Comets in the park

Jäsentiedote 6/2022 – Ilmoittautumisjärjestelyt muuttuvat

Puheenjohtajan kesätervehdys

On ollut ilo kohdata kevään aikana yhteisömme jäseniä, saada ja lukea palautetta ja vielä helpommaksi sen on tehnyt keväällä hyväksytty strategia, jonka mukaan toimimme. Arvomme yhteisöllisyys, kehittyminen ja yhdenvertaisuus sekä hauskuus ja iloisuus näkyvät toiminnassamme ja niiden pohjalta on hyvä tehdä päätöksiä ja perustella valintojamme. Seurasin ylpeänä Cometsin kisaajia suomenmestaruuskisoissa, jotka talkoolaisemme olivat upeasti järjestäneet Tanssin talolla. Seuramme toimii talkootyöllä ja haluan kiittää kaikkia aktiivijäseniä, musiikinsoittajista valmentajiin, joista osan kanssa kokoonnuimme piknikille viime viikolla.

Nähdään Comets in the Parkissa kesän aikana sekä syksyllä kursseilla ja tapahtumissa!

Susanna
Puheenjohtaja

Syksyn kurssiaikataulu on julkaistu. Ilmoittautuminen syyskauden kursseille aukeaa porrastetusti maanantaina 18.7. klo 21:00, 21:15 ja 21:30. Ilmoittautumisjärjestelyt muuttuvat syksyllä; lue lisää alla. Syksyllä järjestetään myös kaikille ilmainen ja avoin alkeiden kokeiluviikko, johon myös seuraan vielä kuulumattomat kaverisi ovat tervetulleita.

Cometsin hallitus 2022
Susanna, Arto, Juha, Kirsi, Milla, Nicklas, Nina, Pertti, Pinja
sekä valmennus-, talous-, markkinointi- ja viestintä sekä tapahtumavaliokunnat

 

Sisältö

1. Syyskauden kurssi
2. Arvot ja tanssin eettinen ohjeistus
3. SM-kilpailut
4. Comets in the park
5. Kurssipalautteet
6. Jatkoselvityksiä Kaapelitehtaan tilasta ei jatketa
7. Rock’n’Swing seurojen kesätapaaminen Tampereella 16-17.7
8. Tulevat bileet
9. Tulevat kilpailut
10. Tulevat valmentajakoulutukset

1. Syyskauden kurssit

Syksyn kurssiaikataulu on julkaistu! Katso aikataulu täältä.

Kurssit löytyvät myClubista viimeistään 11.7. ja kurssi-ilmoittautuminen aukeaa porrastetusti maanantaina 18.7. klo 21:00, 21:15 ja 21:30.

Haku syksyn kilpa- ja valmentajaryhmiin on auki 31.7.2022 asti. Katso tarkemmat tiedot ryhmistä täältä.

Tärkeää tietoa syyskaudesta:

 • Kausikurssit ja tiiviskurssit löytyvät nykyään myClubista Ilmoittautumiset -välilehdeltä.

 • Tapahtumat-välilehdeltä löytyy jatkossa vain yksittäisiä tapahtumia, kuten tanssibileet ja jäsenkokoukset. Tapahtumat-välilehdellä näkyy myös niiden kurssien valmennuskerrat, joille olet ilmoittautunut.

 • Syksyn kursseilla on käytössä normaalit parinvaihtoringit.

 • Kurssipaikat ovat henkilökohtaisia, eli varapareja ei voi enää tuoda kursseille, poislukien kurssit, joissa ei ole käytössä parinvaihtoa esimerkiksi kilparyhmät

 • Kurssi-ilmoittautuminen on heti sitova, eikä sitä voi perua kurssille pääsemisen jälkeen. Jonopaikasta on vielä mahdollista perua ilmoittautuminen.

 • Kurssipaikan vahvistuksen yhteydessä muodostuu automaattisesti lasku kurssille.

 • Kurssien automaattisesti luodut laskut kannattaa maksaa vasta laskun eräpäivänä siltä varalta, että kurssi joudutaan perumaan.

 • Ilmoittautumistapahtumia on yksi per kurssi. Eli myClubissa ei ole enää erillisiä tapahtumia viejille, seuraajille ja pareille.

