Jäsentiedote 5/2022

Kevätkokouksessa hyväksyttiin toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen lisäksi Cometsin uusi strategia 2022-2025 sekä uusi kunniajäsen. Saimme kuulla mahdollisuudesta vuokrata uusi tanssisali Kaapelitehtaalla. Kevätkokouksessa ei vielä tehty päätöstä mahdollisesta budjetin ylityksestä salin vaihtoa varten. Sen takia keräämme jäsenten mielipidettä kyselyn kautta

Muistathan antaa palautetta niistä Cometsin kursseista, joille osallistuit kevään 2022 aikana! Kurssipalaute on meille erittäin arvokasta opetusta ja opettajia varten, sekä tulevien kurssien suunnittelun avuksi.

Vaikka kurssit ovat loppupuolella on vielä runsaasti tapahtumia tulossa kevään ja kesän aikana.

Suomen Tanssiurheiluliiton Rock & Swing -tanssien SM-kilpailut järjestetään Helsingissä Tanssin talossa lauantaina 11.6. Tervetuloa mukaan niin kilpailemaan kuin kannustamaan!

Cometsin hallitus 2022
Susanna, Arto, Juha, Kirsi, Milla, Nicklas, Nina, Pertti, Pinja
sekä valmennus-, talous-, markkinointi- ja viestintä sekä tapahtumavaliokunnat

Sisältö:
1. Cometsin kevätkokous ja selvitys mahdollisesta uudesta salista
2. Rock & Swing -tanssien SM-kilpailut
3. Timo Huhtinen on Cometsin tuore kunniajäsen
4. Vuoden cometslaiset
5. American Car Show
6. Tulevat workshopit
7. Tulevat tanssibileet
8. Tulevat kilpailut
9. Tule mukaan järjestämään tapahtumia

1. Cometsin kevätkokous ja selvitys mahdollisesta uudesta salista

Kevätkokouksessa hyväksyttiin toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen lisäksi Cometsin uusi strategia 2022-2025, josta tulee lisätietoa seuraavassa kirjeessä, sekä uusi kunniajäsen, josta alla lisää.

Saimme muutama viikko sitten kuulla mahdollisuudesta vuokrata uusi tanssisali Kaapelitehtaalla ja saman tien päätimme kysyä jäsenten mielipidettä mahdolliseen budjetin ylitykseen ja lähetimme yhdistyksen kokouksen liitteissä materiaalia tutustuttavaksi. Ehdotettu sali sijaitsee lähempänä keskustaa ja soveltuu monella tavalla paremmin tanssiin (korkeampi katto, enemmän tanssitilaa, ei pylväitä).

Täältä löytyy esittely potentiaalisesta salista; lisäyksin jäsenkokouksessa heränneiden kysymysten ja kommenttien pohjalta.

Kokouksen äänestys budjetin ylityksestä meni lähes tasan ja tuli ehdotuksia, että on syytä vielä tiedustella laajemmalta jäsenistöltä mielipidettä.

Seuran talous on vakaa ja tase hyvä, olemme selvinneet koronan aiheuttamista tappioista kaupungin ja valtion avustusten ansiosta kohtuullisesti. Siksi haluamme tiedustella jäseniltä, tulisiko seuran investoida mahdollisen uuden salin remonttiin ja korkeampaan vuokraan.

Jäsenkysely uudesta salista (Kysely umpeutunut).

2. Rock & Swing -tanssien SM-kilpailut

Suomen Tanssiurheiluliiton Rock & Swing -tanssien SM-kilpailut järjestetään Helsingissä Tanssin talon (Kaapeliaukio 3) Erkko-salissa lauantaina 11.6. klo 12 alkaen.

Koko Suomen rock- ja swing-kilpailijat sympaattisista junioreista aina kansainvälisiin huippupareihin asti kokoontuvat täyttämään areenan esiintymisen ilolla, teknisellä taituruudella ja häikäisevillä tanssisuorituksilla!

