Jäsentiedote 9/2021 Members’ letter

(In English below)

Lisäys 15.8.
Uusien Alueviraston ja Helsingin kaupungin antamien suositusten vuoksi

– suosittelemme parin kanssa kursseille ilmoittautumista.
– Kursseilla ei ole toistaiseksi käytössä parinvaihtoa. Mikäli rajoitukset muuttuvat, voimme myöhemmin siirtyä vapaaehtoiseen parinvaihtoon.
– Parittomana ilmoittautuvista viejistä ja seuraajista yritetään muodostaa tanssiparit kurssin ensimmäisellä tunnilla. Kurssi-ilmoittautumisen voi perua, mikäli sinulle ei löydetä tanssiparia ensimmäisellä tunnilla.
– Suosituksena on, että yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.

– – –

Ilmoittautuminen kursseille alkaa maanantaina 16.8.klo 21 lähtien porrastetusti myClubissa.

Katso syyskauden aikataulu ja kurssien kuvaukset myClubissa.
Kursseille voi ilmoittautua parin kanssa tai yksin. Kursseille otetaan normaalia vähemmän osallistujia, jotta voidaan tarvittaessa pitää turvavälejä ja kursseilla on vapaaehtoinen parinvaihtorinki.

Cometsin kesätapahtumat jatkuvat vielä ulkona Oopperan amfilla elokuun tiistait ja keskiviikot 1.9. asti, tervetuloa!

Kutsu uusia tanssijoita Oopperan amfille 25.8. seuraesittelyyn, josta lisätietoa alla, tansseihin sekä syksyn kursseille, jotka alkavat 6.9. lähtien.
Seuraamme tilannetta ja tiedotamme mahdollisissa uusista rajoituksista. Helsingin kaupungin voimassa olevat harrastustoiminnan ohjeistukset ja rajoitukset.

Hallitus ja strategiatiimi ovat ahkeroineet kesähelteillä ja käyneet arvokeskustelua, nyt on sinun aikasi osallistua kyselyyn ja työpajaan.

Aurinkoista loppukesää!

Cometsin hallitus 2021
Vesa, Hannu, Juha, Kirsi, Milla, Pertti, Susanna, Suvi-Tuuli ja Virve
sekä valmennus-, talous-, markkinointi- ja viestintä sekä tapahtumavaliokunnat

**Sisältö
1. Osallistu Cometsin strategia- ja arvotyöhön
2. Seuraesittely ja tanssit 25.8.
3. Pika-alkeita ja kertauskursseja
4. Lasten tanssikurssit
5. Comets in the Park
6. Valmentajakoulutus
7. Roller Coaster Rock 13.7.
8. Rockabilly – musiikkia, joka menee jalan alle
9. Tilaa Comets-tuotteita

1. Osallistu Cometsin strategia- ja arvotyöhön!

Cometsille luodaan yhdessä yhdistyksen jäsenten kanssa arvot ja visio sekä kirjataan strategisia tavoitteita. Osallistu vastaamalla kyselyyn ja / tai osallistumalla etätyöpajaan.

Kysely
Kysely on auki 26.7.-11.8.2021. Kyselyyn vastataan nimettömästi. Vastaa kyselyyn

Etätyöpaja
Maanantaina 16.8.2021 kello 18:30-20:45.
Työpajaan voi ilmoittautua ennakkoon täällä

Lisätietoa nettisivuilla ja FB-tapahtumassa.

2. Comets seuraesittely ja tanssit 25.8.

Tervetuloa Cometsin seuraesittelyyn keskiviikkona 25.8.2021 kello 18 Oopperan Amfiteatterille! Sateen sattuessa esittely ja tanssit ovat Saksalaisella koululla, Kampissa.

Tilaisuudessa on infoa syyskaudestamme, lajeistamme, esityksiä ja avoin minialkeisopetustuokio sekä esittelyn jälkeen eri lajien tanssia jäsentemme kanssa.

Tilaisuus on avoin ja maksuton, joten ota tanssista kiinnostuneet ystäväsi mukaan ja tule tanssittamaan uusia jäseniä!

Lisätietoa: info@comets.fi

3. Pika-alkeita ja kertauskursseja ennen syyskauden alkua

Tule opettelemaan uutta lajia tai kertaamaan vanhaa! Kutsu myös kaverisi kokeilemaan uutta harrastusta.

