Tukihakemus kansainvälisiin kilpailuihin

Aloita uusi harrastus paritanssin tahdissa!​

Etsitkö uutta harrastusta, joka yhdistää liikunnan ilon ja hyvän seuran? Paritanssi saattaa olla juuri se, mitä etsit! Tässä artikkelissa tutustumme paritanssin maailmaan.

Miksi paritanssi?

Uuden harrastuksen aloittaminen voi avata ovia monille mahdollisuuksille. Paritanssi tarjoaa ainutlaatuisen tavan yhdistää fyysinen aktiivisuus ja hauskanpito. Se ei ole vain tanssia – se on taito, joka kehittyy ja kasvaa kanssasi.

Paritanssi tarjoaa tutkitusti monia terveyshyötyjä. Se parantaa kestävyyttä, peruskuntoa ja kehonhallintaa. Tanssiminen lisää myös koordinaatiota ja notkeutta. Lisäksi parin kanssa musiikin tahtiin tanssiminen on erittäin hauskaa ja koukuttavaa!

west coast swing tanssikilpailut

”Hauskinta on, että paritanssissa kunto kohenee ja taidot lisääntyvät ihan huomaamatta.”

Kuinka aloittaa paritanssi?

  1. Valitse tanssilaji: Tutustu erilaisiin tanssilaijeihin, kuten buggiin, lindy hoppiin, tai west coast swingiin. Valitse tanssityyli, joka vetoaa sinuun eniten ja jonka musiikista pidät.
  2. Etsi sopiva tanssikurssi: Etsi läheltäsi toimiva tanssiseura tai tanssikoulu, joka tarjoaa aloittelijoille sopivia tanssikursseja.
  3. Aloita perusteista: Aloita perusteista oppimalla kyseisen tanssin perusaskel ja peruskuviot.
  4. Ilmoittaudu tanssikurssille: Voit ilmoittautua paritanssikurssille yksin tai parin kanssa. Paritanssi on loistava tapa viettää aikaa ystävän tai kumppanin kanssa. Paritanssikursseilla on yleensä käytössä vauhdikas parinvaihto, jolloin kaikki pääsevät tanssimaan.
  5. Pukeudu mukavasti: Ota ensimmäiselle tunnille mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet, sisäliikuntaan sopivat kengät ja juomapullo. Ensimmäisellä tanssitunnilla pärjäät myös sukkasillaan.
Tyypillisin aika aloittaa uusi harrastus on kauden alussa. Syyskausi alkaa yleensä elo-syyskuun vaihteessa ja kevätkausi alkaa tammikuussa.

Entä jos en osaa tanssia?

Ei huolta, monet aloittavat tanssiharrastuksen ilman aikaisempaa kokemusta. Tärkeintä on avoin mieli ja halu oppia. Muista, että aloittaessasi uuden harrastuksen, on täysin normaalia tuntea olonsa epävarmaksi aluksi. Ole armollinen itsellesi ja anna itsellesi aikaa oppia. Jokainen on ollut joskus aloittelija. 

Alkeistason kurssit ovat suunniteltu niille, jotka ovat vasta aloittamassa tanssiharrastusta. Lähtötasoksi riittää, että osaat kävellä. Valmentajat ottavat huomioon osallistujien tason ja opettavat peruskuviot ja -askeleet askel askeleelta.

 

rock ja swing tanssikilpailut

Sosiaalisen tanssiyhteisön merkitys

Paritanssi ei ole vain tanssimista, vaan olet myös osa yhteisöä. Tanssitunneilla tapaat samanhenkisiä ihmisiä ja voit luoda uusia ystävyyssuhteita tai löytää jopa parisuhteen. Tanssi tarjoaa loistavan mahdollisuuden verkostoitua ja olla osa aktiivista yhteisöä.

Valitse oma tanssilajisi

Paritanssissa on lukuisia tanssilajeja, joista voit valita. Vauhdikas boogie woogie, hauska fusku, ja koukuttava west coast swing ovat vain muutamia esimerkkejä. Valitse tanssilajisi persoonallisuutesi ja musiikkimakusi mukaan.

Kokeile rohkeasti!

Ole ennakkoluuloton ja sinnikäs! Tanssi tarjoaa niin ainutlaatuista mielihyvää, että oman tanssilajisi löytämiseen kannattaa panostaa. Joku tanssilajeista on varmasti juuri sinun juttusi.

Jos etsit uutta harrastusta, joka yhdistää hauskanpidon, liikunnan ja sosiaalisen vuorovaikutuksen, paritanssi on loistava vaihtoehto. Se tarjoaa terveyshyötyjä, kehittää taitoja ja avaa oven uusiin ihmissuhteisiin. Älä epäröi astua tanssilattialle ja kokea tanssin ilo!

 

”Tanssiessa pystyy unohtamaan arkipäivän murheet. Voi keskittyä vain juuri siihen hetkeen, eikä mihinkään muuhun.”