Jäsentiedote 7/2020 – Syksyn tunnit // Infoletter August 2020 The fall season

Jäsentiedote 7/2020 – Syksyn tunnit // Infoletter August 2020 The fall season

Photo: Marika Torniainen

Briefly in English

Kiitos jo ilmoittautuneille kurssilaisille. Teidän ansiosta Cometsin kurssit voidaan järjestää! Valitettavasti monia kursseja jouduttiin perumaan osallistujamäärän vuoksi. Silti suosituimpiin ei kaikki mahtuneet tilarajoitusten takia. Jotta useampia ei tarvitsisi perua ja Comets selviää taloudellisesti tästä kaudesta, mainosta sinäkin kursseja ystävillesi ja ilmoittaudu itsekin vaikka ihan uuden lajin alkeisiin. Alkeisiin ilmoittautuminen on vielä auki myClubissa. Muihin voi ilmoittautua lajivastaavalle sähköpostitse. Kauden tunnit alkavat 6.9. lähtien.

Seuraamme tilannetta ja tiedotamme, mikäli tartuntatilanne muuttuu ja joudumme rajoittamaan toimintaa.

Edelliset uutiskirjeet löydät verkkosivuilta ja MyClubista.

Mukavaa kauden alkua!

Cometsin hallitus
Arto, Kirsi, Milla, Raija, Sari, Susanna, Tero, Vesa ja Virve

ja valmennus-, talous-, sekä markkinointi- ja viestintävaliokunnat

Sisältö

 1. Ilmoittautuminen osalle syksyn tunneista vielä auki
 2. Kurssien alennusoikeudet ja laskutus
 3. Turvallinen toiminta kursseilla ja vapaaharjoituksissa
 4. Code of Conduct – tanssin eettinen ohjeistus
 5. Seurashop auki! Seurapaitapäivä 29.9.
 6. Comets karnevaalit 12-18.10. ja muita tapahtumia
 7. WRCC-kisat peruttu loppuvuodelta

 

1. Ilmoittautuminen osalle syksyn tunneista on vielä auki

Usealle kurssille on vielä tilaa, vaikka kurssien maksimiryhmäkokoja onkin jouduttu rajoittamaan normaalia pienemmiksi koronariskin takia. Kursseille ja vapaaharjoitteluun otetaan osallistujia korkeintaan tanssisalien lattiapinta-alasta laskettu maksimimäärä (henkilö per 6 neliömetriä), jotta voidaan pitää turvavälejä.

Alkeiskurssien ilmoittautumisaika päättyy ensimmäisen kurssitunnin jälkeen kahden päivän sisään klo 23:59, jonka aikana kurssille ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta myClubin kautta. (Huom! Kurssilta pois jääminen ilman ilmoittautumisen peruuttamista ei mitätöi kurssilaskua.) Tilaa löytyy näiden lajien alkeista: Blues, Bugg, Rockabilly, Rock’n’roll formaatio, West Coast Swing.

Muille kursseille ilmoittautuminen oli sitova ja vapaita paikkoja voi kysellä kurssin kuvauksessa olevasta osoitteesta tai lajivastaavalta etunimi.sukunimi@comets.fi:
https://www.comets.fi/ota-yhteytta/lajivastaavat/

Kurssiaikataulu ja kurssit, joilla on tilaa löytyvät täältä.

 

2. Kurssien alennusoikeudet ja laskutus

Aikuisten kausivalmennus I -kursseilla alennushintaan ovat oikeutettuja opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät. Muilla kursseilla ei ole alennusoikeutta. Saat alennuksen kauden kursseista, kun lähetät kuvan alennukseen oikeuttavasta todistuksesta tai todistuksen sähköisesti osoitteeseen alennus(at)comets.fi 30.9.2020 mennessä.
https://www.comets.fi/tule-tanssimaan/hinnasto/#alennukset

Kurssit laskutetaan vasta kauden puolivälissä. Katso lisätietoa poikkeuksellisesta laskutuksesta yllä olevalta sivulta tai edellisestä uutiskirjeestä.