4. Lastentanssikurssit (2-7v)

Tiesitkö, että Cometsilla on kaksi lasten tanssiryhmää? Ryhmien valmentajana toimii Nuori Suomi -koulutettu ohjaaja Veera Korpinen.

RokkiNaperot (2-4v)
Ryhmä soveltuu erinomaisesti tanssiharrastuksen aloittamiseen ja lastentanssista lapsi saa tärkeitä motorisia ja rytmillisiä taitoja. Tunnilla liikutaan pääosin musiikin tahdissa joko yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Opetuksessa noudatetaan Nuoren Suomen Liikuntaleikkikoulun oppeja ja jokainen tunti päättyy loppurauhoittumiseen.

RokkiVekarat (5-7v)
NaperoRokista seuraava askel eteenpäin on VekaraRokki. Kurssilla kehitetään monipuolisesti tanssiliikunnan perustaitoja kuten motoriikkaa, tasapainoa, kehonhallintaa, rytmitajua, tanssillisuutta ja itseilmaisua. Tunnilla liikutaan pääosin musiikin tahdissa joko yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Kurssilla käydään läpi rock’n’swing -paritanssien (esimerkiksi rock’n’roll, boogie woogie, bugg) perusteita ja etenemisessä huomioidaan kurssilaisten toiveet.

5. Comets in the Park

Comets on vuokrannut Oopperan amfin kahtena iltana viikossa:
Kello 17-20 tiistaisin 24.8. asti Comets in the Park – Lindy Tuesdays tapahtumassa tanssitaan lindy hoppia, balboaa, shagia ja jazz rootsia jazzmusiikkiin.
Kello 18-21 keskiviikkoisin 1.9. asti tanssitaan west coast swingiä Comets in the Park – Westie Wednesdays tapahtumassa.

Seuraavilla kerroilla on lyhyt alkeisopetustuokio seuraavissa lajeissa: blues (10.8.), balboa (24.8.) tiistaisin klo 17 ja west coast swing (11.8. ja 1.9.) keskiviikkoisin klo 18.

Tarvitsemme vielä muutamia roudareita ja musiikinsoittajia tapahtumiin. Ilmoittaudu susanna.ritala at comets.fi.

Tanssitapahtumat ovat avoimia kaikille. Voimassa olevien rajoitusten mukaan ulkotapahtumassa voi olla turvavälein enintään 50 henkilöä.
Lavalla pyritään pitämään samaan aikaan tanssivien tanssijoiden määrä rajoitusten mukaisena. Amfin katsomon puolella tai ympäröivällä nurmella on hyvin tilaa oleskella turvavälein.

Huomioithan, että tanssiminen on suositeltua tällä hetkellä vain vakioparien kesken, jolloin kontaktit muihin tanssijoihin pysyvät minimissä.
Kunnioitathan niiden toivetta, jotka haluavat tanssia vain oman parin kanssa ja pitää turvaväliä.

Yksittäisten päivien tapahtumatiedot päivittyvät Facebookin tapahtumaan.

Voit maksaa vapaaehtoisen osallistumismaksun 10 € koko kesältä.
Samalla liityt Cometsin jäseneksi ja saat jäsenmaksulaskun 25 €, jos et ole jo jäsen.

6. Valmentajakoulutus 20.8.-22.8.2021

Tällä kurssilla voit aloittaa rock’n’swing-valmentajakoulutuskokonaisuuden suorittamisen. Koulutus sopii valmennustehtäviin tähtääville, lajin harrastajille ja kilpailijoille sekä valmentajille. Seuraohjaajakoulutus antaa perusvalmiudet alkeiskurssien valmentamiseen rock’n’swing-tanssilajeissa. Lajeista tarkemmin paneudutaan rock’n’rolliin, boogie woogieen, lindy hopiin ja buggiin.

Kouluttajat Niklas Hagel ja Rosa Mört.
Paikka: Helsinki/verkossa
Hinta: 180 € + 3,5 € laskutuslisä

Lisätietoa / Facebook-tapahtuma

7. Roller Coaster Rock kisattiin Linnanmäellä

Vuoristoradan syntymäpäivän kunniaksi Comets ja Linnanmäki järjestivät nostalgiset rokkitanssikilpailut ja tapahtuman – Roller Coaster Rock! Linnanmäellä oli koko päivän 50-lukuteema autoineen.

