Jäsentiedote 10/2021 Members’ letter

(In English below)

Syyskausi on alkanut, mutta useilla kursseilla on vielä tilaa, jos haluat vielä mukaan.

Katso syyskauden aikataulu ja kurssilistauksesta, millä kursseilla on tilaa. Jälki-ilmoittaudu kurssille sähköpostitse lajivastaavalle. Kurssien kuvaukset löydät myClubissa.
Kursseille voi ilmoittautua parin kanssa tai yksin. Kursseille on otettu normaalia vähemmän osallistujia, jotta voidaan tarvittaessa pitää turvavälejä ja kursseilla on vapaaehtoinen parinvaihtorinki. Parinvaihtoon osallistuvilta edellytetään toistaiseksi maskin käyttöä.

Aikuisten kausivalmennuksilla (12 krt) eli oransseilla kursseilla alennushintaan ovat oikeutettuja opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät. Muilla kursseilla ei ole alennusoikeutta. Saat alennuksen kauden kursseista, kun lähetät alennukseen oikeuttavan todistuksen tai kuvan siitä osoitteeseen alennus(at)comets.fi 13.9.2021 mennessä.

Kurssit laskutetaan vasta kauden puolivälissä. Katso lisätietoa poikkeuksellisesta laskutuksesta verkkosivuilta tai edellisestä uutiskirjeestä.

Kursseille osallistumisen edellytyksenä on, että Cometsin jäsenmaksu on maksettu. Jos et ole vielä maksanut tämän vuoden jäsenmaksua, saat pian laskun tai muistutuksen.

Seuraamme tilannetta ja tiedotamme mahdollisista uusista rajoituksista. Noudatamme tällä hetkellä Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Helsingin kaupungin rajoituksia ja ohjeistuksia harrastustoiminnalle.

Iloa treeneihin!

Cometsin hallitus 2021
Vesa, Hannu, Juha, Kirsi, Milla, Pertti, Susanna, Suvi-Tuuli ja Virve
sekä valmennus-, talous-, markkinointi- ja viestintä sekä tapahtumavaliokunnat

Sisältö
1. Hygienia- ja turvallisuusohjeet
2. Ajankohtaista tanssikursseista
3. Cometsin karnevaalit syyslomaviikolla
4. Tulevat tanssikilpailut
5. Yhdistyksen syyskokous
6. Kuukausibileet ja Halloween swingtanssit
7. Kiitos talkoolaisille kesän tapahtumista
8. Seurapaitapäivä ja Comets-tuotteet
9. Tulevia koulutuksia seuravalmentajille

1. Hygienia- ja turvallisuusohjeet

 • Tanssitunneille ei saa osallistua, mikäli sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita.
 • Muista hyvä käsihygienia. Kaikilla saleilla on saatavilla käsidesiä ja -saippuaa.
 • Kasvomaskin käyttö on pakollista aulatiloissa ja pukuhuoneissa (yli 12v).
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä tuntien aikana.
 • Kursseilla on käytössä vapaaehtoinen parinvaihtorinki. Parinvaihtoon osallistuvilta edellytämme kasvomaskin käyttöä.
 • Suosittelemme kursseille ilmoittautumista parin kanssa.
 • Tanssituntien jälkeen poistutaan ripeästi, jotta vältämme kontaktit saapuvan ryhmän jäsenten kanssa.
 • Kurssit laskutetaan täysimääräisenä kauden puolivälissä, ellei silloin ole voimassa viranomaisten antamia suosituksia harrastustoiminnan keskeyttämisestä.

