Susanna Ritala vuoden cometslainen

Vuoden 2019 cometslaisen terveiset

Pokaalin on aika vaihtaa omistajaa

Cometsin toiminta perustuu vapaaehtoisten intoon ja energiaan, joka mahdollistaa seuran jäsenilleen tarjoaman monipuolisen toiminnan sekä yhteisön, johon kaikki ovat tervetulleita. Vuodesta 2002 uutterien vapaaehtoisten joukosta on äänestetty vuoden cometslainen jonka työ seuran eteen on ollut erityisen ansiokasta. Vuoden 2019 cometslaiseksi äänestetty Susanna Ritala kertoo mitä vapaaehtoisuus ja cometslaisuus hänelle merkitsevät.

Cometslaiseksi kotibileistä

”Olin kotibileissä, kun matot rullattiin sivuun ja paikalla olijat alkoivat tanssia swingtanssia. Olin vaikuttunut näkemästäni.”

Näin Susanna Ritala kertoo ensitutustumisesta rock´n´swing -tanssien maailmaan. Kesällä Susanna tutustui lajin tunnelmaan ja menoon Cometsin puistotanssien merkeissä ja samana syksynä hän jo olikin kauden esittelyssä tutustumassa kurssitarjontaan.

”Ensimmäiseksi lajiksi valikoitui Boogie Woogie, jota tanssin usean vuoden ajan edistyneisiin asti, kunnes Lindy Hop ja West Coast Swing alkoivat kiinnostaa enemmän sosiaalitanssien vuoksi, kun ei ollut omaa paria.” Susanna on tullut kokeilleeksi kaikkia seuran tarjoamia lajeja ja hänet voi bongata ahkerasti osallistumassa myös spesiaalimpiin tunteihin karnevaaliviikoilla.

Valmentamisen Susanna aloitti oikeastaan vahingossa lähdettyään legendaarisen Tapio Lindströmin näyttöpariksi. ”Huomasinkin toimivani opettajan roolissa ja puhumassa englanniksi. Tapsan toiveesta jatkoin ja innostuin niin, että olen kehittänyt itseäni ahkerasti Cometsin tuella valmentajakoulutuksissa ja odotan innolla kevään kahta kurssiani alkavaksi!”

 Valmentamisen aloitettuaan Susanna on keskittynyt Balboaan vaikka tanssiikin ajoittain Lindya ja Westiä pitääkseen taitoja yllä ja ennen kaikkea hauskanpidon vuoksi!
Susanna Ritala vuoden cometslainen
Susanna Uppsalan Scandinavian Shufflessa. Kuva Oscar Persson

Vapaaehtoisuus Cometsilla

”Antoisinta itselleni on ollut tapahtumien järjestäminen ja hallitusaktiivina toimiminen, kun pääsee vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan.”

Susanna on ollut aktiivinen vapaaehtoinen ja toiminut eri yhdistyksissä joten oli luontevaa lähteä talkoolaiseksi myös lajissa josta itse nautti, toisinaan jopa neljänä iltana viikossa! ”Ihan ensimmäinen motiivi oli päästä ilmaiseksi katsomaan kisoja ja olikin positiivinen yllätys, että Comets huomioi vapaaehtoisia monipuolisesti, olen saanut paljon enemmän kuin vain ilmaisliput!”

Mukavinta on ollut tutustua uusiin ihmisiin, kanssatanssijoihin, ja luoda ystävyyssuhteita. ”Viime vuonna meitä olikin noin 100 vapaaehtoista erilaisissa tehtävissä.” Susanna mainitsee ainakin roudauksen, tanssitapahtumien ja kisojen järjestämisen, ständipäivystyksen, pisteenlaskemisen sekä tietenkin seuravalmentajat ja lajivastaavat. Vapaaehtoistehtäviä on monenlaisia yksittäisistä tapahtumista koko kauden kestäviin tehtäviin, joten jos intoa löytyy, seuralla on niin pieniä kuin suurempiakin tehtäviä, joissa voi toimia mukana, oppia uutta ja mahdollistaa Suomen suurimman tanssiseuran toiminnan jatkuvuuden.

Ole rohkeasti yhteydessä hallitukseen mikäli vapaaehtoistehtävät kiinnostavat!

Tällä hetkellä Susanna toimii tapahtuma-, markkinointi- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajana ja jatkaa hallituksessa myös tulevana vuonna.

”Tänä koronavuonna uutta on ollut hallituksen jatkuva yhteydenpito myös kokouksien välissä, nopea päätöksentekotarve vastuullisissa asioissa sekä entistä aktiivisempi tiedottaminen jäsenille”, kertoo Susanna.

Vuoden cometslainen

”On mahtava kunnia olla vuoden cometslainen, olen erittäin otettu siitä!” Susanna kertoo, kuinka tärkeää se oli erityisesti vuonna jolloin hän koki antaneensa erityisen paljon aikaansa tapahtumille. Seuralla on kiittäminen Susannan panostusta esimerkiksi sisäisten kisojen, kauden aloitusbileiden, naistenpäivän tapahtuman, American Car Show´n sekä Roller Coaster Rockin ja Cometsin karnevaalien järjestelyistä. 

”Minulle Cometslaisuus on jaettua intohimoa rock’n’swing -tansseihin ja yhteenkuulumista seurassa, jonka oranssi-mustaa paitaa ja maskia kannan ylpeydellä.”
American car show
Cometsin osasto American Car Show'ssa

Vuoden lähestyessä loppuaan, on Susannan aika luopua kiertopalkinnostaan, ja ojentaa se seuraavalle upealle vapaaehtoiselle. Vuoden cometslaiseksi jäsenet voivat ehdottaa henkilöä, joka ansaitsisi tunnustuksen seuramme hyväksi antamastaan panoksesta!