Kilpailupäivän aikana tanssitaan näyttävää boogie woogieta, letkeää lindy hoppia, vauhdikasta buggia, sporttista rock’n’rollia, svengaavaa rockabillyä ja tanssilavoiltakin tuttua fuskua. Paritanssilajien lisäksi kilpaillaan joukkueiden rock’n’roll formaatio -kilpailu ja rock’n’roll duo- ja soolo-luokkien kilpailut.

Tervetuloa mukaan niin kilpailemaan kuin kannustamaan!

3. Timo Huhtinen on Cometsin tuore kunniajäsen

Cometsin kevätkokouksessa hyväksyttiin ehdotus uudesta seuran kunniajäsenestä. Timon panos seuran eteen on ollut mittaamattoman arvokasta.

Timo on ollut seuran jäsen jo 15 vuoden ajan ja sen aikana toiminut useita vuosia eri luottamustehtävissä seuran hallituksessa kuten sihteerinä sekä puheenjohtajana. Seuravalmentajana Timo on innostava ja hyväntuulinen ja on vuodesta 2011 alkaen valmentanut lukuisia tanssikursseja eri lajeissa Cometsissa. Hän on myös fuskun ja boogie woogien lajivastaava. Hän on ollut merkittävässä roolissa toivottaessaan uudet jäsenet tervetulleeksi tanssiyhteisöön tanssikurssiensa kautta sekä kuukausibileiden isäntänä. Monet cometslaiset ovat todennäköisesti tanssineet Timon soittolistojen tahtiin.

Timo on edustanut seuraa useissa kilpailuissa ja lajeissa. Kilpailumenestystäkin on tullut, siitä kertovat muun muassa saavutetut senioriluokan kultamitalit rock & swing -tanssien SM-kilpailuissa.

Onnea kunniajäsenyydestä Timo!

Timo Huhtinen

4. Vuoden cometslaiset

Vuoden cometslaiset palkittiin seuran sisäisissä kisoissa maaliskuussa.

Historiallinen MM-voitto, pitkäjänteinen työ ja tanssin ilon osoittaminen toivat oikeutetusti vuoden kilpailijatittelin kilpaparille, boogie woogien maailmanmestareille eli Anna Tyutyunyukille ja Masi Saurenille.

Vuoden seuravalmentajana palkittiin Outi Salonen, joka on osaava, kehitystä tukeva sekä kannustava valmentaja. Outi on pirteä, inspiroiva ja taitava ja kannustaa kaikkia lajin pariin osallistumalla aktiivisesti tapahtumiin ja valmentamalla kursseilla.

Vuoden seura-aktiivina palkittiin ansaitusti Milla Peltoniemi, joka on ahkera, aikaansaava ja tarmokas seurakehittäjä. Millan panoksella on merkittävä osuus Cometsin kulissien takana ja häntä kehuttiin ”positiivisesti uteliaaksi, avuliaaksi ja helposti lähestyttäväksi”, joka rohkeasti hoitaa asioita seuran hyväksi yli lajirajojen hallituksessa.

Lue Cometsin blogista vuoden kilpailijan, seuravalmentajan ja seura-aktiivin fiilikset sekä seuralaisten ilahduttavat perusteet ehdokkaille. Kenelle palkinto oli yllätys loppuun saakka ja kuka saattoi aavistaa jotakin?

5. American Car Show

”Tanssiminen näyttää hauskalta. Aivan mieletön meininki! Milloin te esiinnytte seuraavan kerran?”