2. Ajankohtaista tanssikursseista

Syksyllä myöhemmin alkavat kurssit, joilla on vielä tilaa:
Jazz Roots: Big Apple (8 krt)
Jazz Roots: ABC Moves (4 krt)
Jazz Roots: Foundations of Improvisation (4 krt)
Jazz Roots: 20’s Charleston Choreography (4 krt)
Jazz Roots: Jazz Roots Social (4 krt)
Fusku: Jatkotaso (6 krt) – viejät/seuraajat/parit

Kurssit, joille voi vielä jälki-ilmoittautua sähköpostitse lajivastaavalle:
Balboa alkeet (tilaa viejälle ja pareille)
Balboa keskitaso (tilaa pareille)
​​BW alkeet (tilaa parille ja viejälle)
Fusku taso 2 (tilaa pareille ja viejälle)
Lindy vise alkeet (tilaa)
Lindy taso 2 (tilaa pareille ja viejälle)
Lindy taso 3 (tilaa viejille ja pareille)
Lindy taso 3-4 (tilaa viejille ja pareille).
Lindy/BW Akrokurssi (tilaa pareille)
RokkiVekarat (5-7v)
Blues alkeet (pareille)
Bugg alkeet (pareille)
Bugg jatko-keskitaso (pareille)
Bugg edistyneet (pareille)
Rockabilly alkeet (tilaa)
Rock’n’roll: Tekniikkakurssi kaikille
West Coast Swing (tilaa viejille)

3. Comets karnevaalit

Cometsin Karnevaalit on jälleen syyslomaviikolla 18-23.10.2021! Tarjolla on useita tanssia tukevia kursseja ja mahdollisuus kokeilla erilaisia tanssilajeja.
Luvassa ainakin collegiate shagia, st. louis shagia, buggin musiikintulkintaa, rockabillya ja Lauran Shim sham koreografia sekä ammattilaisen luento aiheesta ‘Tanssin harrastaja ja rasitusvammat’.

Ilmoittautumiset aukeavat MyClubissa ja kursseista tulee Facebook-tapahtumat sitä mukaa, kun yksityiskohdat on vahvistettu.

Vinkkaa toiveesi kursseista: susanna.ritala at comets.fi tai tule mukaan suunnittelutiimiin!

4. Tulevia tanssikilpailuja

25.9. Rock’n’rollin maailmancup, Bratislava

9.-10.10. Rock’n’rollin maailmancup, Euroopan ja maaimanmestaruuskisoja, Graz

16.10. Rock’n’Swing-tanssien GP-kilpailu,
Terpsikerho, Kouvola

16,-17.10. Rock’n’rollin maailmancup ja maaimanmestaruuskisoja, Krakova

23,-24.10. Boogie woogien ja rock’n’rollin maailmanmestaruuskisat, Kharkiv

6.11. Boogie woogien ja rock’n’rollin maailmancup, Geneve

13.11. Rock’n’Swing-tanssien GP-kilpailu, Swing Team, Tampere

20.11. Boogie woogien maailmancup ja ja rock’n’rollin euroopan ja maailmanmestaruuskisat, Praha.

27.11. Rock’n’swing-tanssien Suomenmestaruuskilpailut, Comets, Helsinki

Katso kaikki WRRC Rock’n’Roll & Boogie Woogie kilpailut

5. Yhdistyksen syyskokous 31.10.2021

Tervetuloa yhdistyksen jäsenkokoukseen päättämään yhteisistä asioistamme sunnuntaina 31.10. klo 15 Balderiin saliin Helsingin keskustassa. Kokouksen esityslistalla on muun muassa esitys Cometsin arvoista, hallituksen kokoonpanon valinta, budjetti ja toimintasuunnitelma. Tule mukaan kokoukseen äänestämään ja vaikuttamaan!

Cometsin hallituksessa pääset eturivissä vaikuttamaan siihen, minkälainen Comets on tulevaisuudessa. Jos haluat kuulla lisää hallitustyöskentelystä, ota yhteyttä keneen tahansa tämän vuoden hallituksen jäseneen. Lue lisää hallituksen tehtävistä ja esittelyt nykyisen hallituksen jäsenistä

Ilmoita kiinnostuksesta tulla mukaan Cometsin hallitukseen täyttämällä lomake tai lähettämällä sähköpostia puheenjohtaja@comets.fi

6. Kuukausibileet 26.9. ja Halloween swingtanssit 31.10.

On aika aloittaa jälleen perinteiset kuukausitanssit, kun iso osa väestöstä on rokotettu ja rajoituksia höllennetty. Syyskuun kuukausibileisiin 26.9. klo 18:30-21 Comets Clubilla on ilmoittautuminen ennakkoon myClubissa. Salille mahtuu 24 jäsentä. Kuukausibileissä soitetaan kaikkien lajiemme musiikkia, tervetuloa niin uudet kuin vanhat jäsenet!

