Newsletter April 2020: Cometsin kurssit ja vapaavuorot keväällä 2020 / Comets courses in spring 2020

(briefly in English below)

Tiedotamme jäseniä MyClubin kautta tämän poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Tilanne on meille tanssinharrastajille vaikea. On silti paljon asioita, joita voimme nyt tehdä harjoitteina kotona, keskustella niistä ja nähdä toisten toteutuksia videoilla tai live streamina. Näin voimme valmistautua entistä parempaan tanssikauteen, kun se taas on mahdollista. 

Hallitus, lajivastaavat ja valmentajat valmistautuvat samalla jo myös ensi kauteen, jonka suunnittelu on jo käynnissä. Yhdistyksen kevätkokous on siirretty tulevaisuuteen jolloin voimme taas kokoontua yhteen, tiedotamme siitä myöhemmin. 

Aurinkoista kevättä!

Cometsin hallitus
Arto, Kirsi, Milla, Raija, Sari, Susanna, Tero, Vesa ja Virve

Sisältö

 1. Kevään kurssien jatkosta
 2. Masi Saurénin Electro Swing korvaavana tai uutena kurssina
 3. Suomen tanssiurheiluliiton tiedote
 4. Huippu-urheiluvaliokunnan vinkit treenaamiseen
 5. Maksuttomia valmentaja- ja ohjaajakoulutuksia verkossa

 

 1.   Kevään kurssien jatkosta

Suomen Tanssiurheiluliiton ohjeistuksen mukaisesti (tiedote alla) Comets ry on sulkenut Pukinmäen salin ja mahdollisuuden varata kouluja vapaavuoroille 18.3. lähtien toistaiseksi. Myös kursseilla lähiopetus on peruttu ainakin 13.5. asti, todennäköisesti pidempään.

Cometsin hallitus seuraa tilannetta ja tiedottaa jäseniään säännöllisesti. Mahdollisimman monelle kurssille pyritään toteuttamaan korvaavaa opetusta ja harjoittelua. Force Majeure -tilanteen vuoksi Comets ei ole velvollinen palauttamaan kurssimaksuja kesken jääneistä kursseista. Tilanne on Cometsille, kuten muillekin vastaaville toimijoille raskas jatkuvien vuokrakulujen vuoksi ja yhdistyksen talous ei kestäisi tuhansien kurssimaksujen työlästä palauttamista ja siitä aiheutuvia ylimääräisiä kuluja. Emme myöskään halua vaarantaa sopimusvalmentajiemme taloudellista tilannetta, joten Comets pyrkii järjestämään heidän kanssa korvaavan ratkaisun ja maksamaan palkkiot kevään kursseista. Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry ja asianajotoimiston Legistumin kokoama ohjeistus seurojen ja harrastajien oikeuksista.

Olemme selvitelleet mahdollisuuksia etäopetukseen tai muihin digitaalisilla alustoilla tapahtuviin harjoituksiin tai ohjaustilanteisiin, ja tähän on moni valmentaja jo valmistautunut tai toteuttanutkin verkko-opetusta. Osa taas jatkaa lähiopetusta loppukesästä, mikäli se silloin on mahdollista. Oman lajisi lajivastaavat selvittelevät valmentajien kanssa korvaavia opetuksia ja lähettävät lisätietoa pian.

 

 1.   Masi Saurénin Electro Swing korvaavana tai uutena kurssina

Mikäli kevään 2020 koko kauden kestävä kausivalmennuskurssisi jäi kesken eikä muuta korvaavaa opetusta tai harjoituksia etänä kyseiselle kurssille tarjota, voit korvaavana kurssina ilmoittautua Masi Saurénin Electro Swing -soolokurssille maksutta: comets.myclub.fi/flow/events/2050447. Selvittelemme valmentajilta myös muita verkkokursseja.  

Muille Electro Swing -soolokurssi on nyt puoleen hintaan verkkokurssina 25 €: comets.myclub.fi/flow/events/2050275. Ilmoittautua voit huhtikuun ajan, ensimmäinen video on katsottavissa huhtikuun loppuun asti.
www.facebook.com/events/2725459224230126

Uutena verkkokurssina on tulossa toukokuussa myös I Charleston Helsinki: www.facebook.com/events/663660850843988/

 

 1.   Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedotti 31.3. seurojen toiminnan sulkemisesta

Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti, Suomen ollessa poikkeustilassa, Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n hallitus edellyttää, että seurojen kaikenmuotoinen toiminta (lukuunottamatta mahdolliset digitaalisilla alustoilla tapahtuvat harjoitukset tai ohjaustilanteet) tulee sulkea 13.5.2020 saakka.

Tämä perustuu hallituksen kansalaisille ja viranomaisille 16.3.2020 antamiin rajoituksiin, joita myös koko tanssiurheiluyhteisön tulee noudattaa.

STUL ry:n hallitus kehottaa kaikkia tanssiurheilun toimijoita suhtautumaan tähän erittäin vakavasti. Kaikki opetusryhmät tulee perua 13.5.2020 saakka. Salien käyttö tulee kokonaisuudessaan sulkea hallituksen toimintarajoitusten mukaisesti.

