Uutiskirje 6/2020 – Ilmoittautuminen syksyn tunneille // Newsletter August 2020

Photo: Susanna Reitamo

In English below

Kuulimme jäseniämme, jotka kerroitte mielipiteenne syksyn kurssien järjestämistavasta ja pyrimme parhamme mukaan vastaamaan toiveisiinne. Alla on syksyn poikkeukselliset ilmoittautumisohjeistukset ja toimintatavat.

Seuraamme tilannetta ja olemme pohtineet vaihtoehtoisia tilanteita syksylle, mikäli tartuntatilanne muuttuu ja joudumme rajoittamaan toimintaa.

Ilmoittautuminen alkaa 17.8. ja päättyy 31.8. paitsi kisaryhmät ja kurssit, joille on tasokoe. Kauden tunnit alkavat 6.9. ja sitä edeltävät viikot on varattu mahdollisten korvaavien tuntien pitämiseen, uusiin workshoppeihin tai pika-alkeisiin.

Edelliset uutiskirjeet löydät verkkosivuilta ja MyClubista.

Mukavaa kesän loppua, nähdään pian!

Cometsin hallitus
Arto, Kirsi, Milla, Raija, Sari, Susanna, Tero, Vesa ja Virve

ja valmennus-, talous-, sekä markkinointi- ja viestintävaliokunnat

Sisältö

 1. Poikkeuksellinen ilmoittautuminen syksyn tunneille ja kurssiaikataulu
 2. Toiminta kursseilla ja vapaaharjoituksissa
 3. Kurssien laskutus
 4. Uusi jäsenetu
 5. Kesän ja syksyn tapahtumia
 6. Kesätreenikampanja
 7. Comets blogi: Collegiate Shag

 

1. Poikkeuksellinen ilmoittautuminen syksyn tunneille ja kurssiaikataulu

Syksyn kurssien maksimiryhmäkokoja joudutaan valitettavasti rajoittamaan normaalia pienemmiksi koronariskin johdosta. Kursseille ja vapaaharjoitteluun otetaan osallistujia korkeintaan tanssisalien lattiapinta-alasta laskettu maksimimäärä (henkilö per 6 neliömetriä).

Kursseille suositellaan ilmoittautumista parin kanssa ja tanssimista ilmoittautumisparin kanssa koko kurssin ajan. Jos kumpikin pareista haluaa osallistua parinvaihtoon, on se mahdollista, mikäli koronatilanne niin sallii. Kursseille on mahdollista ilmoittautua myös ilman paria, jolloin kurssin alussa voi sopia tanssivansa kurssin jonkun muun ilman paria ilmoittautuneen kanssa tai osallistua parinvaihtoon muiden sitä haluavien kanssa. Koronatilanteen mahdollisesti heikentyessä parinvaihdossa siirrytään pienparinvaihtoon 3 parin kesken tai kokonaan tanssimaan vain saman parin kanssa.

Paria kurssille voi etsiä mm.  facebookin eri lajien vapariryhmistä.

Osalle kursseista järjestetään auditio, jossa valitaan kurssille sisään pääsevät tanssijat taitotason mukaan. Tällä varmistetaan, että tanssijalla on tarvittava lähtötaso omaksua kurssilla opetettavat uudet asiat. Lisää tietoa auditiosta löytyy kyseisten kurssien kohdalla myClubissa.

Lue lisää ilmoittautumisesta täältä.
Kurssiaikataulu ja valmentajat löytyy täältä.

2. Toiminta kursseilla ja vapaaharjoituksissa

Kurssikalenteriin on varattu mahdollisuuksien mukaan vaihtoaikaa opetustuntien välille. Muutamilla kouluilla ei ole saatu vaihtoaikaa, mutta niistä löytyvät isot aulatilat, joissa voi odottaa oman tunnin alkua.

Mikäli et osallistu parinvaihtoon ja oma vakioparisi on estynyt tulemaan yksittäiselle kurssikerralle, voit tuoda mukanasi korvaavan parin, joka on Cometsin jäsen. Cometsin kursseille saavat osallistua vain jäsenet.

Osallistujat kirjataan jokaisella tunnilla ja myös vapaaharjoituksissa on tärkeää merkitä kaikki läsnäolijat. Vapaaharjoitusten kaikki osallistujat on merkittävä joko kalenterivaraukseen tai Comets-salin eteisessä olevaan vaparilokikirjaan.

Tutustu Cometsin sivuilla oleviin hygieniaohjeisiin.

Tutustu Suomen Tanssiurheiluliiton ohjeistukseen seuroille

Suomen Tanssiurheiluliitto ry korostaa jokaisen toimijan ja harrastajan omaa vastuuta noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia omassa toiminnassaan ja siten omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Mitä vastuullisemmin koko tanssiurheiluyhteisö toimii ja pystyy omalla toiminnallaan ehkäisemään tautitilanteen leviämistä, sitä nopeammin pääsemme avaamaan normaalia harjoitus- ja kilpailutoimintaa.