 • Kaikille paritanssikursseille ilmoittaudutaan aluksi jonoon ja kurssille otetaan osallistujia mukaan jonosta paritasapaino (±2) säilyttäen. Kurssi ei ole siis täynnä, vaikka myClub saattaa näyttää niin.

 • Mikäli valitsit alennushinnan ilmoittautumisen yhteydessä, alennustodistus pitää toimittaa ennen kurssin alkamista osoitteeseen alennus@comets.fi

Ilmainen kokeiluviikko 29.8-4.9.2022

Kutsu kaikki kaverisi mukaan kokeilemaan rock’n’swing-tansseja! Syksyllä järjestetään kaikille ilmainen ja avoin alkeiden kokeiluviikko. Kokeiluviikolle osallistujan ei tarvitse olla seuran jäsen.

2. Arvot ja tanssin eettinen ohjeistus

Haluamme muistuttaa arvoistamme, jotka ovat: hauskuus ja iloisuus, yhteisöllisyys, kehittyminen ja yhdenvertaisuus.

Keskitymme tällä kertaa yhdenvertaisuuteen.

Tanssiminen on tila, jota määrittävät vapaus, luovuus, ilo ja yhteenkuuluvuus. Sen määritteisiin eivät kuulu yksilön ulkoiset tai sisäiset piirteet kuten ikä, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen tai kansalaisuus, sillä tanssiminen kuuluu kaikille.

Comets ylläpitää vankasti tanssikulttuurin sallivuutta ja rikkautta esimerkiksi tanssin eettisen ohjeistuksen sekä arvojensa kautta. Neljästä arvosta yhdenvertaisuus korostaa tanssijoiden sekä lajien välistä samanarvoisuutta. Tanssijat itse muuttavat ja vahvistavat lajien kulttuuria ja yhteisöjä, jonne kaikki ovat tervetulleita. Soolona tai parina, viejänä, seuraajana tai kaikissa näissä rooleissa!

Me odotamme myös kaikkien jäsenten noudattavan Tanssin eettistä ohjeistusta (Code of Conduct), koska uskomme sen mahdollistavan turvallisen, viihtyisän ja mukavan toimintaympäristön kaikille osallisille. Etiketin ja turvallisuuden lisäksi myös tässä tuodaan yhdenvertaisuus esiin. Haluamme luoda tanssille puitteet, joissa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi sukupuolesta, sukupuoli-identiteetistä, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, fyysisistä valmiuksista, taitotasosta, fyysisestä olemuksesta, rodusta, etnisyydestä, uskonnosta tai maineesta riippumatta.

3. SM-kilpailut

Comets järjesti Suomen Tanssiurheiluliiton Rock & Swing -tanssien SM-kilpailut 11.6. Helsingissä Tanssin talolla. Kilpailu järjestettiin talkoovoimin. Suuret kiitokset talkoolaisille!

Kilpailujen voittajat sekä valokuvat
Kaikki tulokset (pdf)

4. Comets in the Park

Comets tanssittaa taas tänä kesänä kahtena iltana viikossa Oopperan amfilla! Tiistaisin 7.6.-23.8. klo 17-20 amfiteatterilla soi swing-musiikkia ja tapahtumassa pääsee tanssimaan lindy hoppia, balboaa, shagia ja jazz rootsia. Keskiviikkoisin 8.6.-24.8. klo 18-21 tanssitaan west coast swingiä. Välillä meillä on ilo nauttia myös livemusiikista. Kausi on alkanut onnistuneesti ja säät ovat suosineet meitä.

Joinakin erikseen ilmoitettuina alkuiltoina Cometsin valmentajat tarjoavat noin 30 minuuttia kestäviä ilmaisia pika-alkeita eri tanssilajeissa. Kaikki ovat erittäin tervetulleita kokeilemaan. Nyt on hyvä tilaisuus tuoda mukaan kaverisi, joka ei vielä harrasta tanssia.

Tanssitapahtumat ovat avoimia ja ilmaisia kaikille. Muistathan tuoda vesipullosi mukaan!