Ymmärrämme kaikki ne taloudelliset haitat, joita toiminnan keskeyttämisestä seuraa, mutta tässä ikävässä tilanteessa meidän tulee suunnata ajatuksemme ja voimavaramme toistemme suojelemiseen ja epidemiatilanteen mahdollisimman tehokkaaseen hoitamiseen kaikin käytössä olevin keinoin.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry
Liittohallitus

 

 1.   Huippu-urheiluvaliokunnan vinkit treenaamiseen

Tällä hetkellä lajiharjoittelua voi olla vaikea toteuttaa, mutta ominaisuusharjoitteluun eli fysiikkaharjoitteluun on juuri nyt erinomainen tilaisuus.  Säännöllinen harjoittelurytmi on hyvä säilyttää.

 •  Kartoita, mitä kehittää!
 • Tee suunnitelma!
 • Peruskestävyys vahvaksi pohjaksi!
 • Voiman eri osa-alueiden kehittäminen!
 • Liikkuvuuden ja hallinnan parantaminen.

Seuraavat kisat ja kurssit ovat joskus syyspuolella, jolloin varmaan nähdään erot siinä, kuka on käyttänyt aikansa hyödyksi.

Alla muutamia linkkejä tueksi. Tutkikaa, jakakaa, kokeilkaa, luokaa omia.

Harjoitusvideoita työkaluksi (tekijät Henna Syväoja ja Pasi Lind)

 •   Lihaskunto eli lihaskestävyysharjoitus 1-3x viikossa

photos.app.goo.gl/CTXgynzcZfCZtoPK9

 •   Tanssijan liikkuvuusharjoitus 1-3 x/vko

photos.app.goo.gl/ddr9839gfxD1ck1dA

 •   Kimmoisuus-, koordinaatio- ja liikkuvuusharjoitus 1-3x/vko

photos.app.goo.gl/7Fm8ua2LwE2qYzS97

photos.app.goo.gl/qViTNhkjNr3pgdRu5

Tsemppiä ja antoisia Treenihetkiä!

Pasi Lind
puheenjohtaja
Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n huippu-urheiluvaliokunta

 

 1.   Maksuttomia valmentaja- ja ohjaajakoulutuksia verkossa

Suomen Urheiluopisto tarjoaa kaikille valmentajille avoimia maksuttomia verkkomoduuleja. Moduulit noudattelevat valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen VOK1 -sisältöjä ja ovat suoritettavissa täysin itsenäisesti verkossa. Kokonaisuudet sisältävät teoriatietoa, oppimistehtäviä ja osaamisen tarkistamista, sekä oman osaamisen reflektointia.

Tarjolla ovat Tanssiurheiluliiton valmentajakoulutuspolkuun kuuluvat osiot:

112 VOK I Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa (3 h)
113 VOK I Taitoharjoittelu (3 h)

Sekä lisäksi moduulit:

Tunne- ja vuorovaikutustaidot valmennuksessa (2h)
Psyykkiset ominaisuudet harjoittelussa (3h)

Lue lisää ja hyödynnä mahdollisuus, ja etene valmentajan polulla!

Pidemmällekin edennyt valmentaja voi saada niistä uusia oivalluksia. Koulutukset pohjautuvat samoihin VOK-perusteisiin ja suomalaisen valmennusosaamisen malliin, joiden pohjalta Tanssiurheiluliiton koulutukset on rakennettu. Koulutukset hyväksytään osaksi Tanssiurheiluliiton tasotodistuksia.

Muista myös Tervetuloa ohjaajaksi -verkkokoulutus (Olympiakomitea)

Koulutus on tarkoitettu aloitteleville ohjaajille tai seurojen valmentajakerhojen käyttöön uusien ohjaajien perehdyttämiseksi tehtävään.  Verkkokoulutus kestää 35 min ja sitä voi katsoa pienissä paloissa. Koulutus sisältää seuraavat osiot: Perustietoa ohjauksesta, Ohjaamisen suunnittelu, Ohjaaminen, Oma kehittyminen sekä Tukimateriaalia ohjaajalle.  Koulutus on maksuton.

 

—————————————————————————————————–

IN ENGLISH ABOUT THE COURSES OF THIS SPRING

The courses and trainings in the Comets Club in Pukinmäki and the schools are cancelled at least until 13 May, most likely even further, as the Finnish Dance Sport Federation urges its member organisations to do. Also the Finnish championship are postponed most probably to next year.

The board of Comets is following the situation and has inquired the trainers with a contract to find out possibilities for distance learning or other alternatives. There will be information to members from the responsible of the courses.

As many courses as possible will be continued with alternative ways either on digital platforms or later in the end of the summer. According to the lawyers Comets is not obliged to return the course fees in this Force Majeure situation. Also the economy of our association would not handle returning thousands of fees and it would be an enormous work load for our volunteers.

The other issues in this newsletter were following, please ask for more information if needed:

 1. the Finnish Dance Sport Federation announcement about discontinuation of the activities until 13.5.
 2. Electro Swing video course (in Finnish) in MyClub open for all. This course can also be attended without a fee if you are not offered any alternative training for the course that you have paid already.
 3. Tips and videos for training to keep you fit from the Finnish Dance Sport Federation
 4. Training for trainers online courses (In Finnish)