Suomen Tanssiurheiluliiton valmentaja- ja tuomarikoulutus

Cometsin valmentajista moni on suorittanut tai suorittaa parhaillaan Suomen Tanssiurheiluliiton valmentajakoulutuskokonaisuutta.

Comets tukee seuravalmentajiensa kouluttautumista kustantamalla koulutusmaksuja. Tarkemmat tiedot asiasta saat omalta lajivastaavaltasi.

Valmentajakoulutuskokonaisuus sopii kaikkien rock- ja swing-tanssilajien valmentajille. Lajiosa täytyy tehdä jostakin liiton virallisesta lajista (boogie woogie, bugg, lindy hop, rock’n’roll). Comets tukee myös muiden lajien valmentajien täydennyskouluttautumista omien lajiensa erityispiirteisiin (west coast swing, rockabilly, fusku, balboa, jazz roots jne.).

Tuomarikoulutukset ovat avoimia nykyisille ja tuleville tuomareille, kilpailijoille ja kilpailijoiden valmentajille (eli henkilöille, joilla on riittävät lajitaidot). Näitä koulutuksia Comets ei sponsoroi, mutta kannustaa silti kaikkia kohderyhmään kuuluvia osallistumaan!

Suomen Tanssiurheiluliiton valmentajakoulutukset ovat avoimia kaikille, joten omalla kustannuksella niille voi osallistua kuka vain. Lisätietoja voi kysyä Cometsin valmentajavastaavalta: etunimi.sukunimi(at)comets.fi

Rock’n’swing-valmentajakoulutus

TASO 1 – Seuraohjaajakoululutus (100 h, harrasteryhmien valmennus)

Ykköstason kurssien 111-134 suoritusjärjestys on täysin vapaa (eli esim. lajiosille voi osallistua kuka vain).

Vasta ykköstason viimeiselle kurssille (139 RS-seuraohjaajakurssi 2) osallistumista on rajoitettu siten, että nämä kolme täytyy suorittaa ensin:

  • 130 RS-seuraohjaajakurssi 1 (tai vanhasta putkesta PT1)
  • Vähintään yksi perusteet-lajiosa (131-134) (tai vanhasta putkesta PT-lajiosa)
  • 138 Ryhmän ohjaamisen harjoittelu

Yleisosat (111-115) pitää suorittaa, jos haluaa todistuksen 1. tason valmentajakoulutuksesta. RS-osiot molemmilta tasoilta voi kuitenkin tehdä myös käymättä näitä yleisosia.

TASO 2 – Seuravalmentajakoululutus (100 h, kilpavalmennus)

Kakkostason RS-kurssien suorittamisen voi aloittaa sen jälkeen, kun ykköstasolta on suoritettu vähintään nämä:

  • 130 RS-seuraohjaajakurssi 1 / PT1
  • Vähintään yksi perusteet-lajiosa (131-134) / PT-lajiosa
  • 139 RS-seuraohjaajakurssi 2 / PT2

Kurssien 211-234 suoritusjärjestys on täysin vapaa, 238 Kilpavalmennusharjoittelu tehdään viimeisenä.

Yleisosat (211-212) pitää suorittaa, jos haluaa todistuksen 2. tason valmentajakoulutuksesta. RS-osiot voi kuitenkin tehdä myös käymättä näitä yleisosia. Toisaalta näille yleisosille voi osallistua kuka vain, eli aiempia suorituksia ei edellytetä.

Tulevat valmentajakoulutukset