Illan livemusiikista vastasi Sherwood Tigers solistinaan Masa Saloranta.

Mix & match -kilpailun voitti Milla Peltoniemi ja Timo Huhtinen. Onneksi olkoon!

Kisaajia tuomaroivat pitkän linjan kansainvälistäkin menestystä saanut Karri Kaksonen, Linnanmäen edustaja Meri Koskelainen sekä rock’n’roll-valmentaja Niklas Hagel.

Kilpailujohtajana ja juontajana toimi Pirja-Vitikka Koponen ja kisan pääjärjestäjänä Susanna Ritala.

Valokuvat: Suvi-Tuuli Kiilunen

Kiitos kaikille osallistujille, toimitsijoille ja yleisölle!

8. Rockabilly – musiikkia, joka menee jalan alle

“Samoihin aikoihin, kun Elviksen Heartbreak Hotel kipusi listaykköseksi, nuorison keskuudessa USA:ssa syntyi tanssilattioiden rockabilly. Laji nousi uudelleen suosioon parikymmentä vuotta myöhemmin Euroopassa ja on edelleen voimissaan. Tänä päivänä rockabilly tanssiharrastuksena on hauskaa sosiaalista menoa ja osa elämäntapaa, josta ei tyylitajua puutu.”

Elvis Funclubin Elvari-lehdessä ja Comets-blogissa Cometsin rockabillyharrastajat kertovat, mikä lajissa vie mukanaan.

Rockabillyä pääset kokeilemaan myös Mustikkamaan kesäteatterin lavalla joinakin kesäsunnuntaisina klo 16-19.

9. Tilaa Comets-tuotteita

Tilaa nyt Seurashopin kautta Comets-tuotteita syksyksi: comets.seurashop.fi. Valikoimissa on mm. t-paitoja, huppareita ja verkkareita.

Pestävän mustan kangasmaskin voit tilata myClubissa.

Haluaisitko kirjoittaa blogiin lajeistamme tai yleensä tanssista, tai onko sinulla idea, mistä toimituksemme voisi kirjoittaa? Laita viestiä tai anna palautetta: viestinta at comets.fi


MEMBERS’ LETTER 9/2021

Addition on 15.8.
Due to the new recommendations of Regional State Administrative Agency and City of Helsinki

– We recommend to registrate to the courses with a partner.
– There will be no rotating partners until further noticed.
– During the first lesson partners will be formed from the leaders and followers who registrated without a partner. You can cancel the registration if you wont have a partner after the first lesson.
– It is recommended that all persons aged 12 and over wear a face mask unless there are health reasons that prevent its use, with the exception of physical exercise and outdoor activities.

– – –

Registration to the fall period courses starts on 16th August from 21 pm on in myClub.

Take a look at the fall period schedule and the course descriptions in myClub.

You can sign up to the courses by yourself or with a partner. There will be less than normal amount of participants in order to keep a safe distance when possible. Rotating partners is voluntary.

The summer events continue outside by the Opera house on Tuesdays and Wednesdays until 1st September, welcome!

Please invite possible new dancers on 25th August at the Opera amfi to the Comets info or already to the events earlier as well as to the courses that start from 6th September. We are following the situation and inform about possible new restrictions. The city of Helsinki instructions and restrictions in effect for the activities in their premises.

The board and strategy team have worked hard in the heat of the summer and discussed values especially. Now it’s your turn to participate in the discussion and answer the survey and/or workshop.

Sunshine to the rest of your summer!

The Comets board 2021
Hannu, Juha, Kirsi, Milla, Pertti, Susanna, Suvi-Tuuli, Vesa ja Virve
and the training, finance, marketing and communication committees

**Content
1. Participate in the Comets strategy and value work
2. Comets info and dancing 25.8.
3. Speed courses
4. Children courses
5. Comets in the Park
6. Training for trainers
7. Roller Coaster Rock
8. Rockabilly – music that goes under your feet
9. Order Comets products

1. Comets strategy and value work

Welcome to participate in the strategy and value work of Comets! On the background of the association’s activities there are certain values, however they have not been written down nor officially noted. Participate in the value work by answering in the survey and/or joining the online workshop.

