Juho ja Ida blogi

Juho ja Ida – ”Vaikka olemme tuore pariyhdistelmä, pystymme vakuuttamaan tuomarit”

Buggin höntsäilytreenit vaihtuivat nopeasti tavoitteellisempaan treenaamiseen, kun tämä pari alkoi tanssia yhdessä. Laji vaihtui boogie woogieseen ja seura Turusta Helsinkiin molempien asuinpaikan vuoksi. Tutustu Juhoon ja Idaan jotka tulevat varmasti olevaan vahva haastaja kansainvälisissä tanssikilpailuissa!

”Ensimmäisistä yhteisistä kansainvälisistä kilpailuista, Zürichin World Cupista, jäi päällimmäisenä mieleen mahtava fiilis finaaliin pääsystä. Yleinen tunnelma oli myös hyvä ja oli ihanaa huomata kuinka yleisö ja muut kilpailijat kannustivat meitä suorituksiemme aikana”, kertovat boogie woogien tuore kisapari Juho Päivinen ja Ida Keränen

Ida aloitti kilpailemisen Rock ja swing-lajeissa 15-vuotiaana ja Juho 17-vuotiaana. Juholla oli tätä ennen kisakokemusta kertynyt 8-vuotiaasta lähtien rivitanssista. Yhdessä pari aloitti tanssimisen boogie woogien vuoden 2022 alusta ja korkkasi kisatapaileensa Cometsin järjestämissä SM-kilpailuissa kesäkuussa. 

”Vaikka olemme vielä kansainvälisesti erittäin tuore pariyhdistelmä, pystyimme silti tanssimaan kaikki kierrokset korkealla tasolla ja tulkitsemaan musiikkia vapautuneesti sekä antamaan yleisölle ja tuomareille varman vaikutelman osaamisestamme.” Molemmilla on takanaan jo vankkaa tanssikokemusta. 

Juha ja Ida blogi

Rohkeus unelmoida ja vahvuutena hyvät kisahermot

Kilpaparilla on vahva näkemys ja tavoite siitä mihin suuntaan heidän yhteinen tanssityylinsä lähtee hioutumaan. ”Kilpailemisen myötä olemme saaneet tanssiharrastukseen motivaatiota kehittää taitojamme äärimmilleen ja lähteä kehittämään ideoita, jotka saattavat aluksi tuntua jopa mahdottomilta. Kilpaillessa omaa ja yhteistä kehitystä tulee seurattua tarkasti, mikä osaltaan nopeuttaa kehitystä yhä taitavammiksi.”

Pari treenaa tanssia noin kolme kertaa viikossa 2–2,5 h kerrallaan. ”Teemme sen lisäksi itsenäisesti peruskuntoharjoittelua, liikkuvuusharjoitteita sekä voimaharjoittelua tukemaan tanssissa kehittymistä.” Valmentajat Tommi ja Pirjo Koivula olivat molemmille tuttuja jo heidän aikaisemmilta tanssivuosiltaan, joten oli luontevaa pyytää heitä päävalmentajiksi. 

Molemmat kertovat nauttivansa suuresti kilpailun tunnelmasta ja esiintymisestä sekä sen tuomasta jännityksestä. Kilpailuissa Juhon ja Idan vahvuutena ovat hyvät kisahermot, jotka mahdollistavat keskittymisen kisasuoritukseen sekä laadukkaaseen esiintymiseen.

 ”Vahvuutemme parina on rohkeus unelmoida suuria ja halumme yrittää avoimesti uusia asioita sekä onnistua antamatta epäonnistumisten lannistaa meitä.” 

Saksan Stuttgartissa pidetyissä MM-kilpailuissa valmentajat kehuivat parin vahvoja suorituksia. ”Hyvien suoritusten jälkeen karsintakierroksen ja semifinaalin jälkeen Juho ja Ida pääsivät lähtemään hyvällä fiiliksellä finaaliin. Erittäin hyvät ja vahvat suoritukset parin ensimmäisissä yhteisissä MM-kilpailuissa.” Valmentajat korostavat parin motivaatiota ja tavoitteellista harjoittelua ja uskovat Juhon ja Idan olevan vielä vahvoja kärkihaastajia tulevissa kansainvälisissä kisoissa.

Juho ja Ida blogi

Tavoitteet nousevat

MM-kilpailuja varten Juho ja Ida olivat hioneet erityisesti haastavampia kuvioita laadukkaammiksi sekä jouhevammiksi ja tavoitteena oli finaalipaikka joka lohkesi hienosti ja lopullinen sijoitus tuli seitsemänneksi. 

”MM-kilpailu sujui meiltä tasaisen vahvasti. Etenimme tavoitteiden mukaisesti finaaliin päivän parhaalla kierroksellamme semifinaaleissa.” Kilpailujen jälkeen pari totesi, että seuraaviin kisoihin lähdetään taas korkeammilla tavoitteilla eikä pelkkä finaaliin pääsy ole enää tarpeeksi. Syyskuun kisoissa Saksan Köningsbrunnissa pari tavoittelee paikkaa viiden parhaan joukosta. 

Comets toivottaa uudelle kisaparilleen menestystä ja tanssin iloa kisalattioilla!