maskimainos

Jäsentiedote // Members’ letter 9/2020

(in English below)

Helsingin kaupunki on asettanut maskivelvoitteen liikuntatiloissaan maanantaista 2.11. lähtien.
Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi koulujen liikuntatilojen seura- ja harrastuskäyttöä. Maskia tulee käyttää aulatiloissa, saapumis- ja kokoontumistiloissa, pukuhuoneissa, katsomoissa ja muissa vastaavissa tiloissa. Liikuntasuorituksen aikana ei tarvitse käyttää maskia, mutta se on suositeltavaa. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

Lue myös Suomen tanssiurheiluliiton suositukset aikuisten harrasteliikunnalle tanssiurheilussa 29.10.2020

Syyskuun aikana yhden kurssin osallistujilla todettiin positiivisia koronavirustestituloksia noin 3-5 päivää opetustunnin jälkeen. Kyseisen kurssin osallistujia infottiin ja kurssi keskeytettiin 2 viikoksi, vaikka viranomaiset eivät olleet Cometsiin yhteydessä. Muistathan pitää huolta meidän kaikkien turvallisuudesta ja hygieniasta, jotta voimme jatkaa tanssia.

Kurssit alkavat olla puolivälissä, joten laskut lähtivät jäsenille vasta nyt, kuten lupasimme kauden alussa. Kurssitoimintaa ei siis lopeteta, mutta bileitä ei järjestetä. Laskut saa maksettua näppärästi myClubin sovelluksella kun kopioit virtuaaliviivakoodin suoraan mobiilipankkiin.

Seuraamme tilannetta ja tiedotamme, mikäli Cometsin tunneilla todetaan altistuminen tai yleinen tartuntatilanne muuttuu ja joudumme rajoittamaan toimintaa. Käythän heti tarkistamassa puhelinnumerosi myClub-jäsenrekisterissä, jotta voimme tarvittaessa antaa yhteystiedot viranomaisille.

Mukavaa syksyä!

Cometsin hallitus
Arto, Kirsi, Milla, Raija, Sari, Susanna, Tero, Vesa ja Virve
ja valmennus-, talous-, sekä markkinointi- ja viestintävaliokunnat

Sisältö
1. Turvallisuusohjeistus tunneilla ja vapaaharjoituksissa
2. Code of Conduct – Tanssin eettinen ohjeistus: Turvallisuus ja muiden huomioiminen
3. Cometsin logolla maskeja myynnissä
4. Cometsin sääntömääräinen kokous 21.11. ja muita tapahtumia

 


1. Turvallisuus- ja hygieniaohjeistus kursseilla ja vapaaharjoituksissa

Muistutamme edelleen turvallisesta käyttäytymisestä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

 • Ethän tule tunnille, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, kuten yskä, nuha, kurkkukipu, hengenahdistus tai ripuli, pahoinvointi tai kuume. Älä tule myöskään, jos epäilet, että olet sairastunut, altistunut tai perheenjäsenesi on sairas. Lisäksi on oltava pois tunnilta, jos olet ollut ulkomailla 10 päivän sisällä.
 • Pese kädet aina kurssille tultuasi ja poistuessasi sekä aina halutessasi. Paras tapa pestä kädet on käyttää lämmintä vettä ja nestesaippuaa.
 • Käytä käsihuuhdetta käsillesi kauttaaltaan, jos pesu vedellä ja saippualla ei ole mahdollista, kaikilla saleilla on sitä tarjolla.
 • Älä koskettele käsillä kasvojasi suun ja nenän alueelta.
 • Aivasta nenäliinaan tai käsivarren yläosaan, ei käsiin.
 • Pidäthän riittävän turvavälin toisiin. Salille on otettu vain yksi henkilö/6 neliötä, jotta turvavälejä voi pitää.
 • Suosittelemme Koronavilkku-älypuhelinsovelluksen käyttöä.
 • Helsingin kaupunki, siten myös Comets edellyttää nyt maskin käyttöä koulujen liikuntatiloissa ja pukuhuoneissa. Liikuntasuorituksen aikana ei tarvitse käyttää maskia, mutta suosittelemme sen käyttöä. Huomioithan kuitenkin, että kaikki eivät terveyssyistä voi maskia käyttää.

Jos olet ollut kursseillamme tai vapareilla ja sairastut, käythän koronatesteissä. Ilmoitathan positiivisesta koronatestituloksesta, koska meille on erityisen tärkeää saada katkaistua tartuntaketjut.

Mahdollisen altistumisen tapahtuessa

Mikäli saamme tietoomme altistuksen tunneilla tai vapaaharjoituksissa, tiedotamme siitä paikalla olleita pikimmiten. Varmistathan puhelinnumerosi, sähköpostisi ja tietojen luovutuksen ajantasaisuuden myClub-jäsenrekisterissä, jotta voimme tarvittaessa antaa samassa tilassa olleiden yhteystiedot viranomaisille.

