Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk voittivat MM-kultaa boogie woogiessa!

Sunnuntai-iltana 24.10.2021 boogie woogien maailmanmestaruuskilpailut päättyivät suomalaisittain kultajuhlaan. Helsinkiläiset Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk tekivät historiaa ja voittivat kultaa Ukrainan Harkovassa.

Kilpailuun osallistui yhteensä kaksi suomalaisparia. Toinen suomalaispari Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma sijoittui kahdeksanneksi.

Pinja: ”Ollaan todella tyytyväisiä, että päästiin ylipäätään lähtemään kisoihin. Tavoite oli päästä lattialle ja nauttia tanssista yhdessä. Tosi tyytyväisiä oltiin myös sijoitukseen näissä olosuhteissa ja muutenkin! ”

Masi ja Anna ovat kilpailleet yhdessä vuodesta 2016. Heillä on hallussaan kaksi maailmancupin osakilpailuvoittoa, lukuisia kansainvälisten kilpailujen finaalisijoituksia, ja tällä hetkellä pari on boogie woogien maailman rankingissa sijalla 1.

Suomen Tanssiurheiluliiton rock’n’swing -tanssien lajipäällikkö ja parin päävalmentaja Pirjo Koivula kertoi Masin ja Annan tanssineen tänään hyvät suoritukset rennosti ja vahvasti. “Psyykkinen kantti piti koko päivän. Heidän työskentelyä oli ilo seurata.”

Suomalaiset ovat boogie woogiessa päässeet yleisen luokan mitalisijoille kerran aikaisemmin, kun vuonna 2019 Juho Päivinen ja Mari Munne tanssivat MM-hopealle. Senioriluokassa MM-kultaa ovat tanssineet vuonna 2002 Tommi ja Pirjo Koivula. Yleisen luokan MM-kulta on historiallinen saavutus.

Boogie Woogie Maailmanmestaruuskilpailut 24.10.2021

  1. SAURÉN Masi – TYUTYUNYUK Anna, Finland
  2. OLSEN BYE Sondre – GEORGIIEVSKA Tatiana, Norway
  3. MASOTTI Dimitri – GHEZZO Alessia, Italy
  4. ANDRÉN Nils – LOCATELLI Bianca, Sweden
  5. LLAMAS Florent – VERON Roxane, France
  6. CORSI Simone – CORNELLI Giulia, Italy
  7. ANDRIIKO Serhii – NIMENKO Khrystyna, Ukraine
  8. KALLIALA Samuli – SARVILUOMA Pinja, Finland

Kaikki kilpailutulokset WRRC:n sivuilla.

YouTube