 

3. Toiminta kursseilla ja vapaaharjoituksissa

Kurssikalenteriin on varattu mahdollisuuksien mukaan vaihtoaikaa opetustuntien välille. Muutamilla kouluilla ei ole saatu vaihtoaikaa, mutta niistä löytyvät isot aulatilat, joissa voi odottaa oman tunnin alkua.

Koronatilanteen mahdollisesti heikentyessä parinvaihdossa siirrytään pienparinvaihtoon 3 parin kesken tai kokonaan tanssimaan vain saman parin kanssa.

Mikäli et osallistu parinvaihtoon ja oma vakioparisi on estynyt tulemaan yksittäiselle kurssikerralle, voit tuoda mukanasi korvaavan parin, joka on Cometsin jäsen. Cometsin kursseille saavat osallistua vain jäsenet.

Osallistujat kirjataan jokaisella tunnilla ja myös vapaaharjoituksissa on tärkeää merkitä kaikki läsnäolijat. Vapaaharjoitusten kaikki osallistujat on merkittävä joko kalenterivaraukseen tai Comets-salin eteisessä olevaan vaparilokikirjaan.

Suosittelemme tartuntaketjujen katkaisua helpottavan Koronavilkku-älypuhelinsovelluksen latausta yleisimmistä sovelluskaupoista.

Ethän tule tunnille, jos olet ollut ulkomailla 2 viikon aikana, jos sinulla on oireita kuten yskä, nuha, kurkkukipu, hengenahdistus, ripuli, pahoinvointi ja kuume tai epäilet olevasi sairastunut tai perheenjäsenesi on sairastunut.

Tutustuthan Cometsin sivuilla oleviin turvallisuus- ja hygieniaohjeisiin.

 

4. Code of Conduct – Tanssin eettinen ohjeistus

Eri tahoja edustava Helsinki Swing Community, Comets olennaisena osana sitä, on laatinut eettisen ohjeistuksen, jota jokaisen tanssijan tulisi noudattaa. Näin luomme yhdessä turvallisen yhteisön, johon on helppo liittyä.

Me järjestäjinä, opettajina ja tanssijoina uskomme, että yhteinen jaettua turvallisuutta koskeva eettinen ohjeistus tekee tanssitapahtumistamme ja -tunneistamme helpommin lähestyttäviä, turvallisempia ja viihtyisämpiä. Me oletamme, että osallistumalla toimintaamme olet lukenut ja hyväksynyt tämän toimintaohjeistuksen. Me odotamme kaikkien osallistujien auttavan tekemään toimintaympäristöstämme turvallisen, viihtyisän ja mukavan kaikille osallisille.

https://www.comets.fi/comets/saannot/code-of-conduct-tanssin-eettinen-ohjeistus/

 

5. Seurashop auki! #seurasydän ja #Seurapaitapäivä tiistaina 29.9.

Olympiakomitea, lajiliitot, liikunnan aluejärjestöt ja urheiluseurat haluavat yhdessä liputtaa seuratoimintaa #seurasydän-kampanjan avulla. Seurasydän kuvastaa rakkautta omaa seuraa kohtaan ja kertoo siitä, mitä kaikkea hyvää seuran ihmiset ympärilleen luovat. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään.

​Kampanja huipentuu #seurapaitapäivään tiistaina 29.9.2020, jolloin kannustamme kaikkia pukemaan töihin, kouluun ja menoihin oman seuran paidan, verkkarit – tai muuten vaan sonnustautumaan seuran väreihin: Cometsin oranssiin ja mustaan. Haastamme kaikki jäsenet mukaan. Jaetaan kuvia sosiaalisessa mediassa tunnisteella #seurapaitapäivä @rdccomets #liityseuraan

www.seurasydän.fi

Cometsin seurashop on uusittu ja jälleen auki uusin tuottein! Tilaa Comets-paita vaikka heti!
https://www.comets.fi/comets/seurashop

 

6. Comets karnevaalit 12. – 18.10.2020 ja muita tapahtumia

Karnevaalit syyslomaviikolla 12. – 18.10. painottuu soololajeihin ja kehonhuoltoon.

