Iida ja Aaron saamassa palkintoa Susannalta.

Vuoden Cometslaiset 2023

Vuoden Cometslaiset 2023 valittu

Ehdotuksia vuoden Cometslaisiksi tuli useita kymmeniä. On upeaa, että tunnistamme keskuudessamme olevan useita ahkeria ja menestyneitä jäseniä, joista kaikki ansaitsisivat tulla palkituiksi. Nykyään vuoden Cometslaisia palkitaan kolmessa eri kategoriassa, joilla halutaan muistaa sitä, että seuratyötä tehdään monessa eri aktiivin roolissa.

Cometslaisen tittelin saaja voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämmellä ja innostaen muita. Hän voi olla yhdistyksen kantava voima, innostaja, toiminnan kehittäjä, tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen.

Vuoden Cometslainen kilpailija

Hallitsevat junioreiden Boogie Woogien maailmanmestarit Ida-Loviisa Koivunen ja Aaron Koivunen voittivat kaiken mahdollisen vuonna 2023 – kaikki kisat ja kaikkien katsojien sydämmet ♥

Heidän valintaansa perusteltiin huikealla saavutuksella kansainvälisillä kisalattioilla sekä hienolla kehityskaarella.

Nämä Cometsin ’Rising Stars’ ovat panostaneet harjoittelemiseen ja kilpailemiseen niin kansainvälisesti, kuin kotimaassakin. He ovat todella tulleet ’parrasvaloihin’ viimeisen kahden vuoden aikana.

Vuoden kilpailijat ovat iloisia ja edustavan esikuvallisia nuoria ja vielä huikeasti kehittynyt pari huipputuloksin.

iida ja aaron koivunen vuoden Comets kilpalilijat 2023

Vuoden Cometslainen seura-aktivii

vuoden Comets seuraaktiivi 2023 mikael mölsä pokaalin kanssa

Mikael Mölsä on isossa roolissa niin kesäajan kuin treenikauden tanssitapahtumissa: ”Aina todella hyvin jalan alle menevää tanssittavaa musiikkia.”

Hän on järjestänyt satoja WCS-bileitä vuodesta 2015 lähtien ja rakentanut erittäin aktiivisen sosiaalitanssiskenen Westiin. Hänen järjestämiin bileisiin tullaan jopa Tampereelta asti ja liitytään vai sen vuoksi Cometsin jäseneksi. Hän on organisoinut WCS Flash Mobia vuosina 2015-2022. Lisäksi hän on myös korvaamattoman arvokas musiikinvalitsija Rock’n’Swing -kilpailuissa. ”Mölsästä huokuu tekeminen rakkaudesta lajiin”, sanoo Mikaelia vuoden seura-aktiiviksi ehdottanut.

Toinen muistuttaa, että ilman Mikaelin innokasta työtä ei olisi näin paljon mahdollisuuksia tanssia Westiä.

Hänen aktiivinen järjestämisensä on rakentavaa ja mahdollistavaa muille ihmisille. Sen takia Comets on saanut myös uusia tanssijoita innostumaan Westistä.

”Mikael ansaitsee todellakin palkinnon niin suuresta työstä, jota hän on tehnyt jo monta kautta. Ilman Mikaelia ei Westissä olisi niin aktiivista biletoimintaa saati kesätansseja.” perustelee yksi monista ehdottajista Mikaelin valintaa.

Vuoden Cometslainen valmentaja

Vuoden Cometslainen valmentaja Hanna Vammeljoki luo erään ehdottajan mukaan aina treeneihin positiivisen ilmapiirin, jossa jokaisella osallistujalla on tilaa kehittyä. Hän tarjoaa myös sopivasti haastetta ja ottaa hienosti huomioon isossa ryhmässä pakostakin syntyvät erot.

Eräs ehdottaja muistuttaa, että Hanna tekee paljon seuran ja lajin eteen ja perustelee vuoden valmentajaksi valitsemista, että valmentajana hän on kannustava ja tarkkanäköinen ja hänen tunneilla jokainen saa joka kerta uutta treenattavaa.

Opetuksen kautta hän on jakanut osaamistaan kaikille lajin harrastajille opettaen cometslaisia intohimoisesti ja ammattilaisen ottein.

Cometsin kunniajäsen Hanna sai paljon ääniä myös muissakin kategorioissa, sillä hän nousi West Coast Swingin kansainvälisisissä kisoissa Advanced -luokkaan ja menestyy kisoissa molemmissa rooleissa. Lisäksi Hanna voitti viime vuonna senioriluokan Boogie Woogien maailmanmestaruuden Masi Saurénin kanssa. 

Hanna on aiemminkin valittu vuoden cometslaiseksi, sillä hän on pitkään ollut salivarausvastaava ja oli vuosia myös pidettynä lajivastaavana: ”Joka vuosi oli aina entistä parempi ja hiotumpi eikä hän väsynyt toteuttamaan uusia ideoita.”

Hanna saamassa palkintoa

Jäsenten ehdotusten pohjalta raati valitsi yksimielisesti vuoden 2023 Cometslaiset. Kilpailijat ja seura-aktiivi julkaistiin seuran sisäisissä kisoissa 25. helmikuuta 2024. Vuoden valmentaja julkaistaan myöhemmin (Päivitetään tähän sivulle julkaisun jälkeen).

Raadissa oli tänä vuonna puheenjohtaja Susanna Ritalan ja valmennusvastaava Milla Peltoniemen lisäksi edelliset vuoden Cometslaiset valmentaja Timo Huhtinen, kilpailija Outi Salonen ja aktiivi Pinja Juvonen.