltoina Cometsin valmentajat tarjoavat noin 30 minuutin ilmaisia pika-alkeita lajeissa lindy hop, west coast swing, balboa, boogie woogie ja fusku.

Yksittäisten päivien tapahtumatiedot päivittyvät Facebookin tapahtumaan kesän edetessä.

Voit maksaa vapaaehtoisen osallistumismaksun 10 € koko kesältä
(samalla liityt Cometsin jäseneksi ja saat jäsenmaksulaskun 25 €, jos et ole jo jäsen). Ota yhteyttä, jos et halua jäsenmaksulaskua.

3. Cometsin useampi pari menestyi maailmancupin osakilpailuissa

Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk voittivat maailmancupin osakilpailun Sotshissa lauantaina 26.6.2021! WRRC boogie woogie World Cup -kilpailu käytiin pitkästä aikaa paikan päällä Venäjällä. He sijoittuvat nyt maailman Boogie Woogie WRRC ranking -listan ensimmäiselle sijalle. Lämpimät onnittelut Masi & Anna!

Seuraa Masin ja Annan kisapostauksia: www.facebook.com/masiandanna

Sunnuntaina 30.5. Cometsin junioripari Samuel Vaulimo – Elise Vaulimo osallistuivat WRRC:n boogie woogie online World Cupin osakilpailuun. Samuelille ja Eliselle kokemus oli ensimmäinen. Heille jäi hyvä fiilis kisoista. ”Tällä kertaa ei jännittänyt niin paljon, kun ei ollut live-kisat”, totesivat Samuel ja Elise. He olivat tyytyväisiä 13:een sijaan, koska kyseessä olivat heidän ensimmäiset online-kisat. “Ensi kerralla sitten tähdätään ylöspäin”.

Pitkään kansainvälisellä tasolla main class -luokassa kilpaileva pari Masi Saurén – Anna Tyutyunyuk onnistuivat erinomaisesti online World Cupin osakilpailussa ja tuloksena oli hopeaa! Masin ja Annan fiilikset kisan jälkeen olivat loistavat. He kertoivat, että kisan voittajat, Nils ja Bianca, ovat loistavia tanssijoita, joten ei ole häpeä hävitä heille. “Tällä kertaa biisit inspiroivat meitä todella paljon, joten oli helppo luoda koreografioita ja tanssia kierrokset”, he totesivat.

Sunnuntaina 20.6. kilpailtiin kauden viimeiset kansainväliset WRRC boogie woogie online world cupin kilpailut. Etänä toteutettu maailmancup ja sen osakilpailu oli Timo Huhtisen ja Helena Metsän ensimmäinen kansainvälinen kilpailu yhdessä ja pari kommentoi näin: ”Oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaista tehdä kaksi koreografiaa (showcase) kilpailuihin. Se muutti kilpailun luonteen täysin. Hienoa päästä treenaamaan sitäkin puolta. Muuten sen treenaaminen olisi jäänyt.”

Kilpailuun osallistuttiin lähettämällä omat kilpailusuoritukset ennakkoon videoituna.
Timo ja Helena sijoittuivat boogie woogien senioriluokassa sijalle 19.

Onnea kilpailutuloksista kaikille pareille!

Kisojen tulokset (wrrc.org)

4. Ilmoittaudu syksyn kilpa- ja valmentajaryhmiin

Kiinnostaako sinuakin tavoitteellinen treenaaminen? Kilparyhmät ovat 5-7 tanssiparin pienryhmiä, joissa tanssijat saavat paljon henkilökohtaista palautetta suomen parhailta rock’n’swing-valmentajilta, sekä mahdollisuuden kehittyä motivoituneessa seurassa.
Lue lisää miksi kannattaa kilpailla paritanssissa.

Kilparyhmiin voi hakea sitten, kun sinulla on vähintään kyseisen lajin jatkotason tanssitaidot hallussa. Kilparyhmät on tarkoitettu kilpailemisesta kiinnostuneille tai tavoitteellisesti harjoitteleville tanssijoille. Valmentajaryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti Cometsin aktiivisille seuravalmentajille.

Comets järjestää syyskaudella 2021 seuraavat kilparyhmät:
bugg,
boogie woogie,
fusku,
lindy hop,
west coast swing A ja west coast swing B.

Comets järjestää syyskaudella 2021 seuraavat valmentajaryhmät:
balboa

Hakuaika kilparyhmiin auki 12.7. – 29.7.2021.

Lisätiedot kilparyhmistä myClub-tapahtumista, missä hakulomakkeet julkaistaan 12.7.2021.