Vapaaehtoisen osallistumismaksun (10-30 €) koko kesältä voi maksaa täältä.

5. Kurssipalautteet

Iso kiitos kaikille kurssipalautetta antaneille!

Jäsenten antama palaute on meille erittäin tärkeää ja käytämme sitä toimintamme kehittämiseen. Kurssipalaute on jaettu valmentajille ja käsittelemme tässä vielä yhteisesti muutamia palautteista esiin nousseita teemoja.

Jäsenten mielestä parasta cometsin kursseilla on valmentajien osaaminen, opetuksen taso, kurssien monipuolinen sisältö ja hyvä ilmapiiri. Henkilökohtaista palautetta kiiteltiin ja sitä myös toivottiin enemmän. Erityisesti pidettiin sitä, että valmentajat olivat välillä mukana parinvaihtoringissä tanssimassa.

Muutamissa palautteissa nousi esiin, että tuntien toivottaisiin olevan 75 minuutin mittaisia. Tulemme kokeilemaan tulevalla syyskaudella kahdella kausikurssilla 75 minuutin pituisia tanssitunteja. Myös viikonlopulle toivottiin enemmän kausikursseja, mutta valitettavasti tällä hetkellä isoin rajoite viikonloppukurssien järjestämiselle on valmentajien aikatauluhaasteet.

Kurssikuvauksien osalta toivottiin kiinnitettävän enemmän huomiota siihen, että kuvauksissa on paikkansa pitävä tieto siitä, millä kielellä kurssilla valmennetaan (suomi/englanti), sillä kaikki jäsenemme eivät osaa sekä suomea ja englantia. Kurssiaikatauluun kokeillaan tänä syksynä lisätä tieto kurssin valmennuskielestä.

Jotkut jäsenet nostivat esiin, että he olivat saaneet tanssiparilta kriittistä palautetta omasta tanssistaan. Tanssipari voi kokea auttavansa paria antamalla kriittistä palautetta, mutta yleensä kriittinen palaute antaa parille vain pahan mielen ja voi jopa pahimmillaan johtaa tanssiharrastuksen lopettamiseen. Seuran tanssin eettisessä ohjeistuksessa lukee palautteen antamisesta seuraavasti: ‘Ethän anna palautetta tansseissa, ellei sitä sinulta nimenomaisesti pyydetä’. Palautetta voi siis antaa parille vain silloin, kun hän itse sitä pyytää. Vastuu korjaavan palautetteen antamisesta kuuluu kurssin valmentajalle ja valmentajalta voi aina kysyä apua. Ainoa poikkeus palautteenantoon on se, että vienti-seuraaminen sattuu, mikä on ehdottoman tärkeää aina kertoa tanssiparille. Tanssiparia saa aina tsempata ja onnistumisista saa kehua! Vastuu kurssin hyvästä ilmapiiristä kuuluu meille kaikille ja positiivisessa ilmapiirissä me kaikki opimme parhaiten.

6. Jatkoselvityksiä Kaapelitehtaan tilasta ei jatketa

Kuten erillisessä tiedotteessa kerrottiin, hallitus päätti kokouksessaan perusteellisen keskustelun jälkeen, että jatkoselvityksiä Kaapelitehtaan tilasta Ruoholahdessa Cometsin uudeksi saliksi ei jatketa. Taustatietona, että hallitus esitteli viime kevätkokouksessa Kaapelitehtaalla vapaana olevan tilan, jollaisia harvoin tulee vastaan, ja joka olisi ollut potentiaalinen Cometsin uudeksi kotisaliksi.

Kevätkokous ei hyväksynyt salibudjetin ylitystä vuodelle 2022, ja koska tulos oli lähes tasan, päätimme tehdä jäsenkyselyn saliasiasta, jotta saisimme laajemman kuvan jäsenten toiveista. Jäsenkyselystä hallitus ei saanut riittävästi tukea Kaapelitehtaan salin vuokraamisen edistämiselle. Kiitos kaikille vastanneille, joita oli yli 200! Kyselyn kooste löytyy täältä.