 

3. Kurssien laskutus

Kurssit laskutetaan kauden puolivälissä.

Mikäli kurssi on jouduttu keskeyttämään ennen kauden puolta väliä tai kauden puolivälissä laskutushetkellä on tiedossa, että kurssia ei voida viedä normaalisti läpi viranomaisten antamien määräysten takia, muutetaan kurssimaksu vastaamaan todellisten opetustuntien osuutta. Tällöin et joudu maksamaan peruutetuista tunneista.

Mikäli myöhemmin loppukaudella kurssien laskuttamisen jälkeen käy ilmi, että tunteja joudutaan perumaan viranomaismääräysten takia, ei laskutettuja kurssimaksuja enää korjata. Peruutettujen tuntien osalta selvitetään mahdollisuuksia myöhempään korvaavaan lähiopetukseen tai etäopetustunteihin, mutta emme pysty sitoutumaan korvaavan opetuksen järjestämiseen.

Comets on voittoa tavoittelematon seura, jossa seuran vapaaehtoiset järjestävät tanssikursseja ilman korvausta kaikille seuran jäsenille. Seura ei siis kerää kursseista voittoa, jota voitaisiin palauttaa seuran jäsenille, mikäli kursseja jouduttaisiin keskeyttämään loppukaudesta. Nykyisessä epävarmassa tilanteessa pyydämme jäseniltämme ymmärrystä seuran hallituksen päättämän kurssien laskutustavan suhteen.

 

4. Uusi jäsenetu

Tanssiva Enkeli oy antaa Cometsin jäsenille 10 % alennuksen sekä verkkokaupassa että myyntitapahtumissa, ja niin alennustuotteista kuin erikoistilauksistakin.

Toimitukset/sovitukset sovittavissa myös Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lahdessa tai Heinolassa tai vaikka joillekin Cometsin tunneille sopimuksen mukaan.

Katso alennuskoodi ja myös muut jäsenedut.

 

5. Yhdistyksen kokous ja muita tapahtumia

Seuraa MyClubia, verkkosivuja tai Facebookkia, sillä loppukesälle on suunnitteilla monia kursseja ja tapahtumia, niin korvaavia tunteja kuin myös uusia tiiviskursseja, pika-alkeita ja soolojazzia. Kaudenaloitusbileet ja seuraesittely järjestetään elokuun lopussa, mikäli virustilanne sen sallii.

Tervetuloa Rock’n’roll Dance Club Comets ry:n kevätkokoukseen Pukinmäkeen sunnuntaina 30.8. klo 18 tai osallistumaan online kokouskutsussa tulevan linkin kautta.

Valmentaja- ja tuomarikoulutuksia

Ota yhteyttä lajivastaavaasi, jos olet kiinnostunut rock’n’swing (RS1 tai RS2) seuraohjaajakursseista 25 – 27.9. tai lajikohtaisista koulutuksista.
Katso lisätietoa ja lajikohtaiset koulutukset valmentajille:
https://www.facebook.com/DanceSportFin/events/
https://www.dancesport.fi/kalenteri/

Rock’n’Swing tuomarikoulutus – Boogie Woogie & Rock’n’Roll 12-13.9. Koulutusosiot soveltuvat hyvin myös valmentajille, kilpailijoille sekä muille lajin parissa toimiville, jotka haluavat tutustua tuomarityöskentelyyn sekä täydentää osaamistaan. https://www.facebook.com/events/308523933600251/

Verkkokursseja ja muita valmentajakoulutuksia löydät edellisestä uutiskirjeestä.

 

6. Kesätreenikampanja

Kiitos kuviansa ja videoitansa jakaneille, jatkakaa samaan malliin!

Jaa kuva tai video kesätreeneistäsi Instagramissa #cometskesä2020. Haluamme entistä enemmän nähdä treeni-iloa ja spontaaneja laituritansseja. Muista merkitä meidät mukaan julkaisuihin @rdccomets, jotta pääsemme mukaan tanssin riemuun.

 

7. Comets blogi – Collegiate Shag

Oletko nähnyt nopeaan swing-musiikkiin tanssivaa paria jonka meno on samaan aikaan hieman hassuhkoa ja niin vinhaa, että jo katsoessa sydän hytkyy? Toinen käsi nostettuna kenties liioitellun korkealle, ylävartalo napakan ryhdikkäänä, mutta jalat tekevät vimmatusti töitä. Mitä tämä laji on ja missä sitä pääsee tanssimaan?” Lue uusin blogipostaus Collegiate Shagista, jota on tarjottu Cometsilla keväästä lähtien ja esitetään syksyllä Cometsin lajiksi syyskokouksessa.