Tarjolla on useita tanssia tukevia kursseja ja kokeiluja muistakin kuin swing-lajeista Cometsin salilla. Ilmoittautumiset aukeaa myClubissa syyskuun aikana.

Vinkkaa toiveesi kursseista: susanna.ritala at comets.fi tai tule mukaan suunnittelutiimiin!

Lisätietoa tulee tänne: https://www.facebook.com/events/653325788639573

Valmentajakoulutuksia

Ota yhteyttä lajivastaavaasi, jos olet kiinnostunut rock’n’swing (RS1 tai RS2) seuraohjaajakursseista 25. – 27.9. tai lajikohtaisista valmentajakoulutuksista.
Katso lisätietoa näistä ja lajikohtaiset koulutukset valmentajille:
https://www.facebook.com/DanceSportFin/events/
https://www.dancesport.fi/kalenteri/

Rock’n’Swing tuomarikoulutus – Boogie Woogie & Rock’n’Roll 12. – 13.9. https://www.facebook.com/events/308523933600251/

Verkkokursseja ja muita valmentajakoulutuksia löydät heinäkuun uutiskirjeestä.

Seuraa MyClubia, verkkosivuja tai Facebookkia, sillä syksylle on suunnitteilla monia  tiiviskursseja ja pika-alkeita.

 

7. WRCC-kisat peruttu loppuvuodelta

World Rock’n’Roll Confederation WRRC on tiedottanut  23.8.2020 peruvansa/lykkäävänsä kaikki loppuvuodelle 2020 kalenteroidut kilpailutapahtumat.

Urheilijoiden motivointia ylläpitääkseen WRRC järjestää lokakuun alusta alkaen online-kilpailuja, joista lisätietoa tulee syyskuun puolivälissä.

Lue koko tiedote WRRC:n sivuilta.

   

Haluaisitko kirjoittaa blogiin lajeistamme tai yleensä tanssista tai onko sinulla idea, mistä toimituksemme voisi kirjoittaa? Ilmoittaudu susanna.ritala at comets.fi

 

Briefly in English

NEWSLETTER August 7/2020 – The fall season 

Thank you to those who registered to the courses already. Thanks to you we can arrange the courses! Unfortunately we must cancel many courses due to too few participants although many members did not fit in the most popular courses due to the space constraints. In order for Comets not to cancel more courses and to survive this season financially, tell about courses to your friends and sign up if you hesitate or start a new beginners course. Registration to the basic courses is still open in myClub. To the other courses you can ask available places from the responsible of the course. The courses of the season start from 6th September.

We are following the situation and prepare for various scenarios in autumn if we have to restrict our activities again.

Read in the previous newsletters on the website and MyClub e.g. how to book the Comets Club, tips for training and trainings for trainers.

Have a nice start of the season!

The Comets board
Arto, Kirsi, Milla, Raija, Sari, Susanna, Tero, Vesa ja Virve

and the training, finance, marketing and communication committees

Content

 1. Available places and the registration still open to many courses
 2. Discounts and invoicing of the courses
 3. Safety in the courses and free practice
 4. Code of Conduct
 5. Comets product shop open again, club shirt day 29.9.
 6. Comets Carnival 12. – 18.10. and other events
 7. WRCC competitions canceled this year

 

1. Available places and the registration still open to many courses

Many courses have still available places although it looks full in myClub and the maximum group sizes for the autumn courses had to be limited due to coronary risk. The maximum number of participants in the courses and free practicing has been calculated in proportion to the floor area of the rooms (6 square meters per person).

Registration to the basic courses ends after 2 days from the first lesson at 23:59. In this two days period you can cancel your registration free of charge. If one should not cancel registration without participating the course he/she is obligated to pay the course fee. There are places in these basic courses: Blues, Bugg, Rockabilly, Rock’n’roll formation.