Vaikka Cometsin varallisuus on vielä vakaa ja on puskuria, koronapandemian jälkeinen seuran talouden kehitys on edelleen epävarmaa, kun kursseja on jouduttu perumaan tai järjestämään pieninä vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Tämänhetkinen jäsenmäärän trendi on ollut voimakkaasti laskeva nyt pari vuotta. Vuokrakulut eivät olisi uuden salin myötä merkittävästi nousseet kuin väliaikaisesti, mutta uuden salin tanssilattiaan ja väliseiniin olisi pitänyt heti investoida.

Toiveenne kyselyssä otetaan huomioon ja siksi perustamme työryhmän pohtimaan esitettyjä kriteerejä ja etsimään mahdollista uutta salia, joka olisi myös sijainniltaan jäsenistön enemmistön toiveiden mukainen, sitten kun aika on parempi päätökselle. Ilmoittaudu mukaan työryhmään ottamalla yhteyttä tilavastaava Kirsi Järvenpäähän (kirsi.jarvenpaa@comets.fi).

7. Kutsu Rock’n’Swing seurojen kesätapaamiseen Tampereella 16.-17.7.

Suomen Tanssiurheiluliiton Rock’n’Swing-jaos järjestää RS-seurojen kesätapaamisen Varalan Urheiluopistolla. Tervetulleita ovat kaikki seuran toiminnassa mukana olevat. Kaikista RS-seuroista toivotaan paikalle mielellään useampiakin edustajia: hallituksen jäseniä, valmentajia ja tanssijoita.

Lauantai 16.7.2022 klo 11-16: Seurojen yhteistyö- ja seurakehityspäivä.

Mietitään toiminnan visio ja tavoite. Ideoidaan yhdessä miten seurojen välistä yhteistyötä voidaan kehittää eri osa-alueilla. Hyödynnetään eri seurojen vahvuuksia ja jaetaan osaamista. Seurakehittäjä Katriina Lahti fasilitoi.

Sunnuntai 17.7.2022 klo 11-16: Kilpailujärjestelmän muutoksella nostetta kilpailu- ja seuratoimintaan?

Pohditaan yhdessä millaisella kilpailujärjestelmän muutoksella saataisiin helpotettua kisojen järjestämistä ja tehtyä kisoihin osallistuminen tanssijoille mielenkiintoisemmaksi.

Osallistua voit joko yhteen tai molempiin päiviin.

Yöpymiset ja ruokailut voi halutessaan varata Varalan Urheiluopistolta. Majoitus on omakustanteinen ja maksaa 45 €.

Comets tukee seuran jäseniä julkisen liikenteen matkakuluissa tai oman auton käytöstä maksimissaan 50 €.

Ilmoittautumiset 10.7.2022 mennessä pirjo.koivula@boogietour.com

8. Tulevat bileet

 • Cometsin kuukausibileet, 31.7.2022
 • Cometsin kuukausibileet, 28.8.2022

Katso tulevat bileet täältä.

9. Tulevat kilpailut

 • World Championship BW, Stuttgart, 13.8.2022
 • World Cup BW, Königsbrunn, 10.9.2022
 • World Cup BW, Geneva, 15.10.2022
 • GP-kilpailut – Swing Team, Tampere, 12.11.2022

10. Tulevat valmentajakoulutukset

Elokuussa on tilaisuus jatkaa STUL:n rock’n’swing-tanssien Taso I seuraohjaajakoulutuskokonaisuutta 139 RS seuraohjaaja 2 -koulutuksella. Koulutus järjestetään 12.-14.8.2022.

Huom! Koulutuksen esitietovaatimuksena on itsenäisesti tehtävä 138 Ryhmän ohjaamisen harjoittelu.

Katso Ilmoittautumislomake ja lisätiedot täältä.

Ilmoittaudu koulutukseen 1.8. mennessä.

Anna palautetta kirjeestä: viestinta@comets.fi tai muusta yleisellä palautelomakkeella.

Seuramme toiminta toteutetaan pitkälle vapaaehtoisvoimin ja uusille vapaaehtoisille löytyy aina tekemistä. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana kehittämässä Cometsin toimintaa, voit ottaa yhteyttä hallitukseen tai ilmoittaa kiinnostuksesi täältä.