Kunniapuheenjohtajan muistoja

Jyri Rajamäki on Cometsin ensimmäinen kunniapuheenjohtaja. Hän toimi puheenjohtajana kuusi vuotta, joista ensimmäiset kolme Espoon Cometsin puheenjohtajana. Lue Jyrin terveiset seuralle ja kirkkaimpia muistiin jääneitä hetkiä perustamisvuosien alkutaipaleelta!

Seuran perustaminen

”Ensimmäisinä vuosina järjestelin ja kutsuin kokoon seuran valmistelukokouksia ja varsinaisen perustamiskokouksen sen aikaisen työpaikkani saunatiloissa Lauttasaaressa.” Kultaisiin muistoihin jääneet virstanpylväät sijoittuvat luonnollisesti ensimmäisten tapahtumavuosien varrelle.

”Keväällä 1992 seuran perustaminen sekä heti syksyllä ensimmäiset rock’n’rollin SM-kisat kymmenien vuosien tauon jälkeen tulevat ensimmäisenä mieleen. Kesällä 1992 järjestimme suuren kesäleirin synnyin kunnassani Punkalaitumella. Valmentajina olivat kaksi huippuparia Saksasta. Ainoana lajinammehan tuolloin oli rock’n’roll.”

Jyri muistelee, kuinka vilkkaasti toiminta lähti heti käyntiin. ”Joulun ja uuden vuoden aikoihin 1992–1993 ja 1993–1994 järjestimme seuraavat leirit, joissa myös huippuvalmentajat Saksasta. 1995 järjestimme rock’n’rollin SM-kilpailut Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa. Näissä kisoissa oli ensimmäistä kertaa mukana boogie woogie jolla ei kuitenkaan ollut vielä virallista SM-arvoa.” Boogie woogie otti vasta ensiaskeleitaan kohti suuria kisamenestyksiä joita Cometsilla on iloa juhlia tänä päivänä.

Jyri Rajamäki menestyi myös kisalattioilla.

Ensimmäiset boogie woogien world cup kisat

”Jos oikein muistan vuoden, 1999 järjestimme ensimmäiset boogie dancing world cup kisat Pasilan urheilutalossa. Nämä kisat televisioitiin Cometsin kustannuksella hyvin pienin sponsoriavustuksin.” Myös lindy hopin rantautuminen on jäänyt mieleen. ”Toimme lajin Suomeen Ruotsista, jossa sitä perinteisesti tanssittiin nimellä jitterbug”, Jyri ei kuitenkaan muista minkä vuoksi laji asettui meille nimenomaan lindy hoppina.


Kunniapuheenjohtaja

Entä millaisen seurapanostuksen myötä saa kunniapuheenjohtajantittelin? ”Kaipa se tuli saatua intohimosta saada seura pystyyn ja aktiiviseksi. Ensimmäisen kymmenen vuoden aikana toimin puheenjohtajana useamman vuoden ja valmensin viikoittain 2–3 ryhmää. Lisäksi tuli kisamenestystä kolmen SM-kullan, 4 hopean ja 1 pronssimitalin verran main class -sarjassa.

Jyri kertoo, että seuran kehitystä on vuosien ja matkankin päästä ollut mukava seurata. ”Täällä Kuopiossa talviaikoina tulee käytyä lavatanssiporukoissa ja silloin tällöin lavoilla.” Tanssiminen tuo yhä iloa ja seuramuistot lämmittävät mieltä.

Kirjoittaja: Jutta Kokkonen

Kunniapuheenjohtaja ja perustajajäsen Jyri Rajamäki.