Vuoden 2022 cometslaiset on onniteltu, halittu ja palkittu. Ensimmäinen cometslainen palkittiin vuonna 2002 ja ainoastaan yhden kerran kiertopalkinto on levännyt ennen seuraavalle siirtymistä.
Nykyään vuoden cometslaisia palkitaan kolmessa eri kategoriassa, joilla halutaan muistuttaa sitä, että seuratyötä tehdään monessa eri aktiivin roolissa. Vuoden seura-aktiivin, kilpailijan ja valmentajan rooleissa on monta hienoa tekijää, jotka kannattelevat seuraa.
Cometslaisen tittelin saaja voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen muita. Hän voi olla yhdistyksen kantava voima, innostaja, toiminnan kehittäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen.
Vuoden seura-aktiivi
Hallituksen tapahtumavastaava sekä bluesin lajivastaava Pinja Juvonen ehdotettiin vuoden seura-aktiiviksi monen muun aktiivin joukosta. Äänestäjät mainitsivat Pinjan tuomat uudet tuulahdukset sekä iloisen ja positiivisen tekemisen meiningin.
”Pinja otti harteilleen ison vastuun Cometsin 30-juhlien järjestämisestä, mikä ei todellakaan ollut helppoa kun odotukset ovat olleet korkeat, että jokainen laji saa näkyvyyttä ja kaikki pääsevät harrastamaan omaa lajiaan mutta myös tutustumaan omaan lajiin.” Pinja toimi juhlissa myös juontajan tehtävissä.
”Hyvällä otteella, aina rakentavasti ja myönteisesti”, kehuttiin juhlajärjestelyjen roolipanosta. Selkeä ja vastuullinen kommunikointi sekä kaikkien huomiointi nostettiin tärkeäksi. Tämän lisäksi Pinja hoiti tehtävät hallituksessa, lajivastaavana sekä valmentajana.
Vuoden kilpailija
Outi Salonen palkittiin vuoden kilpailijana ansaitusti sillä hänen nousunsa west coast swingin All Star -luokkaan oli huikea suoritus. Outi on ensimmäinen kyseiselle tasolle noussut alkuperäinen cometslainen. Muita Suomessa All Star-tasolle päässeitä on neljä.
”Hienosti noustu All Star -luokkaan ja heti ensimmäisessä kahdessa kilpailussa palkintopallille”, kirjoitti äänestäjä.
”All Stars on ollut määrätietoinen tavoite pitkään ja sen eteen on treenattu aktiivisesti”, Outi kertoo. All star- kilpailusarjaan pääseminen on vaatinut nousut edellisistä kisaluokista, jonka lisäksi All Staria edeltänyt Advanced-luokan lisävaatimuksena on myös aikaraja, jonka sisällä pisteet on kerättävä. ”Minulle tarvittavan pistemäärän saavuttaminen vaati 8 vuotta kilpailumatkaa, joka on sisältänyt myös lukemattoman määrän kilpailupettymyksiä. All Star ei kuitenkaan ole se lopputavoite westiematkalla eli treeni ja kisaaminen jatkuu yhä”,”
Outin ammattitaitoinen valmennustyö toi hänelle viime vuonna vuoden valmentaja palkinnon.
Vuoden valmentaja
Seuravalmentajaksi palkittiin Timo Huhtinen. Viime vuonna Timo valmensi jopa viittä eri lajia, buggia, balboaa, lindy hopia, fuskua sekä boogie woogieta hänen kursseilleen tullaan mielellään vuodesta toiseen sillä ammattitaidon lisäksi jäsenet pitävät myös hänen positiivisesta otteestaan.
”Timo on selkeä ja kannustava valmentaja, jonka tunnilla tulee aina hyvälle mielelle”. Timon ja hänen valmentajaparinsa Helenan tunneilla harrastus pysyy hauskana eikä pipo kiristä turhia. ”On mahtavaa, että opettajat ovat myös vaihtoringissä mukana ja antavat palautetta.”
Vuoden cometslaiset valitaan ehdotusten mukaan raadin valitsemana. Hallituksen nimittämässä raadissa olivat tänä vuonna puheenjohtaja sekä edellisen vuoden palkitut. Palkinnolla halutaan nostaa seuratyön arvoa kokonaisuudessaan, ei ainoastaan yksittäisiä tekijöitä. Kaikki seuratyö on arvokasta. Vuoden cometslaisten palkinto on osoitus seuratyölle, ei ainoastaan yksittäisille tekijöille.
Lämpimästi tervetuloa mukaan seuratyöhön!
Jutun koosti: Jutta Kokkonen