Kysymykset ja tiedoksiannot voi lähettää osoitteeseen korona@comets.fi. Tämän osoitteen voi antaa myös viranomaisille sekä numeron 050-36 22 923.

Jos tunnilla on ollut kurssille ilmoittautuneen sijasta parina tuuraaja, jäsenen velvollisuus on ilmoittaa tuuraaja viranomaisille, kun sitä kysytään.

Kiitos, kun otat myös muut huomioon, niin voimme turvallisesti jatkaa tanssiharrastusta yhdessä!

Ohjeistus löytyy myös Cometsin verkkosivuilta


2. Code of Conduct – Tanssin eettinen ohjeistus: Turvallisuus ja muiden huomioiminen

Eri tahoja edustava Helsinki Swing Community, Comets olennaisena osana sitä, on laatinut eettisen ohjeistuksen, jota jokaisen tanssijan tulisi noudattaa. Näin luomme yhdessä turvallisen yhteisön, johon on helppo liittyä. Esittelemme osan siitä tiedotteissa:

Turvallisuus ja muiden huomioiminen

Tanssilattialla:
Meidän kaikkien tulee huomioida sekä tanssiparimme että muut tanssilattialla olevat. Jos vahingossa kosketat tai satutat ketä tahansa toista henkilöä, pyydät sitä heti anteeksi.
Taivutukset, akrobaattiset liikkeet ja lähiote: Jos musiikki mielestäsi rohkaisee tavallista läheisempään tanssiotteeseen tai muuhun tavanomaisesta poikkeavaan toimintaan kuten taivutuksiin, heittoihin tai nostoihin, sovi asiasta aina etukäteen parisi kanssa. Kenenkään ei koskaan tulisi tanssiessa päätyä tilanteeseen, jossa he saattavat tuntea olonsa epämukavaksi tai turvattomaksi. Huomaathan, että turvallisuussyistä taivutukset ja akrobaattiset liikkeet eivät kuulu sosiaalitansseihin – niille on omat paikkansa jamiringeissä, näytöksissä ja kilpailuissa.

Sairastuminen:
Oletamme, että esimerkiksi flunssaan tai muuhun tarttuvaan tautiin sairastuneet tai itsensä kipeäksi tuntevat eivät osallistu tanssitunneille tai -tapahtumiin.

Hygienia ja allergeenit:
Hyvä henkilökohtainen hygienia ja puhtaat vaatteet ovat odotusarvo tanssitunneilla ja -tapahtumissa. Huomioithan, että hajusteet ja muut allergeenit saattavat aiheuttaa oireita muille ja siksi niiden käyttöä tulisi välttää. Suosittelemme sen sijaan hajusteettomia deodorantteja.

Lue koko Code of Conduct


3. Cometsin logolla maskeja myynnissä

Comets on tilannut seuran logolla mustia antibakteerisia kangasmaskeja, joita voit ostaa 9 eurolla myClubin kautta ja hakea Comets Clubilta nimelläsi marraskuussa. Seuravalmentajille Comets tarjoaa maskin.
Tue Cometsia ja tilaa maski täältä!

maskimainos

Lisätietoja: susanna.ritala at comets.fi

Muita tuotteita voit tilata Cometsin seurashopista. Pahoittelemme shopin mahdollisia toimintakatkoksia, kun sitä parannellaan:
www.comets.fi/comets/seurashop


4. Cometsin sääntömääräinen kokous 21.11. ja syksyn GP-kisat


31.10. Rock’n’Swing GP-kisat Tampereella

– Kilpailuista on maksullinen livestream-lähetys, josta voi seurata päivän kilpailusuorituksia 7.11. asti hintaan 8,90€. www.dancesport.fi/kalenteri/?id=315

21.11. Rock’n’Roll Dance Club Comets ry:n sääntömääräinen syyskokous
– Osallistu kokoukseen, asetu ehdolle hallitukseen ja/tai osallistu hallituksen valintaan. Jos haluat kuulla hallituksessa toimimisesta, ota yhteyttä arto.latvala at comets.fi tai johonkin muuhun tämän vuoden hallituksen jäseneen.

28.11. Rock’n’Swing GP-kisat Kouvolassa
– Ilmoittautuminen 14.11. mennessä
www.dancesport.fi/kalenteri/kilpailut/?id=231

Cometsin karnevaaleilla oli 100 ilmoittautumista kuudelle eri kurssille. Kiitos kaikille osallistujille! Annathan palautetta, jos et jo antanut.

Yksi kursseista, Tranky Doo -koreografia, on vielä saatavilla tallenteena vuoden loppuun asti. Ilmoittaudu myClubissa

Seuraa MyClubia, Facebookkia ja verkkosivuja, sillä suunnitteilla on tiiviskursseja ja pika-alkeita. Bileet on ainakin lokakuussa peruttu toistaiseksi.

Haluaisitko kirjoittaa blogiin lajeistamme tai yleensä tanssista tai onko sinulla idea, mistä toimituksemme voisi kirjoittaa? Ilmoittaudu susanna.ritala at comets.fi
Samaan osoitteeseen voit laittaa palautetta jäsentiedotteesta.


