Comets tanssikurssit helsinki

Jäsentiedote 8 / 2022

Comets täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Sen kunniaksi järjestetään 30-vuotisjuhlat sunnuntaina 4.12.2022 Karjalatalolla Helsingissä. Varaa päivä jo valmiiksi kalenteriisi!

Cometsin syyskokous järjestetään 20.11.2022.  Tule päättämään seuran tärkeistä asioista ja äänestämään hallituksen kokoonpanosta. Seuran hallitukseen kaivataan myös uusia tekijöitä. Jos hallitustyöskentely kiinnostaa, tule paikalle syyskokoukseen!

Syksyn flunssakausi on alkanut ja haluamme muistuttaa, ettei saa tulla kipeänä tanssitunnille.

Cometsin hallitus 2022
Susanna, Arto, Juha, Kirsi, Milla, Nicklas, Nina, Pertti, Pinja
sekä valmennus-, talous-, markkinointi- ja viestintä sekä tapahtumavaliokunnat

Sisältö

 1. Alkavat tiiviskurssit ja workshopit
 2. Comets 30 vuotta
 3. Comets kisalattialla
 4. Tule mukaan hallitukseen
 5. Syksyn flunssakausi on alkanut
 6. Cometsin uudet Telegram -ryhmät
 7. Miksi kulttuuri- ja liikuntaedulla ei voi maksaa Cometsilla
 8. GP-kilpailut Tampereella 12.11.2022
 9. Kilpailutulokset
 10. Tulevat bileet
 11. Tulevat kilpailut
 12. Tulevat valmentajakoulutukset

1. Alkavat tiiviskurssit ja workshopit

Tulossa olevia tiiviskursseja. Ilmoittaudu mukaan nyt! Jos ilmoittautuminen on sulkeutunut, voit tiedustella vapaita paikkoja lajivastavalta. 

Ilmoittaudu rohkeasti kursseille, vaikka myClubin käyttöliittymä saattaa joskus virheellisesti näyttää, että kurssi on täynnä. Kurssin nimessä lukee ajantasaisin tieto, onko kurssilla tilaa.

Otamme kursseille yksin ilmoittautuneita jonosta siten, että paritasapaino pysyy hyvänä. Parin kanssa ilmoittautuvat pääsevät jonon ohi kurssille sitten, kun jälkimmäinen pari on ilmoittautunut. 

Jonopaikasta on aina mahdollista poistua missä vaiheessa tahansa. Vahvistettua kurssipaikkaa ei ole enää mahdollista perua.

2. Comets 30 vuotta

Comets täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Sen kunniaksi järjestetään 30-vuotisjuhlat sunnuntaina 4.12. Karjalatalolla Helsingissä. Luvassa on iloinen rieha klo 16:30 alkaen. Ohjelma sisältää mm. eri lajien opetusta, upean juhlashow’n, hulvattomat kaikkien lajien yhteiset mix & match -kisat sekä vapaata tanssia ja seurustelua!

Ohjelmatiimiä vetää Laura Halttunen (Jazz Factory), joka on Cometsin pitkäaikainen yhteistyökumppani valmentajana sekä tunnettu mm. mainioista viihteellisistä Cabaret-henkisistä illanvietoista. Laura sekä koko juhlatiimi loihtivat huimat pippalot nautittaviksenne talkootyönä rakkaudesta tanssiin. Varaa päivä jo valmiiksi kalenteriisi!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen juhliin julkaistaan myöhemmin!

3. Comets kisalattialla

Comets kisalattialla -juttusarjassa on julkaistu kaksi uutta juttua. 

Rockabillyn ensikisaajat valloittivat lattian – ja yleisön!

Tanssin talolla kesäkuussa järjestetyissä rock- ja swing-tanssien SM-kisoissa nähtiin Cometsilta jopa neljä uutta kisaparia. “Yllättävää on kuinka kaikki muuvit voivat unohtua”, pohtii Jack päällimmäiseksi jäänyttä kokemusta kisasta. ”Hienoimmat muuvit ehkä jäivät, mutta ehkäpä ilo välittyi katsojille”, tuumii Annukka.

Jännittää, tietenkin. Jännittäähän se konkariakin, mutta ensikertalaisen jännitys on kokonaisvaltaista ja täynnä yllätyksiä. Hetki ennen kisasuoritusta on kaiken uuden ja vielä kokemattoman huipentuma. ”Ennen lavalle menoa jännitti ihan tolkuttomasti, mutta tanssiessa olo oli vapautunut”, kuvailee ensikertaa rockabillyssa kisannut Annukka. 