Sunnuntaina 31.10. klo 17:30-21:30 tanssitaan Balder-salissa Helsingin keskustassa swingiä. Pukeudu halutessasi Halloween-teemaan pyhäinpäivän kunniaksi. Tansseissa on kahvila avoinna.

Haluaisitko, että Cometsilla järjestetään enemmän tanssibileitä? Tule mukaan järjestämään tanssibileitä ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi tai ota yhteyttä susanna.ritala@comets.fi. Kaikki Cometsilla järjestetyt bileet ovat seuran jäsenien järjestämiä ja kaikille avoimia. Tulossa on mm. Balboa ja West Coast Swing tanssit lokakuussa.

7. Kiitos talkoolaisille kesän tapahtumista

Kiitos onnistuneesta, iloisesta ja yhteisöllisestä tanssikesästä. Lindy Tuesday ja Westie Wednesday -illat Oopperan amfilla mahdollistettiin vapaaehtoisvoimin. Saimme nauttia Töölönlahdella esityksistä, tutustumistunneista, auringosta sekä ihanista tanssihetkistä. Näitä tanssiyhteisö oli jo kaivannut eikä hymyileviltä kasvoilta voinut välttyä.

Roller Coaster Rock tanssittiin heinäkuun helteisenä päivänä Linnanmäellä, elokuun viimeisenä tiistaina saimme tutustua seuraesittelyn kautta lajeihimme upeiden esitysten kautta ennen viimeisiä Lindy Tuesdayn tansseja ja syyskuun ensimmäisenä keskiviikkona kuin kruunuksi, sateenkaari nousi westie-tanssijoiden ylle päättämään kesän.

Kiitos kaikille roudareille, musiikinsoittajille, opettajille, markkinoijille, koordinaattoreille ja ennen kaikkea tanssijoille!

8. Seurapaitapäivä 28.9. ja Comets-tuotteet

Seurasydän on rakkautta omaa seuraa kohtaan. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään. Comets liputtaa seuratoimintaa #seurasydän-kampanjan avulla erityisesti syyskuussa. Juhlimme seurapaitapäivää tiistaina 28.9. ja kutsumme ihan jokaisen teistä mukaan!

Ota kuva itsestäsi Cometsin paita päällä ja merkitse postaukseen @rdccomets ja #seurapaitapäivä. Jaamme seuralaisten kuvia instagram-kanavassamme!
Voit tilata erilaisia Comets-tuotteita: comets.seurashop.fi
Valikoimissa on muun muassa t-paitoja, huppareita ja verkkareita.

Kun tilaat tuotteita, olet asiakassuhteessa Seurashopin kanssa ja hyväksyt heidän toimitusehtonsa. Tutustuthan niihin huolella, ennen kuin teet tilauksen. Voimme uudistaa valikoimaa ja lisätä tuotteita toiveiden mukaan.

PS. Comets-logolla pestävän mustan kangasmaskin voit tilata 9 € hintaan myClubissa. (Toimitus Comets Clubille tai tapahtumiin.)

9. Tulevia koulutuksia seuravalmentajille

Tiesitkö, että Cometsin valmentajilla on monipuoliset mahdollisuudet osallistua STUL:n ja ESLU:n järjestämiin laadukkaisiin valmentajakoulutuksiin. Seura tukee valmentajien kouluttautumista taloudellisesti.

133 Lindy hop -perusteet (14.11.2021)
234 Bugg kilpataso (18.12.2021 – 19.12.2021)
130 RS seuraohjaajakoulutus 1 (14.1.2022 – 16.1.2022)
139 RS seuraohjaajakoulutus 2 (14.1.2022 – 16.1.2022)

Olympiakomitean Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on suoritettavissa osoitteessa oppimisareena.fi ja sen kesto on noin 1-1,5h. Verkkokurssi on maksuton 31.12.2021 saakka. Verkkokurssi kustantaa 10 €/henkilö 1.1.2022 lähtien. Kurssin suorittaminen edellyttää rekisteröitymistä Suomisportiin.