Tälläisiä kommentteja kuulimme, kun joukko vapaaehtoisia cometslaisia lähti nostattamaan näyttelyfiilistä pääsiäisenä American Car Show:hun. Ja kuten aina, tanssiminen kiinnostaa ihmisiä vauvasta vaariin, ja salamavalojen räpsymisestä päätellen Cometsin porukka onnistui tavoitteessaan. Tällä kertaa ei omaa osastoa laitettu pystyyn, vaan mentiin tanssimaan vapaata tanssia kuka mitäkin tyyliä taitaen. Muun muassa boogie, rockabilly ja fusku sopi soitettavaan musiikkiin loistavasti, unohtamatta strollausta, johon saatiin myös näyttelyvieraita houkuteltua mukaan. Kiitokset tanssijoille, katsojat varmasti saivat nähdä sitä, mikä tanssimisessa on tärkeintä, eli tanssin riemu ja musiikista nauttiminen välittyi varmasti jokaiselle. Finnish Hot Rod Association ry toivoi myös yhteistyön jatkamista, joten laittakaa jo seuraava päivä kalenteriin, sillä vuoden päästä taas Messukeskuksessa tavataan!

Iso kiitos kaikille, ketkä tässä projektissa oli mukana, ydintiimi sekä tanssijat, ilman teitä tapahtumien järjestäminen olisi paljon haastavampaa.

American car show

6. Tulevat kurssit ja workshopit

Ennen kesää alkavat kurssit ja workshopit:

 • Collegiate Shag: pika-alkeet, taso 1 Parit, Seuraajat, Viejät
 • Collegiate Shag: jatkokurssi, taso 2 Parit, Seuraajat, Viejät
 • Rock’n’roll naisformaatio pika-alkeet

7. Tulevat tanssibileet

Kauden loppupuolella on tiedossa paljon bileitä:

 • Lindy hop alkeisbileet 7.5.
 • Boogie woogie kauden päätösbileet 20.5.
 • West coast swing kauden päätösbileet 21.5.
 • Buggin ja Fuskun kevätkauden päätösbileet 26.5.
 • Swing-kauden päätösbileet 27.5.

Kuten viime vuonna, tanssimme tänäkin kesänä Oopperan amfiteatterilla 7.6.-24.8. tiistaisin klo 17-20 lindy hopia ja keskiviikkoisin klo 18-21 west coast swingiä.

8. Tulevat kilpailut

 • PM-kilpailut – Tanska 14.5.
 • SM-kilpailut – Comets, Helsinki 11.6.
 • GP-kilpailut – Swing Team, Tampere 12.11.

9. Tule mukaan järjestämään tapahtumia

Seuramme toiminta toteutetaan pitkälle vapaaehtoisvoimin ja varsinkin tapahtumien järjestämisessä kaivataan talkoolaisia.

Helatorstaina 26.5.2022 klo 9-13 Helsingin Ekonomit järjestää yksityistilaisuutena Linnanmäkipäivän, jonne toivotaan Cometsin tanssijoita sinne tänne viihdyttämään jonottajia. Ilmoittaudu Susannalle (susanna.ritala@comets.fi), jos haluat mukaan.

Suomen Tanssiurheiluliiton Rock & Swing -tanssien SM-kilpailut järjestetään Helsingissä upouudessa Tanssin Talossa lauantaina 11.6.2022 klo 12 alkaen. Jos haluat toimia talkoolaisena, ilmoittaudu täällä tai ota yhteyttä Paula Laitiseen (paulalaitinen@hotmail.com).

Harrastatko valokuvausta tai tiedätkö jonkun, joka olisi kiinnostunut valokuvaamaan SM-kilpailut Tanssin talossa 11.6. ja antamaan kuvat Cometsin käyttöön, seuraa tukevaan tarkoitukseen? Valokuvauksesta ei lähtökohtaisesti makseta palkkaa, mutta matkakulut korvataan ja palkkiosta voidaan neuvotella. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Suvi-Tuuliin (suvi-tuuli.kiilunen(at)comets.fi).

Kallio Block Party järjestetään elokuussa. Jos haluat osallistua tämän tapahtuman järjestämiseen, ota yhteyttä tapahtuma-valiokuntaan (tapahtumat@comets.fi).