More information and registration as well as the canceling participation to these is done via Comets myClub.

Registration to other courses was binding. Available places you can ask from the responsible of the course, firstname.lastname@comets.fi:
https://www.comets.fi/ota-yhteytta/lajivastaavat/

The timetable of the autumn season and the courses available are here.

 

2. Discounts and invoicing of the courses

Students, retired and unemployed are entitled to a discount price for the adults’ dance course I category, no other courses. To get a discount, send a picture of your valid student, retirement or unemployment card by e-mail to alennus(at)comets.fi by 30. September. The discount does not apply to other courses or workshops.

Read more: https://www.comets.fi/comets-in-english/prices/

Courses are charged only in the mid-season. Please read more about the exceptional invoicing on the website above or in the previous newsletter.

 

3. Safety in the courses and free practice

The course calendar includes an exchange time between lessons. In the few schools it has not been possible to have exchange time, but there are large lobby areas where you can wait for your own lesson to start.

In the case of a possible deterioration in the corona situation there will be either a small pair change between 3 pairs or everyone has to dance with one partner. If you dance only with one partner and your own partner is prevented from coming for a single lesson, you can bring a compensatory pair who is a Comets member. Only members are allowed to attend Comets courses.

A record of the participants must be kept. Participants are listed in every lesson and it is also important to mark everyone present in the free practice. All participants in the free practice must be entered either in the calendar reservation or in the logbook in the lobby of the Comets Club.

Please check the safety and hygiene instructions at the Comets website.

The Koronavilkku smartphone app is recommended to be dowloaded to help break infection chains. You can download Koronavilkku to your phone free of charge from the most popular app stores.

 

4. Code of Conduct

Helsinki Swing Community, Comets as a part of it, has drafted ethical instructions that every dancer should commit to.

We as organizers, teachers & dancers believe that establishing and informing safe space norms makes it safer and more comfortable for people to join and enjoy our dance events and classes. We expect that by joining you have read and consented to the Code of Conduct below. We expect everyone to help in creating a safe, comfortable and fun environment.

https://www.comets.fi/comets/saannot/code-of-conduct/

 

5. Comets product shop open again, club shirt day 29.9.

Olympic committee, dance sport federations, area associations and sport clubs cherish together club activities with #seurasydän (clubheart) campaign. Club heart is about your love towards your association and tell about all good that people in associations create around them. The associations would not work without people who are involved with their whole heart.

​The campaign ends with #seurapaitapäivä (club shirt day) on Tuesday 29. September when we encourage everyone to dress up at school, work or other places your association shirt or colours – Comets orange and black. We challenge all members to join! Let’s share photos in the social media with #seurapaitapäivä @rdccomets #liityseuraan (join the club)

www.seurasydän.fi

Comets shop is open again! The renewed shop has new and some old products for everyone to buy. Order your Comets T-shirt now!
https://www.comets.fi/comets/seurashop

 

6. Comets Carnival 12. – 18.10. and other events

Comets is offering during the autumn holiday break courses supporting our dance and also something different from swing dances.

The tickets will be sold in MyClub at the end of September and there will be Facebook events for the courses.

Give your ideas what you want to learn to susanna.ritala at comets.fi or join the team.

https://www.facebook.com/events/653325788639573

 

Follow myClub, website or Facebook for information about classes, speed courses and other events.

If you are interested in training for trainers of judges, please check the newsletter in Finnish (the trainings only in Finnish).

 

7. WRCC competitions canceled this year

World Rock’n’Roll Confederation WRRC has announced 23.8.2020 that all competitions until the end of the year are postponed/canceled.
To keep the motivation for our dancers high, WRRC will start with official on-line competitions at the beginning of October. All detailed information will be published in mid-September.

Read the whole announcement at WRRC site.

 

Please ask for more information if needed: hallitus at comets.fi or the training committee responsible for your dance courses https://www.comets.fi/ota-yhteytta/lajivastaavat.