Haluaisitko kirjoittaa blogiin lajeistamme tai yleensä tanssista, tai onko sinulla idea, mistä toimituksemme voisi kirjoittaa? Laita viestiä tai anna palautetta: viestinta at comets.fi

Yleinen palautelomake


MEMBERS’ LETTER 10/2021

The autumn season has begun, but there is still room for several courses if you want to join.

See autumn season schedule and where there is space. Register for the course by e-mail to the training committee member of that dance. The course descriptions can be found in myClub.
You can register for the courses with a partner or alone. Fewer participants have been admitted to the courses in order to keep safety distances when possible and the courses have a voluntary pair rotation ring. For the time being, participants in the rotation are required to wear a mask.

Students, retired and the unemployed persons are eligible for the discounted price for the seasonal adult coaching I courses (orange color in the schedule). Other courses are not eligible for a discount. You will receive a discount on the courses of the season when you send electronically the certificate entitling to the discount or a picture of it to alennus (at) comets.fi by 13.9.2020.

Courses are not invoiced until mid-season. See the comets.fi or the previous newsletter for more information on exceptional billing.

Participation in the courses is conditional on the payment of the Comets membership fee. If you haven’t paid this year’s membership fee yet, you’ll soon receive an invoice or a reminder.

We currently comply with the Regional State Administrative Agency and the city of Helsinki instructions and restrictions in effect. We are following the situation closely and informing you about possible new recommendations or restrictions.

Joy for your training this autumn!

The Comets board 2021
Hannu, Juha, Kirsi, Milla, Pertti, Susanna, Suvi-Tuuli, Vesa ja Virve
and the training, finance, marketing and communication committees

Content
1. Hygiene and safety instructions
2. News about dance courses
3. Comets Carneval during the autumn break
4. Upcoming dance competitions
5. Association’s autumn meeting
6. Monthly party and Halloween swing dance
7. Thank you to the helpers of the summer events
8. Club Shirt Day and Comets products
9. Upcoming trainings for trainers

1. Hygiene and safety instructions

 • Dance lessons should not be attended if you have symptoms suggestive of a respiratory infection.
 • Remember good hand hygiene. Hand desinction liquid and soap are available in all halls.
 • The use of a face mask is mandatory in lobbies and changing rooms (over 12 years old).
 • We recommend using a face mask during the class.
 • The courses have a voluntary pair rotation. For those participating in a pair rotation, we require the use of a face mask.
 • We recommend registering for the course with a partner.
 • After the dance lessons, please leave quickly to avoid contacts with members of the incoming group.
 • Courses will be invoiced in full in the middle of the season, unless the recommendations for suspending hobbies issued by the authorities are then valid.

2. News about dance courses

Courses starting later in the autumn with space:

Jazz Roots: Big Apple (8 times)
Jazz Roots: ABC Moves (4 times)
Jazz Roots: Foundations of Improvisation (4 times)
Jazz Roots: 20’s Charleston Choreography (4 times)
Jazz Roots: Jazz Roots Social (4 times)
Fusku: Continuation level (6 times) – Leaders / Followers / Pairs

Courses for which you can still register later by e-mail to the training committee member of the dance:

Balboa beginners (space for leader and pairs)
Balboa intermediate level (space for pairs)
BW elementary (space for pair and leader)
Fusku level 2 (pairs and leader)
Lindy vise elementary (space)
Lindy level 2 (space for pairs and leader)
Lindy level 3 (space for leaders and pairs)
Lindy level 3-4 (space for leaders and pairs).
Lindy / BW Acrobatic course (space for pairs)
Rokkivekarat (5-7yrs)
Blues beginners (for pairs)
Bugg beginners (for pairs)
Bugg advanced intermediate (for pairs)
Bugg advanced (for pairs)
Rockabilly beginners (space for pairs)
Rock’n’roll: Technique course for everyone
West Coast Swing (for leaders)

3. Comets Carneval during the autumn break

Comets Carneval during the autumn holiday week 18-23.10.2021!
There are several courses and experiments in different dances.

At least Collegiate shag, St. Louis shag, Bugg interpretation for music, Rockabilly and Laura’s Shim sham choreography, as well as a professional lecture on ’Dance and Stress Injuries (in Finnish)’.