”Oli hauskaa. Tanssilattia oli tosi tahmea, mutta sekin unohtui rytmin pyörteissä. Kappaleet olivat ok. Eivät tosin itselleni entuudestaan tuttuja”, pohdiskelee Jari.

Lue lisää Comets kisalattialla -juttusarjasta

Juho ja Ida – ”Vaikka olemme tuore pariyhdistelmä, pystymme vakuuttamaan tuomarit”

Buggin höntsäilytreenit vaihtuivat nopeasti tavoitteellisempaan treenaamiseen, kun tämä pari alkoi tanssia yhdessä. Laji vaihtui boogie woogieseen ja seura Turusta Helsinkiin molempien asuinpaikan vuoksi. Tutustu Juhoon ja Idaan, jotka tulevat varmasti olemaan vahva haastaja kansainvälisissä tanssikilpailuissa!

”Ensimmäisistä yhteisistä kansainvälisistä kilpailuista, Zürichin World Cupista, jäi päällimmäisenä mieleen mahtava fiilis finaaliin pääsystä. Yleinen tunnelma oli myös hyvä ja oli ihanaa huomata kuinka yleisö ja muut kilpailijat kannustivat meitä suorituksiemme aikana”, kertovat boogie woogien tuore kisapari Juho Päivinen ja Ida Keränen.

Lue lisää Comets kisalattialla -juttusarjasta

4. Tule mukaan hallitukseen

Seuran hallitukseen kaivataan vuosittain uusia tekijöitä! Oletko sinä kiinnostunut lähtemään mukaan Cometsin hallitukseen?

Mitä seuran hallituksessa sitten tehdään?

Tehtäviä on monenlaisia tapahtumavastaavasta viestintävastaavaan. Jokaiselle löytyy sopiva rooli ja mahdollisuus päästä hyödyntämään omaa osaamista tai oppia uutta. 

 • Suunnittelemme ja kehitämme seuran toimintaa entistä paremmaksi.
 • Teemme seuran toimintasuunnitelman ja budjetin tulevalle vuodelle.
 • Organisoimme seuran toimintaa valiokuntien avulla. Valiokunnat huolehtivat seuran taloudesta, järjestävät kurssitoimintaa ja tapahtumia sekä tiedottavat jäseniä tulevasta toiminnasta.

Lue lisää hallituksesta ja valiokunnista.

Hae mukaan hallitukseen syyskokouksessa 

Mikäli olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä, tule paikalle syyskokoukseen 20.11.2022!

Toivomme myös, että mahdollisimman moni seuran jäsen tulisi syyskokoukseen pullakahville ja äänestämään hallituksen kokoonpanosta.

Kysy lisätietoja seuran puheenjohtajalta susanna.ritala@comets.fi tai laita viestiä Facebookissa!

Tervetuloa mukaan meidän huippuporukkaan! 

5. Syksyn flunssakausi on alkanut

Muistutamme, että tanssin eettisessä ohjeistuksessa lukee seuraavanlaisesti sairastumisesta.

Sairastuminen: Oletamme, että esimerkiksi flunssaan tai muuhun tarttuvaan tautiin sairastuneet tai itsensä kipeäksi tuntevat eivät osallistu tanssitunneille tai -tapahtumiin.”

Ethän siis tule kipeänä tanssitunnille ja muista pestä kätesi.

6. Cometsin uudet Telegram -ryhmät

Seuran sisäiseen keskusteluun käytössä on Telegram-pikaviestinohjelma. Sen saa ladattua älypuhelimille ja tietokoneille verkkosivuilta.

Telegramia voi käyttää myös suoraan webbisivuilta. Telegramin käyttöönottoon tarvitset puhelimen, jolla voi vastaanottaa tekstiviestejä.

Cometsilla on Telegramissa muutama keskusteluryhmiä, joihin kaikki seuran jäsenet voivat liittyä mukaan.

7. Miksi kulttuuri- ja liikuntaedulla ei voi maksaa Cometsilla

Seuran hallitukselle tulee usein toiveita lisätä liikuntaetuja matkutavaksi. 

Liikuntaetuja maksutapana tarjovat palvelut (Smartum, ePassi tms) veloittavat 4,5-5,6 % suuruisen palvelumaksun heidän kautta menevistä maksuista. Mikäli seurassa otettaisiin käyttöön liikuntaetuja maksutavoiksi, niin maksuista muodostuvat ylimääräiset kulut pitäisi suoraan lisätä kaikkien jäsenten kurssimaksuihin.