Briefly in English

MEMBERS’ LETTER 9/2020

Starting from Monday 2 November 2020, all persons aged 15 or above will be required to wear a face mask in all city-managed indoor sports facilities. This obligation applies to all indoor sports and exercise, such as school premises being used for club and hobby activities. A mask must be worn at all times except during the actual physical activity. Persons who cannot wear a face mask for health-related reasons will not be required to wear a mask.
City of Helsinki announcement

Also at Comets there were possible exposures for the virus infection in September, thus two courses were on hold. Please remember to be careful and take care of safety and hygiene in our classes. Read more below.

We are following the situation and informing you if we have to restrict our activities again. Please check your phone number in myClub in case it’s needed for authorities.

Enjoy the autumn!

The Comets board
Arto, Kirsi, Milla, Raija, Sari, Susanna, Tero, Vesa ja Virve
and the training, finance, marketing and communication committees

Content
1. Safety in the courses and free practice
2. Code of Conduct: Safety and care
3. Buy a masks with a Comets logo
4. Comets annual election meeting and GP competitions


1. Safety in the courses and free practice

We would like to remind you that it’s important to take care of good hand and couch hygiene at courses. To prevent any infections

 • Please stay away from the course if you feel symptoms such as fever, flu, cough, sore throat, diarrhea or shortness of breath. Stay away also if you suspect that you are sick or if one of your family members isn’t healthy. If you have been abroad within ten days, please stay away from the course.
 • Wash your hands every time you arrive at the course, before eating, smoking, and when leaving, or any time you wish.
 • The best way to wash your hands is to use warm water and liquid soap.
 • Use hand sanitizer to clean your hands throughout if washing with water and liquid soap is not possible.
 • Do not touch your face or nose with dirty hands.
 • Cover your nose and mouth with tissue when coughing or sneezing.
 • If you don’t have a tissue cough into your upper sleeve.
 • Please keep a sufficient safety distance to the other dancers.
 • The Koronavilkku smartphone app is recommended to be downloaded to help break infection chains.
 • A mask is required by the City of Helsinki to be used in schools’ public areas indoor and changing rooms. A mask must be worn at all times except during the actual physical activity.

If you have been on the class or training and you will get ill, please take a test. If the test is positive let us know because it is utmostly important for us to break the chain of exposures.

In case of corona virus exposure

If we find out about an exposure in our classes and trainings, we will inform the participants in the same room as soon as possible. Please check that there’s your phone number, email and permission to give your data in myClub database so that the board can give contact information to the health care authorities when needed.

All questions and information you can send to korona@comets.fi. This address and a number 050-36 22 923 can be given also to the health care authorities.

If there has been someone replacing your dancing partner, you must inform this to the authorities when asked.

Thanks for taking others in the consideration so that we all feel safe to continue dancing!

Safety and hygiene instructions you can find also at the Comets website.


2. Code of Conduct – Safety and Care

Helsinki Swing Community, Comets as a part of it, has drafted ethical instructions that every dancer should commit to. We introduce parts of it in these letters:

Safety and Care

Floor craft:
We all need to be considerate of our dance partners and all others we share our space with. If we accidentally touch or hurt anyone, we apologize immediately.
Dips, aerials and close embrace: When the music, in your opinion, calls for more physical closeness or something more unusual, like dips or aerials, discuss it with your partner first. Dancing should not put anyone in a position where they feel uncomfortable or unsafe. Note also that dips and aerials do not belong on the social dance floor due to safety reasons – they have their own designated places in jam circles, shows and competitions.

Being sick:
We expect that those who feel sick with a flu or another transmittable disease do not participate in dance classes or events.

Hygiene and allergens:
A clean shirt and good personal hygiene are expected at dances and classes. Please notice that perfumes and other allergens may cause trouble to others and should therefore be avoided. Fragrance-free deodorants are recommended instead.

Read the whole Code of Conduct


3. Buy a mask with a Comets logo

We have ordered black antibacterial face masks with a Comets logo. You can buy those at myClub and then pick up in Novemer at Comets Club with your name.

Support Comets and buy your mask

Other Comets products you can buy at Comets shop, we apologise any possible interruptions on the website while they are still constructing it: www.comets.fi/comets/seurashop

4. Comets annual election meeting 21.11. and GP competitions

31.10. Rock’n’Swing GP competition Tampere (Stream available until 7.11. online)

21.11. Rock’n’Roll Dance Club Comets ry general assembly with election of the board

28.11. Rock’n’Swing GP competition Kouvola

The Comets carneval had 100 registrations to 6 various courses, thank you for all participants and please give feedback if you didn’t already!

One of the courses Tranky Doo choreography is still available online until the end of the year. Sign up in myClub.

Follow myClub, website or Facebook for information about classes, speed courses and other events.

Please ask for more information if needed or give feedback: info at comets.fi, susanna.ritala at comets.fi or the training committee responsible for your dance courses.

The previous newsletters are found on the website and MyClub