5. Strategiatiimin terveiset

Cometsin strategiatiimi on aloittanut työnsä toukokuussa. Ensi töiksemme olemme tutustuneet ja perehtyneet sekä luoneet käsitystä seuran toimintaympäristöstä yhteistyössä hallituksen ja tähtiseuratiimin kanssa.

Seuraavana on vuorossa arvotyö. Kutsummekin kaikki seuran jäsenet vastaamaan kyselyyn elokuun alussa ja osallistumaan etätyöpajaan maanantaina 16.8. kello 18.30-21.00. Lisätietoa näistä ja kutsut julkaistaan lähiaikoina nettisivuilla, some-kanavissa sekä seuraavassa jäsentiedotteessa.
/ Pirja Vitikka-Koponen, tiiminvetäjä

6. Tanssi kuuluu kaikille!

Sukupuolesta, sukupuoli-identiteetistä, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, fyysisistä valmiuksista tai olemuksesta, taitotasosta, rodusta, etnisyydestä, uskonnosta tai maineesta riippumatta tanssiminen on kaikkien oikeus.

Tanssikulttuuri elää ajan hengessä ja vapautuu normeistaan sekä mielikuvista, joissa vain mies ja nainen tanssivat tai joku odottaa seinänvierellä tanssiinkutsua. Tanssiessa saa korostua se puoli itsestä, mikä tuntuu hyvältä. Feminiinisyys, innostuva roolinvaihtaja tai kokeileva ujostelija.

Lue lisää blogista Cometsin mietteitä rock’n’swing-tanssien sukupuolirooleista, ajan murroksesta, swingin esimerkistä tutustua sekä viejän että seuraajan rooliin ja Tanssin eettisestä ohjeistuksesta.

’Tanssi kuuluu kaikille’ Cometsin blogissa.

7. Anna’s Ladies Style Swing Routine online class

Ilmoittaudu online-kurssille kymmenellä eurolla myClubissa.

Haluaisitko kirjoittaa blogiin lajeistamme tai yleensä tanssista, tai onko sinulla idea, mistä toimituksemme voisi kirjoittaa? Laita viestiä tai anna palautetta: viestinta at comets.fi

 

——
In English

MEMBERS’ LETTER 8/2021

The preliminary fall period schedule has already been published.

Welcome to the summer events outside! Join the Linnanmäki Roller Coaster Rock competition 13th July and dance by the Opera on summer Tuesdays and Wednesdays.

Apply to competition groups on 12.7.-29.7.2021, the information has been published in myClub.

We will start the fall period 6th September and the course descriptions will be published at latest on 2nd August. Signing up to the courses will start 16th August. Please invite new dancers on 25th August at the Opera amfi to the presentation of the Comets or already to the events earlier.

Comets club and practicing at the club is allowed up to 10 members/room. Members with a membership fee paid can apply for free practice permission at the myClub.

Enjoy the summer days dancing!

The Comets board 2021
Hannu, Juha, Kirsi, Milla, Pertti, Susanna, Suvi-Tuuli, Vesa ja Virve
and the training, finance, marketing and communication committees

Content
1. Roller Coaster Rock 13.7.
2. Comets in the Park
3. Comets successful in the World Cup
4. Sign up to the competition and trainers’ courses
5. Greetings from the strategy team
6. ‘Dance belongs to everyone’ blog
7. Anna’s Ladies Style Swing Routine

1. Roller Coaster Rock 13.7.

Welcome to the Roller Coaster Rock dance competition in the 50’s style in Linnanmäki amusement park on Saturday 13 July at 4 pm.

The event is for the honour of the roller coaster and the Finnish Championship of Jive that was danced in Linnanmäki year 1954.

Couples will be mixed with a mix&match raffle and you can dance anything in your own style (e.g. Boogie Woogie, Rockabilly or Fusku).

Anyone can join and you don’t have to be a member of the dance club.

The event is not only for the competition – also the audience will dance and the whole Linnanmäki has a 50’s theme with old cars etc. and the band Sherwood Tigers will play after the competition! Entrance, participation to the competition and dancing is free for all.

Sign up to the competition here at latest 11th July

More information: susanna.ritala at comets.fi

2. Comets in the Park

Comets in the Park every summer Tuesday and Wednesday at the Opera amfi outdoor stage.
Comets dance club hosts the traditional swing dances with the event Comets in the Park – Lindy Tuesdays. Swinging music suitable for lindy hop, balboa, shag and jazz roots dancers will be played weekly during summer Tuesdays from 5 to 8 pm until 24th August.