Lisäksi jokainen maksu liikuntaedulla edellyttäisi manuaalista laskun käsittelyä. Maksuja sinänsä voitaisiin vastaanottaa, mutta myClub, jota käytämme laskutukseen, ei toistaiseksi ole integroitu liikuntaetujen toimittajien järjestelmiin. Tämä tarkoittaa sitä, että liikuntaetumaksut täytyisi viedä manuaalisesti myClubiin. Comets lähettää vuosittain tuhansia laskua. Niistä edes osan käsittely käsin yksi kerrallaan on iso työ vapaaehtoisvoimin pyörivässä Cometsissa.

Seuran hallitus päätti, että emme toistaiseksi lisää liikuntaetuja maksutavoiksi niistä aiheutuvan suuren työmäärän ja korkeiden kulujen vuoksi.

Lähetimme kuitenkin palautetta myClubillePaytrailille ja Svea Paymentille, että voisivatko he tulevaisuudessa lisätä liikuntaetuja maksutavoiksi. Paytrail vastasi, että he ovat ensi vuoden puolella lisäämässä liikuntaetuja maksutavaksi. Svea ja myClub eivät ole lähitulevaisuudessa lisäämässä liikuntaetuja maksutavaksi.

8. GP-kilpailut Tampereella 12.11.2022

Ilmoittautuminen seuraaviin GP-kilpailuihin on auennut. Ilmoittautumiset 28.10.2022 mennessä!

Uudet kilpailijat, luokkanousijat ja pariyhdistelmät ilmoittautuvat viimeistään 21.10.2022, jotta muutokset ehditään rekisteröidä ajoissa kilpailijakortistoon.

GP-kilpailuissa voi kilpailla seuraavissa lajeissa: boogie woogie, bugg, lindy hop, rock’n’roll, rock’n’roll formaatio, fusku ja rockabilly.

Kaikissa paritanssilajeissa on uusille kilpailijoille tarkoitettu D-taitoluokka, jolla pyritään kannustamaan uusia harrastajia kisalattialle. Kilpailemisen voi aloittaa sitten, kun sinulla on vähintään kyseisen lajin jatkotason taidot hallussa.

Lisätiedot myClub tapahtumassa.

9. Kilpailutulokset

Ida Keränen ja Juho Päivinen sekä Ida-Loviisa ja Aaron Koivunen saivat pronssia Boogie Woogie World Cupista Genevessä!

Ats Nisov sijoittui Milan Modern Swing -tapahtumassa intermediate J&J -luokan kolmanneksi ja keräsi näin reilusti tarvittavat loput WSDC-pisteet advanced tasolle nousua varten!

Paljon onnea kilpailijoille!

10. Tulevat bileet

 • Lindy hop alkeisbileet Comets Club, 22.10.2022
 • Westibileet, Comets Club 29.10.2022
 • Cometsin kuukausibileet, Comets Club, 30.10.2022
 • Cometsin kuukausibileet, Comets Club, 27.11.2022
 • Comets 30-vuotisjuhlat, Karjalatalo, 4.12.2022
 • Swing kaudenpäättäjäisbileet, Comets Club, 9.12.2022
 • West coast swing kaudenpäättäjäisbileet, Comets Club, 10.12.2022
 • Boogie woogie kaudenpäättäjäisbileet, Comets Club, 17.12.2022

11. Tulevat kilpailut

12. Tulevat valmentajakoulutukset

Cometsin seuravalmentaja voi hakea koulutuslupaa STUL:n ja ESLU:n koulutuksiin tämän lomakkeen avulla. 

Koulutuslupa on suositeltavaa hakea viimeistään 3-4 viikkoa ennen koulutusta, jotta valmennusvaliokunta ehtii myöntämään ajoissa luvan kouluttautua seuran tukemana. Yleensä STUL:n koulutuksiin pitää ilmoittautua viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutusta.

Suomen Tanssiurheiluliitto (STUL)

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu (ESLU) 


Anna palautetta kirjeestä: viestinta@comets.fi tai muusta yleisellä palautelomakkeella Anna palautetta Cometsille (google.com) 

Syksyn kurssipalautelomake: https://forms.gle/sEn8kWv41HrUEJAk8

Seuramme toiminta toteutetaan pitkälle vapaaehtoisvoimin ja uusille vapaaehtoisille löytyy aina tekemistä. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana kehittämässä Cometsin toimintaa, voit ottaa yhteyttä hallitukseen tai ilmoittaa kiinnostuksesi täältä Tule mukaan Cometsin vapaaehtoiseksi / Become a Comets volunteer (google.com).