Jazz roots

Jazz roots -tunnit ovat soolotanssitunteja, joilla opetellaan jazz- ja swingmusiikin tahtiin tyypillisiä liikkeitä ja koreografioita karkeasti ottaen 1920-luvulta 1940-luvulle.

Laji kattaa erilaisia tyylejä aina 1920-luvun charlestonista ja flapper-tyylistä 1940-luvun big band -aikakauden svengiin. Erityisen ominaista on rytmi ja sillä leikittely, ja tanssi voi olla vapaata ja improvisoitua tai valmiita koreografioita. Jazz roots on nimenomaan soolotanssia, mutta vastaavia saman ajan paritanssimuotoja ovat muun muassa lindy hop, balboa ja shag. Jazz roots on erinomainen laji niille, jotka haluavat kehittää kehonhallintaa, koreografiamuistia, omaa ilmaisua ja improvisaatiota, joista kaikista on hyötyä myös paritansseissa. Lajia kutsutaan myös nimillä soolojazz, authentic jazz, vernacular jazz ja soolo-charleston.

Jazz rootsin historia yltää 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun mustan väestön Yhdysvaltoihin, ja erityisesti New Yorkin Harlemiin. Tanssina jazz roots on kehittynyt rinta rinnan jazzmusiikin kanssa. Lajin kehitykseen ovat vaikuttaneet useat tanssit, kuten cakewalk, black bottom, afrikkalaiset tanssit ja steppi.