Registrations will open at myClub and there will be Facebook events as soon as the details are confirmed.

4. Upcoming dance competitions

25.9. Rock’n’roll World Cup, Bratislava

9-10.10. Rock’n’roll World Cup, European and World Championship, Graz

16.10. Rock’n’Swing-tanssien GP-kilpailu,
Terpsikerho, Kouvola

16,-17.10. Rock’n’roll World Cup and Championship, Krakova

23,-24.10. Boogie woogie and rock’n’roll World Championship, Kharkiv

6.11. Boogie woogie and rock’n’roll World Cup, Geneve

13.11. Rock’n’Swing GP, Swing Team, Tampere

20.11. Boogie woogie World Cup and rock’n’roll European and World Championship, Praha.

27.11. Rock’n’swing Finnish Championship, Comets, Helsinki

All WRRC Rock’n’Roll & Boogie Woogie competitions

5. Association’s autumn meeting 31.10.

 

Welcome to the association members’ meeting to decide on our common affairs on 31 October at 3 pm in Balder Hall in the center of Helsinki. The agenda of the meeting includes a presentation on the values ​​of Comets, the election of the board, the budget and the action plan. Join the meeting to vote and influence!

On the Comets board, you’ll get to be at the forefront of what Comets will look like in the future! If you would like to hear more about board work, please contact any member of this year’s board. Read more about the board’s duties and presentations on current board members.

Express your interest in joining the Comets board by filling out form or by sending an e-mail to puheenjohtaja@comets.fi.

6. September party and Halloween swing dance

It’s time to start our monthly parties again! For the September party on 26.9. at 6:30-21 pm at Comets Club members have to register in advance at myClub. There’s room for 24 members. All kinds of music to that our dances can be danced is played at the party. Both new and old members are welcome!

Sunday 31st October from 5:30 pm to 9:30 pm swing will be danced in the Balder Hall in the center of Helsinki. If you want, dress up in a Halloween theme to celebrate the theme. There will be a café open.

Any member can organise dance parties at Comets Club, please contact susanna.ritala@comets.fi or your dance responsible for more information. There will be at least Balboa and West Coast Swing parties coming up in October.

7. Thank you to the volunteers of the summer events

Thank you for a succesful, happy and communal dance summer. Lindy Tuesday and Westie Wednesday evenings at the Opera amphitheater was enabled by dozens of volunteers. We got to enjoy performances, taster classes, the sun and, above all, dancing together. The whole dancing community had been missing this a lot and it was not hard to pick big smiles on dancers’ faces.

Roller Coaster Rock was danced in the heat of July in Linnanmäki and on last Tuesday of August we were introduced to all Comets association’s dances and autumn’s courses via wonderful performances. On the first Wednesday of September, as a crown to the whole summer, the rainbow was seen above the westie dancers.

Huge thank you to all coordinators, carriers, music players, trainers, marketers and of course the dancers!

8. Club Shirt Day and Comets products

Clubs would not work without people who are involved with all their hearts. We will celebrate the club shirt day on Tuesday 28th of September and we invite all of you to join!

Put your Comets shirt on and take a picture of yourself. Tag @rdccomets and #seurapaitapäivä in your post. We will share your pictures in our Instagram channel!

You can order various Comets products from comets.seurashop.fi
The selection includes t-shirts, hoodies and sweatshirts and we can ask for other products if wanted. Please read Seurashop company’s terms of delivery carefully before placing your order.

You can order a washable black fabric mask with the Comets logo for 9 € from myClub. Delivery to Comets Club or events.

9. Trainings for trainers

Comets voluntary trainers have various possibilities to participate in the high quality training courses provided by the Finnish Dance Sport Federation STUL and ESLU. The courses are only in Finnish. Comets is supporting trainings financially. See the next trainings: https://www.dancesport.fi/kalenteri/koulutukset/

Olympia committee Responsible trainer online course (in Finnish)

Please ask for more information if needed or give feedback:
viestinta at comets.fi or the training committee responsible for your dance courses.

More information in the previous members’ letters on the website and MyClub