Haluaisitko sinäkin kirjoittaa blogiin lajeistamme tai yleensä tanssista tai onko sinulla idea mistä toimituksemme voisi kirjoittaa? Ilmoittaudu susanna.ritala at comets.fi

***


NEWSLETTER August 6/2020 – Exceptional registration to the courses

We heard our members who told your opinions on the organization of the fall courses and we aim to act accordingly as well as we can. Thank you for all your replies. Here below you can find the exceptional registration and course instructions.

We are following the situation and have made plans for various scenarios in autumn if we have to restrict our activities again.

Registrations start on 17.8. and finish 31.8. except competition courses and the courses with auditions. The classes start on 6.9. and the weeks before the season are booked for possible classes from the springtime, new workshops and speed courses.

Read in the previous newsletters on the website and MyClub e.g. how to book the Comets Club, tips for training and trainings for trainers.

Enjoy the rest of the summer time, see you soon!

The Comets board
Arto, Kirsi, Milla, Raija, Sari, Susanna, Tero, Vesa ja Virve

and the training, finance, marketing and communication committees

Content

 1. Exceptional registration to the courses in the fall season and the schedule
 2. Safety in the courses and free practice
 3. Invoicing of the courses
 4. New benefit for Comets members
 5. Events and training for trainers and judges
 6. Summer training campaign
 7. Comets Blog: Collegiate Shag (only in Finnish)

 

1. Exceptional registration to the courses in the fall season and the schedule

Unfortunately, the maximum group sizes for the autumn courses will have to be limited due to coronary risk. The maximum number of participants in the courses and free practicing has been calculated in proportion to the floor area of the rooms (6 square meters per person).

It is recommended to sign up for the course with a partner and dance with him or her throughout the course. If both want to change partners during the lesson, it is possible if the corona situation then allows it. It is also possible to sign up for the course without a dance partner. In that case at the beginning of the course you can agree on to dance the course with someone else who has registered without a partner or participate in a pair change with others who want it. In the case of a possible deterioration in the corona situation there will be either a small pair change between 3 pairs or everyone has to dance with one partner.

You can search for dance partners for the course e.g. from various Facebook-groups for free practice.

An audit will be held for some of the courses, in which the dancers who enter the course will be selected according to their skill level. This ensures that the dancer has the necessary entry level to absorb the new things taught in the course. Learn more about auditing for those courses at myClub.

More Information about the registration here.
The timetable of Autumn season here.

 

2. Safety in the courses and free practice

The course calendar includes an exchange time between lessons. In the few schools it has not been possible to have exchange time, but there are large lobby areas where you can wait for your own lesson to start.

If you dance only with one partner and your own partner is prevented from coming for a single lesson, you can bring a compensatory pair who is a Comets member. Only members are allowed to attend Comets courses.

A record of the participants must be kept. Participants are listed in every lesson and it is also important to mark everyone present in the free practice. All participants in the free practice must be entered either in the calendar reservation or in the logbook in the lobby of the Comets Club.

Please check the hygiene instructions at the Comets website.

 

3. Invoicing of the courses

Courses are charged in the mid-season.

If the course had to be interrupted before the middle of the period or if at the time of invoicing it is known that the course cannot be continued due to regulations issued by the authorities, the course fee is changed to correspond to the actual teaching hours. In this case, you will not have to pay for canceled hours.

If the course has to be cancelled due to official regulations in the latter part of the period and after the invoicing of the courses, the invoiced course fees will no longer be corrected. For canceled lessons, we explore opportunities to hold lessons later or use digital platforms. We will not be able to commit to compensatory teaching.

Comets is a non-profit association where club volunteers organize dance classes for all club members without payment. Thus, the association does not collect profits from the courses, which could be returned to the members if the courses have to be cancelled for the rest of the season. In the current uncertain situation, we request our members to understand the method of charging decided by the association’s board.

 

4. New benefit for Comets members

Tanssiva Enkeli oy gives Comets members 10 % discount both in online shop and sales events also from the products in sale and special orders.

Delivery and trials can be agreed also in some Comets courses, in Helsinki, Espoo, Vantaa, Lahti or Heinola.

Check the discount code and other discounts for Comets members (in Finnish):

 

5. Events and training for trainers and judges 

Follow MyClub, website or Facebook for information about classes, speed courses and other events. There will be the Comets introduction and beginning of the season party in August if the pandemic situation allows it safely.

Welcome to the spring meeting of Rock’n’roll Dance Club Comets in Pukinmäki on Sunday 30.8. at 18 or participate via the link that will be sent to members by email. The meeting will be in Finnish.

If you are interested in training for trainers of judges, please check the newsletter in Finnish (the trainings only in Finnish).

 

6. Summer training campaign in social media

Share a photo, videoclip or dancing vibes on Instagram with #cometskesä2020. We are eager to see even more enjoyment and spontaneous pier dances. Be sure to tag us @rdccomets so we can join along.

 

Please ask for more information if needed: hallitus at comets.fi or the training committee responsible for your dance courses