In addition, Comets in the Park – Westie Wednesdays offers rhythms suitable for west coast swing dancers every Wednesday from 6 to 9 pm until 1st September.

Comets in the Park events are free for everyone.

Some evenings start with short tasters (= beginners’ courses of about 30 min) in the above-mentioned dances offered by Comets’ teachers. These tasters are free of charge. After each taster session newbies are most welcome to stay dancing with us! Smiling attitude is all you need.

More detailed information will be updated on the facebook events. Please sign up as volunteer (to carry music equipment or play music) to susanna.ritala at comets.fi.

There is a voluntary 10 € fee for the whole summer the cover some costs at myClub.
(by signing up you also become a Comets member and get a 25 € membership fee to be paid unless you are a member already). Please contact susanna.ritala at comets.fi if you do not want to pay the membership fee.

3. Comets successful in the World Cup

Comets’ couple Masi Saurén and Anna Tyutyunyuk won a live competition in Sochi! WRRC Boogie Woogie World Cup was arranged after a long while in Russia on 26th June. They are now ranked on the 1st position on the WRRC World Boogie Woogie ranking list!
Heartfelt congratulations to Masi & Anna!

Follow the posts of Masi and Anna from competitions: www.facebook.com/masiandanna

On Sunday 30th May Comets’ junior couple Samuel Vaulimo – Elise Vaulimo participated in WRRC Boogie Woogie online World Cup. The competition was the first international one for Samuel and Elise. Their feelings were good after the competition. Samuel and Elise said that they didn’t get nervous because of online competition. The couple was pleased with 13th place because competition was the first for them. “Next time we aim higher.”

Successful dance athletes in main class Masi Saurén – Anna Tyutyunyuk have been competing for a long time at the international level. At this time the result was second place! Masi and Anna said that they had an amazing feeling after the competition! “Nils and Bianca – the winners are amazing dancers and it’s not a shame to lose to them! This time songs were inspiring us very much and definitely helped to create the choreographies and dance the rounds.”

On Sunday 20th June there was the last international WRRC boogie woogie online World Cup competition. The World Cup online was the first international competition for Timo Huhtinen and Helena Metsä together. “It was very interesting and teaching to do two choreographies to showcase competitions. It changed the nature of competition totally. It was wonderful to also practice that way. Otherwise we would have skipped this kind of practice,” they commented.

The participation to the competition was by sending in advance shot videos.
Timo and Helena were ranked in the 19th place in the senior class of boogie woogie.

Congratulations to all Comets competitors!

World Cup results (wrrc.org)

4. Are you interested in leveling up your dancing?

Competition groups are limited to 5-7 dancing partners. The dancers will receive a lot of feedback from the best rock’n swing coaches of Finland and get an opportunity to train with other motivated dancers.

You can apply for the competitions groups when you are at least intermediate level. The competition groups are targeted for dancers interested in competing or training actively. Coaching group is meant for the dancing partners who actively coach at Comets.

Comets organizes the following competition groups in fall 2021:
bugg,
boogie woogie (teaching also in English),
fusku,
lindy hop (teaching also in English),
west coast swing A ja west coast swing B.

Comets organizes the following groups for coaches in fall 2021:
balboa

Apply for competition groups during 12 – 29.7.2021.

Additional information about the competition groups and application forms can be found in the myClub from 12.7.2021.

5. Greetings from the strategy team

The team has started its work in May. First we have gotten familiarized with each other and the club and its operational environment. Next task will be the work with values. We will invite all club members to answer a survey and join an online workshop on Monday 16th August. More information coming up soon!
/ Pirja Vitikka-Koponen, team leader

6. Dance belongs to all

No matter of your gender, gender identity, age, sexual orientation, physical capabilities or appearance, skills, ethnicity, religion or reputation dancing is a right for all.

Dance culture lives in time and is freed from norms, images were only a man and woman dances or someone waits by the wall for a call to dance.

When you dance, what feels good can be visible. Femininity, sparkling role changer or experimenting shy person.

Read more in the blog (in Finnish) thoughts at Comets on the rock’n’swing dance gender roles, evolution of time, example in swing dance to learn both leader and follower roles and about the code of conduct for dance.

The Comets blog (in Finnish)

7. Anna’s Ladies Style Swing Routine online class

Sign up to the online class for 10 € at myClub

 

Please ask for more information if needed or give feedback:
viestinta at comets.fi or the training committee responsible for your dance courses.

More information in the previous members’ letters on the website and MyClub