Survey
The survey is open 24.7.-11.8.2021. You will answer anonymously. Please ask for the link in English: info at comets.fi.

Online workshop
The workshop will be organised online in Zoom on Monday 16th August 2021 at 18:30-21:00. You can participate in the workshop by signing up in advance.

The workshop will be both in Finnish and English if needed.

More information on the website or Facebook

2. Comets info and dancing 25.8.

Welcome to the Comets info and dance event on Wednesday 25th August 2021 at 6 pm in the Opera amphitheater outdoors! In the case of rain it will be organised at the German School in Kamppi.

In this event you’ll learn about the autumn season, dances, learn to dance a bit and see performances. After the info there’ll be dancing with our members.

The event is free and open for all and there’s enough space to keep safe distance by sitting at the amphi. Please take all friends interested in dancing with you and dance with potential new members.

More information: info@comets.fi

3. Speed courses

Come to learn a new dance or remind an old one to your mind again! Invite also your friends to try a new hobby:

4. Children courses

Did you know that Comets has two children dance groups? The groups are coached by Veera Korpinen, a trained instructor from Young Finland (Nuori Suomi).

RokkiNaperot (2-4 years)
The group is perfect for starting a dance hobby. A child gets important motor and rhythmic skills. In the course, children move to the beat of the music, either alone, with a couple or in a group. The teaching follows the teachings of the Young Finland Sports Play School and each lesson ends with calming down.

RokkiVekarat (5-7 years)
The next step forward from NaperoRokki is VekaraRokki. The course develops a wide range of basic dance skills such as motor skills, balance, body control, sense of rhythm, dancing and self-expression. In the course, children move to the beat of the music, either alone, with a couple or in a group. The course gives the basics of rock’n’swing couple dances (eg rock’n’roll, boogie woogie, bugg) and takes into account the wishes of the course participants.

5. Comets in the Park

Comets in the Park every summer Tuesday and Wednesday at the Opera amfi outdoor stage.
Comets dance club hosts the traditional swing dances with the event Comets in the Park – Lindy Tuesdays. Swinging music suitable for lindy hop, balboa, shag and jazz roots dancers will be played weekly during summer Tuesdays from 5 to 8 pm until 24th August.

In addition, Comets in the Park – Westie Wednesdays offers rhythms suitable for west coast swing dancers every Wednesday from 6 to 9 pm until 1st September.

Comets in the Park events are free for everyone.

According to the restrictions valid only max. 50 people can enter the dance floor at a time.
Please note that at this moment dancing is recommended with regular partners only with minimum amounts of contacts.
The outdoor stage and the amfi around it enable secure distance, so please avoid contacts when possible.

Please also respect the wishes of those people who prefer to dance with their own dance partners only.

There will be short teaching sessions in the following dances: Blues (10.8.), Balboa (24.8.) on Tuesdays at 5 pm and West Coast Swing on Wednesdays (11.8. ja 1.9.) at 6 pm.

We need some more helpers and music players, sign up to susanna.ritala at comets.fi.

More detailed information will be updated on the facebook events.

There is a voluntary 10 € fee for the whole summer the cover some costs at myClub.
(by signing up you also become a Comets member and get a 25 € membership fee to be paid unless you are a member already).

6. Training for trainers

The course is provided by the Finnish Dance Sport Federation in Finnish. Please see the details above.

7. Roller Coaster Rock 13.7.

The Roller Coaster Rock dance competition in the 50’s style in Linnanmäki amusement park was organised on Saturday 13 July.

The event was for the honour of the roller coaster’s birthday and it was not only for the competition – also the audience danced and the whole Linnanmäki had a 50’s theme with old cars etc. The band Sherwood Tigers played after the competition!
The winners of the competition were Milla Peltoniemi and Timo Huhtinen. Congratulations and thank you for all participants, volunteers an audience.

8. Rockabilly – music that goes under your feet

Read more in the blog (in Finnish) about Rockabilly dancers of Comets. The Comets blog (in Finnish)

9. Order Comets products

Order now Comets products via Seurashop: comets.seurashop.fi. There are e.g. t-shirts, hoodies and bags.
Face masks you can order via myClub.

Please ask for more information if needed or give feedback:
viestinta at comets.fi or the training committee responsible for your dance courses.

More information in the previous members’ letters on the website and MyClub