Rock'n'swing valmentaja- ja tuomarikoulutus

Cometsin valmentajista moni on suorittanut tai suorittaa parhaillaan Suomen Tanssiurheiluliiton valmentajakoulutuskokonaisuutta.

Valmentajakoulutuskokonaisuus sopii kaikkien rock- ja swing-tanssilajien valmentajille. Lajiosa täytyy tehdä jostakin liiton virallisesta lajista (boogie woogie, bugg, lindy hop tai rock’n’roll). Comets tukee myös muiden lajien valmentajien täydennyskouluttautumista omien lajiensa erityispiirteisiin (west coast swing, rockabilly, fusku, balboa, jazz roots jne.).

Tuomarikoulutukset ovat avoimia nykyisille ja tuleville tuomareille, kilpailijoille ja kilpailijoiden valmentajille (eli henkilöille, joilla on riittävät lajitaidot). Näitä koulutuksia Comets ei tue taloudellisesti, mutta kannustamme silti kaikkia kohderyhmään kuuluvia osallistumaan!

Comets tukee seuravalmentajiensa kouluttautumista taloudellisesti kustantamalla koulutuksia. Tarkemmat tiedot asiasta saat omalta lajivastaavaltasi tai valmentajakoulutusvastaavalta.

Suomen Tanssiurheiluliiton valmentajakoulutukset ovat avoimia kaikille, eli omalla kustannuksella niille voi osallistua kuka tahansa. 

Rock’n’swing -valmentajakoulutuspolku

RS valmentajakoulutus polku muodostuu kahdesta tasosta, taso 1 ja taso 2.

TASO 1 – Seuraohjaaja – harrasteryhmien valmennus

Koulutuksien 130-138 suoritusjärjestys on täysin vapaa.

Koulutuskokonaisuuden viimeisen koulutuksen (139 RS-seuraohjaajakurssi 2) esitietovaatimukset:

  • 130 RS seuraohjaajakoulutus 1
  • Vähintään yksi perusteet-lajiosa (131-134)
  • 138 Ryhmän ohjaamisen harjoittelu

Taso 1 sisältää myös valtakunnallisia valmentaja- ja ohjaajakoulutuksia (VOK-1), jotka tulee myös suorittaa, mikäli haluaa todistuksen 1. tason valmentajakoulutuskokonaisuudesta. RS-koulutukset ensimmäistä ja toiselta tasolta voi kuitenkin suorittaa käymättä valtakunnallisia valmentajakoulutuksia.

HUOM! VOK-1 koulutuskokonaisuus on uudistunut vuonna 2022.

  • Oppiminen ja opettaminen harjotustilanteessa => Opetustyylit ja ohjaaminen
  • Fyysinen harjoittelu => Fyysiset ominaisuudet ja harjoittelu aikuisliikunnassa 
  • Taitoharjoittelu => Taitojen oppiminen

TASO 2 – Seuravalmentaja – kilpavalmennus

Kakkostason RS seuravalmentajakoulutuspolun voi aloittaa sitten, kun ensimmäiseltä tasolta on suoritettu vähintään seuraavat koulutukset:

  • 130 RS seuraohjaajakoulutus 1
  • Vähintään yksi perusteet-lajiosa (131-134)
  • 139 RS-seuraohjaajakoulutus 2

Koulutuksien 211-234 suoritusjärjestys on täysin vapaa, 238 Kilpavalmennusharjoittelu tehdään viimeisenä.

Yleisosat (211-212) pitää suorittaa, jos haluaa todistuksen 2. tason valmentajakoulutuskokonaisuudestaa. RS-koulutukset voi kuitenkin suorittaa myös käymättä näitä yleisosia. 

Tulevat valmentajakoulutukset